Harçsız Öğrenci Pasaportu İçin Gerekenler 2022

Harçsız Öğrenci Pasaportu İçin Gerekenler 2022

Aslı bordo pasaporttur ancak öğrencilere özel olarak düzenlenmiştir.

Emre GürEditör
Odak modu
Öğrenci Pasaportu İçin Gerekenler

Harçsız Öğrenci Pasaportu hakkında detaylı bilgileri bu içerikte bulabilirsiniz…

Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır?

Seyahat veya eğitim için öğrencilere yurt dışına çıkma imkanı sağlayan belgeye öğrenci pasaportu denir. Pasaportu alma hakkına sahip olanlar 25 yaş altı kişilerdir ayrıca ebeveynleri ile başvurmak koşulu ile 18 yaş altı öğrenciler de öğrenci pasaportu alma hakkına sahiptir. Aslı bordo pasaporttur ancak öğrencilere özel olarak düzenlenmiştir.

Öğrenci Pasaportu Ücreti, Defter Bedeli 2022

25 yaş altı ve öğrenci şartlarına sahipseniz eğer harç bedeli olmadan ücretsiz olarak öğrenci pasaportuna sahip olabilirsiniz. Ancak defter bedeli olarak 160,00 ₺  ödemeniz gerekmektedir.

Öğrenci Pasaportu

Öğrenci Pasaportu İçin Gerekli Belgeler

Başvurunuzu yaptıktan sonra size verilecek olan randevu anında yanınızda olması gereken belgelerin başında öğrenci belgesi gerekmektedir.

  1. Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesinin aslı.
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf.
  3. Elinizde var ise eski pasaport.
  4. Defter için ücret.
  5. Harç olmaksızın pasaport alabilmek için talep dilekçesi.
  6. Öğrenci olduğunuza dair belge.

Öğrenci belgesini nasıl alabiliriz? İlk seçeneğiniz okuldan almak, ikinci seçenek ise E-Devlet üzerinden temin etmektir. Okuldan alırsanız mutlaka ıslak imzalı olmalıdır. E-Devlet uygulamasından alırsanız mutlaka son 60 gün yani iki ay içerisinde almış olmanız gerekmektedir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Defter Bedeli Ödemesi

Defter bedeli anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödenmektedir. Ödemenizi yaptıktan sonra size verilecek makbuzu kesinlikle kaybetmemelisiniz.

Öğrenci pasaportu için gerekenler

Öğrenci Pasaportu Başvurusu

Öğrenci pasaportu almak için önce il veya ilçe Nüfus Müdürlüğüne bordo pasaport başvurusu yapılır. Randevu sırasında öğrenci pasaportu için başvuru yaptığınızı bildirmeniz gerekmektedir. Böylelikle harç bedelinden muaf olursunuz ancak harç bedeli ile defter bedeli farklıdır. Ödemeniz gereken ücret defter bedeli içindir.
Gişeye gitmeden online başvuru yapmak isten öğrenciler için özel bir seçenek bulunmamaktadır. Bunun için geçerli şartlara sahip olmanız halinde bordo pasaport seçeneğini seçtiğiniz zaman sistem sizi harç bedelinden muaf sayacaktır.

Pasaport Kaç Günde Çıkar?

Yurt içi tüm pasaportların çıkış süresi 5 ile 7 gün arasıdır. Yurt dışı için yapılan başvurularda ise bu süre 7 ile 10 gündür. Sonrasında ise PTT aracılığı ile adresinize gönderilir.

Bilmeniz Gerekenler

15 yaşından büyük bireylerin nüfus cüzdanında fotoğrafı mutlaka olmalıdır.
Randevuya giderken yanınızda kimliğiniz ile kimlik fotokopisi de bulunmalıdır.
Biyometrik fotoğraf ve vesikalık fotoğraf birbirleri ile karıştırılmamalıdır. Biyometrik fotoğrafta düzeltme, oynama olmaksızın yüzünüz kesin hatlarıyla ve ayrıntısıyla görülmektedir.

18 yaşından küçük iseniz ebeveynlerinizle beraber randevuya gitmeniz gerekmektedir.

Öğrenci Pasaportu Kaç Yıllık, Ne Zamana Kadar Harçsız Pasaport Alabilirim?

18 yaşından küçük öğrenciler için Öğrenci Pasaportu geçerlilik süresi 5 yıldır. Eğer 18 yaşınızı doldurmuş iseniz 25 yaşına kadar yahut geriye kalan tüm öğrenim yılınız boyunca harçsız pasaport alma hakkınız mevcuttur.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X