Dünyanın En Gizemli Oteli: CECIL HOTEL

Dünyanın En Gizemli Oteli: CECIL HOTEL

Cecil Hotel, dünyanın en korkunç ve gizemli hoteli olarak biliniyor. Los Angeles’ın en işlek sokaklarından birinde bulunan Cecil Hotel

Emre GürEditör
Odak modu

Dünyanın en korkunç ve gizemli oteli olarak bilinen ve Los Angeles’ın en işlek sokaklarından birinde bulunan Cecil Hotel, birden fazla gizemli ve korkunç olaya ev sahipliği yapmıştır. 1924 yılında hizmete açılan ve asıl amacı sosyeteye yönelik otel ve restoran hizmeti vermek olan bu gizemli otelde meydana gelen esrarengiz olaylar, otelin çizgisinin farklı bir yöne kaymasına neden olmuştur. İşte karşınızda dünyanın en gizemli oteli: Cecil Hotel.

SEKSENLERİN AZILI KATİLİ RICHARD RAMIREZ

Cecil Hotel, Büyük Buhran’ın ardından zenginlere hizmet vermekten ziyade yavaş yavaş izbe bir otele dönüşmeye başlamıştı. Otelde meydana gelen tuhaf vakalar da bu duruma ön ayak oluyordu. Öyle ki otelde 16 adet ölüm vakası yaşandı ve yüzyılın en azılı katillerinden birinin otelde yaşadığı keşfedildi. 1985 yılında Amerika’ya korku salan ve “Gece Bekçisi” olarak da anılan azılı katillerden biri olan Richard Ramirez bir müddet bu otelin çatı katında ikamet etmiştir.

RICHARD RAMIREZ

Ruhunu şeytana sattığını söyleyen ve pek çok kadının ölümüne sebep veren bu azılı katil, otelde günlerini geçirirken bir diğer yandan da korkunç cinayetlerini işlemeye devam ediyordu. 13 kişiyi vahşice öldüren Gece Bekçisi, bir müddet sonra yakalandı ve Amerikan halkı rahat bir nefes aldı. Elbette otelin adı da bu olaydan sonra daha popüler oldu.

ELIZABETH SHORT’UN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ

Henüz genç yaşında korkunç bir cinayete kurban giden Elizabeth Short da bu otelin müşterilerinden biriydi. Genç kadının cesedi ikiye ayrılmış bir şekilde otele yakın ormanlık bir alanda bulundu. 1947 yılında gerçekleştirilen bu korkunç cinayet, oldukça şüphe çekici ve korkunçtu.

Elizabeth Short

Genç kadının bedeninde hiçbir kan izi bulunmuyordu fakat ceset ikiye ayrılmış bir vaziyette birbirine yakın mesafelerde bulunuyordu. Bunun yanı sıra Short cinsel istismara da uğramış ve çok fazla işkence görmüştü. Kadının vajinasına çim doldurulmuş, anal ilişkiye girilmiş, burnu kırılmış ve göğüsleri kesilmişti. Cesedi daha da korkunç bir hale getiren başka bir olay da genç kadının ağzının iki yandan kesilmiş olmasıydı. Böylece Short, gülümsüyor gibi gözükecekti.

ELISA LAM VE CECIL OTEL’İN LANETİ

Cecil Hotel pek çok tuhaf cinayete ev sahipliği yapmıştır. Bunlardan bir diğeri de Elisa Lam isimli Kanadalı bir üniversite öğrencisinin esrarengiz ölümüdür. 2013 yılında gerçekleşen bu olayda genç kız tek başına bir tatil planlayarak otelde konaklamaya karar verir. Fakat bu tatil genç kızın sonu olacaktır. Elisa’nın cesedi, otel’de konaklayanların su tadında değişiklik fark etmesiyle otelin su tankında ölümünden tam tamına 3 hafta sonra bulunabilmiştir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Elisa Lam

Cesedin bulunmasının ardından otelde inceleme yağan polis ekipleri genç kadının ölmeden önceki gece otelde bulunan bir asansöre bindiğini öğrenir ve asansör kamerasının kayıtlarını inceler. Kayıtlarda genç öğrencinin gece yarısı tek başına asansöre bindiği ve asansör kapısının kapanmaması sonucunda koridora çıkıp etrafa baktığı görülmektedir.
Elisa koridora baktıktan sonra bir süre asansörde gizlenir ve yeniden dışarı çıkarak görünmeyen bir varlıkla iletişim kuruyor gibi el kol hareketleri yapmaya başlar. Tüm bu tuhaf hareketlerin ardından asansörden inerek tamamen gözden kaybolur ve asansör kendi kendine çalışmaya başlar. Tüm bu görüntüleri inceleyen polisler cesede otopsi yaptırılmasını istiyor fakat genç kızın kanında herhangi bir uyuşturucu maddeye ya da alkole rastlanmıyor. Elisa’nın su tankı içerisinde boğularak öldüğü ortaya çıkıyor.

Elisa LAM’ın Cecil Hoteldeki son görüntüsü.

BİR DİĞER SERİ KATİL JACK UNTERWEGER’IN EVİ DE CECIL OTELDİ

Cecil Hotel pek çok cinayet ve intihar vakasına ev sahipliği yaptığı gibi seri katiller için de ilgi çekici bir yer olmuştur. Richard Ramirez gibi popüler seri katilleri barındıran otelin 1991 yılında bir korkunç misafiri daha oldu.

JACK UNTERWEGER

Jack Unterweger, Ramirez’in hayranı bir gazeteci yazardı. Genç yaşlarında bir kadını öldüren yazarın bu ilk ve son cinayeti olmayacaktı. Unterweger otelde kaldığı süre zarfında üç hayat kadınını daha öldürerek adını seri katiller listesine yazdırmayı başarmıştı.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X