Kahve Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Kahve Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Kahve Tüketimi nasıl ve ne kadar olmalıdır? Günde kaç kez içilmelidir? Merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu içerikte…

Emre GürEditör
Odak modu
Kahve Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Kahve Tüketimi

Hemen hemen her kültürde gelenekselleşmiş köklü bir yere sahip olan kahve, ülkemizde de ayrı bir değere sahiptir. Çok eski zamanlardan bugüne kadar birçok farklı şekillerde sıcak ve soğuk olarak tüketilen kahve günümüzde birçok formda kullanılmakta ve düzenli olarak tüketilen bir içecek haline gelmiştir. Peki, kahve tüketimi nasıl olmalıdır?

Dünyada Kahve Tüketimi

Dünyada Kahve Tüketimi

Dünyada Kahve Tüketimi

Uluslararası Kahve Örgütü’nün yayınlamış olduğu kahve tüketimi istatistikleri raporuna göre dünya üzerinde kişi başına düşen günlük kahve miktarı 12 kg iken bu miktar ülkemizde 1 kg kadardır. Kahve tüketiminin giderek artış gösterdiği Türkiye’de birçok kahve firmasının bu pazara aktif olarak giriş yapmasıyla filtre kahve kullanımı da oldukça fazlalaşmıştır.
Geleneksel kahvemiz olan Türk kahvesinin diğer kahvelerden farkı filtrelenmeden tüketilmesi ve isteğe göre şeker ilave edilirken pişme aşamasında eklenmektedir. Diğer filtre kahve türlerinde bu aşamalar oldukça farklı olup şeker vs. sonradan içeriğe dahil edilmektedir.

Türk Kahvesi Günde Ne Kadar Tüketilmeli

Türk Kahvesi Günde Ne Kadar Tüketilmeli

Türk Kahvesi Günde Ne Kadar Tüketilmeli

Türk kahvesi diğer kahve türlerine oranla daha az kafein miktarı içermekte olup ortalama bir fincan kahve 57 mg kafein içermektedir. Günde ne kadar Türk kahvesi içilmeli konusuna değinecek olursak; kafein miktarının oranla daha az olması ve fincan porsiyonlarının düşük olması nedeniyle günde iki fincan Türk kahvesi tüketebilirsiniz.
Türk kahvesi içimini daha keyifli hale getirmek için yanında genellikle, hurma, çikolata ya da lokum gibi yiyeceklerle servis edilmektedir. İçecek olarak ise su, soda ya da elma suyu verilmektedir.

Günde Ne Kadar Filtre Kahve İçilmeli

Günde Ne Kadar Filtre Kahve İçilmeli

Günde Ne Kadar Filtre Kahve İçilmeli

Özellikle Avrupa ülkelerinde çok sık tüketilen son zamanlarda ülkemizde de tercih edilen filtre kahve en yüksek kafein oranlarına sahip olan içeceklerden bir tanesidir. Filtre kahve tüketimi genellikle aroma eklenerek tüketilirken saf haliyle filtre kahve de yoğun şekilde tercih edilmektedir.
Filtre kahve tüketimi için genellikle Kolombiya türü sevilirken, diğer Brezilya, Etiyopya ve Guatemela cinsi de çok tercih edilmektedir. Her bir kahvenin ağızda bıraktığı tat diğerinden farklı olduğundan seçimlerde yine kişilere özel olmaktadır. Örnek verecek olursak; Etiyopya ve Guatemela kahvesinin içerisinde meyve tadı hissedilirken, Kolombiya kahvesi biraz daha çikolatayı andıran yoğun bir lezzet barındırmaktadır.
Filtre kahve ile hazırlanan içecek çeşitlerinden en sık kullanılanlar; Espresso, Cappucino, Latte ve Espresso olmaktadır.

Aromalı kahveler genellikle biraz daha tatlı olduklarından şekerli atıştırmalıklar yerine hafif kurabiyelerle tüketilmesi daha çok hoşa gitmektedir.
Filtre kahve tüketimi ise genellikle mini browni, çikolatalı kek ya da bu tarz yoğun tat içeren gıdalar ile tercih edilmektedir.
Günde ne kadar kahve içilmeli sorusuna genel olarak bir cevap vermek gerekirse; filtre kahve türleri ortalama 100 mg kafein içerdiğinden günlük fincan miktarını da buna göre ayarlamak sağlık açısından yararlı olacaktır.
Herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişinin günlük olarak alabileceği maksimum kafein miktarı 300 mg’dır.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Filtre Kahve Kafein Miktarı

Filtre Kahve Kafein Miktarı

Filtre Kahve Kafein Miktarı

Filtre kahve yaklaşık olarak 200 mg kadar kafein içermektedir. Filtre kahve kafein miktarı yüksek olduğundan ideal olarak bir fincan içimi önerilmektedir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X