Avustralya yanıyor, binlerce koala öldü!

Avustralya yanıyor, binlerce koala öldü!

Avustralya’da tam dört aydır süren yangınlar son günlerde şiddetini artırarak insanların ve hayvanların ölümüne sebep oldu!

Emre GürEditör
Odak modu
Avustralya yanıyor, binlerce koala öldü

Avustralya‘da tam dört aydır süren yangınlar son günlerde şiddetini artırarak insanların ve hayvanların ölümüne sebep oldu!

Eylül ayından beri süren şiddetli yangınlar, yaşamı ve doğayı olumsuz etkileyerek hayatı durma noktasına getirdi. Şimdiye kadar ortalama 800 evin boşaltıldığı yangın bölgelerinde milyonlarca canlı öldü.

Yangınlarda şuana kadar 23 kişi hayatını kaybetti.

Ölen canlılar arasında üst sıralarda ülkenin sembolik hayvanı Koala var!

Saatte 10km hızla büyüyen yangında yapıları gereği uyuşuk oldukları için kaçamayan 2 bin koala telef oldu. Doğa bilimcileri yangında telef olan canlıların çoğunun cesedinin bile bulunamayacağını öngörüyor. Uzmanların değerlendirmelerine göre ülkede bulunan koalaların üçte birinin telef olduğu düşünülüyor.

Avustralya yangını koala

Yangınların sebebi sıcak havalar

Avustralya son 60 yılının en yüksek sıcaklıklarıyla karşı karşıya olduğu için yangınların sebebi yüksek hava sıcaklıkları olarak açıklandı.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Yangına nasıl müdahale ediliyor?

Avustralyadaki tüm itfaiye birimleri günlerdir bazen uyku bile uyumadan yangınları söndürmeye çalışıyor. İtfaiye birimlerine bağlı erlerin sürekli bu tempoda çalışması imkansız olduğu için Avustralya itfaiyesinin gönüllü erlere ihtiyacının olduğu ve talep ederlerse gönüllülerin 4 bin dolara kadar tazminat alabilecekleri açıklandı.

Şuan aktif olarak 30 ayrı bölgede yangınlar devam etmekte. Yer yer alevlerin yüksekliği 60-65 metreyi bulabiliyor. Yangınlardan etkilenen bazı bölgelere şiddetli yağmurların yağdığı görülürken uzmanlar bu yağmurların anlık olduğunu ve sonrasında yüksek sıcaklıkların tekrar gelebileceğini göz önünde bulundurarak çalışmalara aralıksız devam edilmesi gerektiğini bildirdi.

Nasa tarafından uzaydan çekilen fotoğraf yangının ne kadar büyük olduğunun kanıtını bizlere sunuyor.

işte uzaydan görülebilen Avustralya yangını!

işte uzaydan görülebilen Avustralya yangını

Avustralya nasa

#PrayforAustralia

Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
En Çok Oy
Yeni En eski
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X