Lokmanın Modası Çabuk Geçti – Dükkânlar Birer Birer Kapanıyor!

Lokmanın Modası Çabuk Geçti – Dükkânlar Birer Birer Kapanıyor!

Önlerinde kuyruklar oluşan Lokmacı dükkânları birer birer kapanmaya başladı.

Emre GürEditör
Odak modu

Önlerinde kuyruklar oluşan Lokmacı dükkânları birer birer kapanmaya başladı; İstanbul Şekerciler ve Pastacılar odasının yapığı açıklamalara göre, adı duyulmuş 3 büyük lokma dükkânının birisi kapandı, kapanmayan dükkânlar devren satılık.

Pastacılar ve Şekerciler Odasına kayıtlı, 1.100 adet Lokma Tatlısı Dükkânı bulunuyor, dükkânlar devren satılıyor ya da teker teker kapanıyor, üretim araçlarının sıfır fiyatı 25.000TL iken Lokma tatlısı dükkânı sahipleri 10.000TL’ye bile satış yapıyor.

İyi Bir Lokmacı Dükkânı Açmak İçin 100 Bin TL Gerekli!

Bir lokmacı dükkânın maliyeti tam tamına 100Bin TL, iç dekorasyon, malzemeler, üretim makinaları ile birlikte iyi bir lokmacı açmak tam tamına 100 Bin TL Maliyet ile oluyor. İşlek bir noktada açılan lokmacı dükkânına günde ortalama 80 – 100 müşteri geliyor, her bir porsiyonun da 15TL olduğunu hesaba katarsak ortalama olarak günlük kazançları 1200 – 1600TL arasında.

Özellikle gençler tarafından oldukça popüler olan lokma tatlısı, orta yaş ve yaşlılar tarafından tercih edilmiyor, sokaklarda ilgi çekici tabelaları, cafcaflı görünüşleri ile kendine çeken yüzlerce lokmacı var, bazı illerde ve semtlerde durum öyle bir hale gelmiş bulunuyor ki her köşe başında lokmacı var. Sade lokma fiyatı ortalama olarak 8TL iken içerisine konulan, dışına dökülen soslara göre fiyatı 25TL’ye bile çıkabiliyor.

Kimse Lokma Tezgâhı Almak İstemiyor!

Lokma tezgâhı üreticilerinin dediklerine göre, Nisan ve Mayıs aylarında siparişlerin yoğunluğu yüzünden tezgâh yapımına yetişemiyor yeni gelen müşterilerse 1 2 ay sonrasına randevu veriyorduk, şimdi bırakın yetişmeyi bir adet bile sipariş bulunmuyor. Satın alım yapan müşteriler ürünleri elden çıkartmak için çaba sarf ediyor. Bir lokma tezgâhı 25 Bin TL ikinci el olarak satışa çıktığı zaman 10 Bin TL civarlarına kadar düşüyor.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

1 Kilometrelik Alanda Arka Arkaya 7 Lokmacı!

İstanbul Avcılar’da bir kilometre içerisinde tam 7 adet lokmacı bulunuyor, bu lokmacıların 2 tanesi iflas bayraklarını çekmişken, 2 tanesi devren satılık ilanı vermiş durumda. Kalan lokmacılar tutunma çabaları içerisinde son demelerini yaşıyorlar.

Avcıların en işlek noktasında lokma satışı yapan Gazetecilik mezunu Ali K. Lokmanın modasının hızlı geçtiğini belirterek eklemelerde bulundu: “Türkiye’de ne modaysa ona yüklenme eğilimi bulunuyor, biz ilk açılan lokma dükkânlarındanız tam 8 ay önce açıldık ve bir şekilde tutunduk, diğer lokma dükkânlarının batmalarındaki en büyük sebep menülerini yavan tutmaları. Biz menülerimiz de pancake, waffle gibi çeşitli tatlılar da barındırarak bir şekilde ayakta kalmayı başardık. Bizden biraz zaman sonra tam 6 adet lokmacı açıldı, ancak tutunma konusunda oldukça büyük problemler yaşıyorlar. Beşiktaş, Kadıköy gibi müşteriler ile dolacağını düşünerek bu işe giriştiler ve evdeki hesapları çarşıya uyumadı, lokma tezgâhları ellerinde kaldı”.

 

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X