En Çok Kazandıran Meslekleri Derledik

En Çok Kazandıran Meslekleri Derledik

Emre GürEditör
Odak modu
İşte En Çok Kazandıran Meslekler

En Çok Kazandıran Meslekler;

Meslek seçimi insanın geleceğe dair attığı imza olmakla birlikte önemli bir karardır. Çoğu kişi, araştırmadan gelişi güzel seçtikleri meslekler sonucunda mutsuz olabilmektedir. Çünkü geleceği parlak olmayan bir meslek seçimi, ileride hem maddi hem de manevi sorunları ortaya çıkarmaktadır.

Günümüzde milyonlarca üniversitelinin işsiz kalması, beraberinde en çok kazandıran meslekler nelerdir, gibi sorulara sormakta ve doyurucu yanıtlar aramaktadır. İşte sizler için bu yazımızda en çok kazandıran meslekleri sıraladık.

En Çok Kazandıran 6 Meslek ve Yıllık Ortalama Kazançları

Türkiye’de artan işsizliğin en önemli sebeplerinden biri de insanların geçmişlerinde yanlış meslekleri seçmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü üniversiteden mezun olan binlerce kişi, okuduğu bölüm üzerinden iş aranmamaktadır. En çok kazandıran 6 mesleği şu şekilde sıralayabiliriz.

IT Sistem Yöneticisi

IT Sistem Yöneticisi

IT Sistem Yöneticisi

IT Sistem Yöneticisi olmak için, Bilgisayar mühendisliği ve Bilgisayar Teknolojileri gibi dengi lisans bölümlerinden mezun olmak gerekir. Günümüz teknolojik çağı olması, bu mesleğin popüler olmasına neden olmaktadır.İnformation Technology ya da IT sistem yöneticisi olarak tanınan bu meslek, en çok kazandıran meslekler arasında yer alır. Şirket, ev ve ofis bilgisayarının yazılım geliştirme, veri depolama, veri gönderme ve veri kontrol etme gibi teknolojik işlemlerin profesyonel bir şekilde işlemesini sağlar.

2021 verilerine göre kamuda çalışan bir IT Sistem Yöneticisi ortalama aylık kazancı 5-15 bin arasında derecesine göre değişmektedir. Özel bir şirket veya kurumda çalışan IT Sistem Yöneticisi ise, başlangıç aşamasında 4 bin TL almakla birlikte tecrübesine oranla maaşı da artmaktadır.  Böylece 10 yılık bir tecrübeye sahip IT Sistem Yöneticisinin ortalama aylık geliri 10 bin Liradır.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Yeminli Mali Müşavir

Yeminli Mali Müşavir

Yeminli Mali Müşavir

Yeminli mali müşavir, en çok kazandıran meslekler arasında yer almakla birlikte günümüzde popüler meslekler arasında da yer almaktadır. En çok para kazandıran meslekler arasında da yer aldığından bu konuma ulaşabilmek oldukça zor bir eğitim sürecinden geçmektedir.

Yeminli mali müşavir olabilmek için İktisat, Kamu Yönetimi, Muhasebe ve İşletme gibi bölümlerden mezun olmak gerekir. Ayrıca en 10 yıl muhasebeci  veya mali müşavir tecrübesine sahip olmak gerekir.

Yeminli malı müşavirin aylık geliri derecesine göre 7-8 bin arasında değişmektedir. Aylık ortalama gelir de yıllık ortalama kazancının 80-90 bin TL arasında olduğu göstermektedir.

Hava Trafik Kontörlü

Hava Trafik Kontörlü

Hava Trafik Kontörlü

Günümüzde uluslar arası ticaretin ve hava yolu ulaşımının gelişmesi, insanların hava yolunu sıklıkla tercih etmesine neden olmuştur. Bu da hava trafik kontrolü mesleğinin en çok kazandıran meslekler arasında yer almasını göstermiştir.

Hava trafik kontrolü mesleğinin aylık ortalama geliri 4-5 bin arasında değişmekle birlikte, yıllık geliri ortalama 48-60 bin arasındadır.

Üniversite Profesörü

Üniversite Profesörü

Üniversite Profesörü

Hem kamu hem de özel üniversitelerde görev yapabilen Profesörler, uzun ve zor bir eğitim sürecinden geçerek bu unvana ulaşmaktadır. Profesör unvanı, en çok kazandıran mesleklerin başında yer almaktadır. Ayrıca bu unvan kamu çalışanının ulaştığı en üst mevkidir.  Profesör unvanına ulaşabilmek için kişinin bir lisans programından mezun olması, ardından yüksek lisan ve doktora eğitimini tamamlaması gerekir.

Profesörlük mesleği kamunun en üst derece memuru olduğundan yıllık geliri ortalama 140-160 bin TL arasındadır. Bu da bir profesörün aylık kazancının ortalama 10-15 bin TL olduğunu göstermektedir. Ayrıca ek ders alındığında bu ücret artabilmektedir.

Pilot

Pilot

Pilot

Pilot olmak için lise ve dengi bir okuldan mezun olmak yeterli olsa da genelgede lisans eğitimini tamamlamış ve İngilizce dil bilme seviyesi yüksek olan kişiler tercih edilir. Pilotların maaşı tecrübe ve derecelerine göre artış gösterse de, bir pilotun aldığı aylık aldığı maaş 25 bin TL’dir. Bu da yeni başlayan bir pilotun yıllık ortalama gelirinin 300 bin TL olduğunu göstermektedir.Herkesin hayranlık duyduğu ve bir o kadarda zor meslekler arasında yer alan Pilotluk mesleği, dünyanın her yerinde en çok kazandıran meslekler arasında yer alır. Zor ve büyük uğraşlar sonucunda sahip olunan bu unvan için belirlenen ruhsal ve fiziksel sağlık testinden başarılı olunması gerekir.

Avukat

Avukat

Avukat

Kamu sektöründe yeni işe başlayan bir avukat aylık ortalama kazancı 5-6 bin TL’dir. Özel sektörde yeni bir işe başlayan avukat ise aşağı yukarı aynı maaşı almaktadır. Anca uzun süre tecrübe edinmiş bir özel avukatın aylık kazancı 15 ila 20 bin TL arasındadır. En popüler ve en karizmatik meslekler arasında yer alan Avukatlık, hem dünya hem de Türkiye genelinde en çok kazandıran meslekler arasında da yer almaktadır. Hukuk Fakültesinde 4 yıllık bir lisans eğitiminden sonra alınan bu unvan, ilerleyen yıllarda alınan tecrübeler oranın da maaş artışı olur.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X