Yunus Polis Nasıl Olunur? Gerekli Şartlar Nelerdir? 2022

Yunus Polis Nasıl Olunur? Gerekli Şartlar Nelerdir? 2022

Emre GürEditör
31.4BOkunma
Odak modu
Yunus Polisi Nasıl Olunur?

Yunus Polis nasıl olunur? Yunus Polis olma Şartları Nelerdir?

1993 yılında polislerin var olan imajlarından biraz sıyrılabilmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yunus Polis bölümüne dâhil olabilmek için öncelikle polis olmanız gerekiyor. Polis olduktan sonra Yunus olabilmek için bölüm seçimi yapabilirsiniz.

Yunus Polisin Görevleri

Polis Meslek Yüksek Okulları ve Polis Akademisinden yeni mezun olanların tercih edebileceği Yunus Polis olma bölümüne giriş yapabilmek için yetkililere bu konuda istekli olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Yunus Polisi nasıl olunur sorusunun yaş ile ilgili kısmına değinecek olursak amirler hariç 28 yaş sınırı olduğunu belirtmeliyiz.

Yunus Polis olmak için erkeklerde minimum 175 cm. kadınlarda minimum 170 cm. boy şartı bulunmaktadır. Motosikleti aktif kullanan bir bölüm olması nedeniyle fiziksel yeterlilik açısından sportif ve atletik bir yapıya sahip olmalıdır. Sağlık açısından herhangi bir engeli olmamalıdır.

Yunus Polislerin Bir Günü Nasıl Geçer?

Yunusların bir gününün nasıl geçtiğini merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Yunus Polisin Görevleri

Yunus Polis hakkında halk arasında yer alan söylentiler farklı yetkilerinin olduğunu işaret ediyor olsa da bu doğru değildir. Her polis grubunun yetkileri aynıdır. Trafik polisi, asayiş polisi, yunus polis bunlar emniyet teşkilatındaki yapılanma isimleridir. Yani görevleri farklı olsa da yetkilerinin aynı olması nedeniyle herhangi bir süreçte bu bilgiye göre davranılmalıdır.

Yunus Polisin Çalışma Saatleri

Yunus Polis olduğunuzda çalışma saatleri bulunduğunuz il ve bulunduğunuz bölgeye göre değişiklikler göstermektedir. Ne kadar mesai yapacağınız ve sonrasında ne kadar istirahat alabileceğiniz dahi değişkenlik göstermektedir. Bölgeler haricinde içinde bulunulan şartlara göre de değişkenlik gösteren yunus polisin çalışma saatleri İstanbul’da Kasım 2021 tarihinde sabah 8 akşam 4 çalışan birisi Aralık 2021 tarihinde sabah 10 akşam 6 çalışabilir.

Yunus Polis Çalışma Alanları

Yunus Polis Çalışma Alanları

Motosikletli polis olarak anılan Yunus Polisler asayiş olaylarına bakarlar. Fakat yazımızın başında belirttiğimiz üzere yetkilerinin diğer polislerden farklı olmadığını unutmamak gerek. Yunus polisler genel olarak asayiş şube müdürlüğü ve önleyici hizmetler şube müdürlüğüne bağlıdırlar.

Yunus Polis Olma Şartları

Yunus Polis Olma Şartları

  • Türkçeyi akıcı ve düzgün konuşmak.
  • 28 yaşını geçmemiş olmak.
  • Erkeklerde en az 175 cm. kadınlarda en az 170 cm. boy uzunluğuna sahip olmak.
  • Tercihen en az 1 yabancı dil.
  • Diksiyonu düzgün olmak.
  • Sosyal hayatı düzgün olan polislerden seçim yapılması ön görülmektedir.

Polis Akademisi ve Polis Meslek Yüksekokulu mezunları, mülakatlarda başarılı olurlarsa yunus polis olabilirler.

Mülakatı başarıyla tamamlayan yunus polis adayları, bir iki aylık temel eğitimin ardından sınavlara girerek atanırlar. Mülakatta veya sınavda başarısız olan adaylar, Emniyetin diğer birimlerinde görevlendirilir.

Yunus Polis Maaşları 2022

Yunus Polis maaşları normal polislerle aynıdır. Polislerin maaşları görev yerlerine göre değişiklik göstermektedir.

Polis maaşları 2022

  • Yapılan son zamla birlikte en düşük polis maaşı 9 bin 599 TL oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Motosikletli Polis Timleri resmi internet sitesi. www.egm.gov.tr/motosikletli-polis-timleri/

Yunus Polis Nasıl Olunur? Sorusu hakkında bildiğiniz detayları yorumlar kısmına yazarak diğer arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X