Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vatanı için canını ve bedenini vermiş olan şehit ve gaziler adına düzenlenen yasa ile şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının istihdamı yapılmaktadır.

Emre GürEditör
Odak modu
Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vatanı için canını ve bedenini vermiş olan şehit ve gaziler adına düzenlenen yasa ile şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının istihdamı yapılmaktadır. İstihdam başvuru formu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığından temin edilir.

Şehitlerin emanetlerine ve gazilere sahip çıkmak, onlara iyi şartlar sunmak, güven içerisinde yaşamalarını sağlamak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlerindendir.

İş İstihdamı

Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için yapılan çalışmalardan biri de kamuda istihdamdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından takip edilen ve yapılan işlemler ile vatana hizmette bulunan bu uğurda canını ve bedenini kaybetmiş olanların yakınlarına kamuda iş imkanı sunulmaktadır.

Bu kapsamda kamuda istihdam hakkına sahip olan kişilerin, bulundukları ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonrasında hak tespit komisyonu kurulur ve komisyon hak talebini değerlendirir.

Komisyon tarafından değerlendirilen başvuru, hak sahibi olunduğuna karar verirse istihdam için hak sahibi bazı belgeleri hazırlar. Hak sahibinden istenilen belgeler şunlardır;

  • Hak sahibinin öğrenim durum belgesi.
  • Öğrenim dönemine ait varsa staj, formasyon gibi belgeler.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan hangi kanun kapsamında olunduğuna dair belge.
  • Diğer hak sahiplerinin noter tasdikli feragat belgesi.
  • Memurluk için alınacak sabıka kaydı belgesi.

Hak sahibi olanlar, kamuda kendileri için uygun olan pozisyonlara kadrolu olarak yerleştirilir.
Kamuda istihdam hakkından bugüne kadar yaklaşık 40 bin şehit yakını, gazi ve gazi yakını faydalanmıştır.
İstihdam başvuru formu

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Başvuru Sorgulama

Terörle mücadele kapsamında hak sahibi olan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları kamu da iş istihdamı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığına yapacakları başvurularının ardından işlemlerini elektronik ortamda e-devlet aracılığı ile takip edebilirler.

Hak sahibi olanlar, başvuru işlemlerini sorgulamak ve takip etmek için, turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet sistemine kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmalıdırlar. E-devlet sisteminde e-hizmetler bölümünden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmetleri bölümü seçilir, burada şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları istihdam başvuru sorgulaması yapabilirler.

Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
En Çok Oy
Yeni En eski
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X