Süt Banka Milyarlarını Kaptırdılar!

Süt Banka Milyarlarını Kaptırdılar!

Çiftlik bank benzeri ve aylık olarak düzenli gelir sağlayacağını iddia eden süt bank dolandırıcı çıktı.

Emre GürEditör
Odak modu
Süt Banka Milyarlarını Kaptırdılar

Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan Çiftlik Bank olaylarından sonra yeni bir olay daha yaşandı. Çiftlik bank benzeri ve aylık olarak düzenli gelir sağlayacağını iddia eden Süt Bank dolandırıcı çıktı. Süt Bank adında piyasada kendine yer bulan sistemdeki paralar hayaller ile birlikte buhar olup gitti.

Sistemin ismi Süt Bank, vaatleri arasında katılımcılara para kazandırmak vardı. Mantık basitti, inekleri satın al, senin için çalışsınlar sen de paraları al. Ancak bunlar sadece hayalde kaldı. Süt Bank sahipleri ineklerin hastalandığını iddia ederek bir anda ortadan kayboldular. Kayboldular kaybolmasına ama dava peşlerini bırakmadı. Dolandırılan mağdurlar işin peşine düştü ve sistem yetkililerinden davacı oldu.

Dolandırılanlar Arasında Kimler Vardı

Sisteme üye olup dolandırılan insanlar çok dikkat çekti. Öyle ki aralarında Emekli General bile vardı. Sisteme inanan iş adamları da inek alarak sistem dâhil oldu. Polis, Avukat, Albay, Astsubay, Doktor ve büyük Fabrika sahipleri sisteme üye olduktan biraz zaman sonra dolandırıldı.

Süt bank

Sisteme Üye Olmak İçin Neler Gerekiyordu

Sisteme üye olmak için kesinlikle yatırım yapmanız gerekiyordu. Sistemin amacı alınan inekleri beslemek gelirleri de destekçilere dağıtmaktı. En azından iddiaları o yöndeydi. Sisteme üye olmak için tanesi 6 Bin TL den 5 inek alınması lazımdı. Bu da her üyeden 30 bin TL demekti. Sistem daha ilk zamanlarında olmasına rağmen 120 Milyon TL toplamayı başarmıştı. 1300 Kişiye aylık olarak ödeme yapacaktı ancak paralar buhar oldu.

Paralar Ortadan Nasıl Kayboldu

Sistem yetkilileri kurdukları çiftlik ile bir anda en büyük çiftliklere rakip oldu. Aldıkları kocaman araziye inekleri yerleştirdiler. Planlarında ineklerin bir hastalık yüzünden telef olduğunu söylemek ve paraların üzerine sessizce konmak vardı. İlk başta her şey güzel gidiyordu ancak bazı üyeler durumdan şüphelendi. Hemen ilçe tarım ve hayvancılık müdürlüğüne giderek ineklerin incelenmesini talep ettiler. İncelemeler sonucunda hiçbir inekte söz konusu hastalığın olmadığı anlaşıldı.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Konu hakkında soruşturulma başlatıldı. Sanıkların hakkında 40 yıldan 140 Yıla kadar hapis isteniyor. Maalesef ki olan yine bu sisteme inananlara oldu. Paralarını yatırım düşüncesi ile yatırdıkları sistem karşısında kaybetmiş elde olandan da olmuşlardı. Hal böyle olunca çareyi ineklerin bulunduğu mera alanını yağma etmekte buldular. Ancak oraya gittiklerinde de her şey çok geçti çünkü ortada ne inek ne de mera kalmıştı. Tosuncuk gibi ülkeden kaçarlar mı orası meçhul ancak ortadan kaybolmaya çalışacakları kesin.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X