Tesla Araçlarını Hackleyebilenlere Ödül Verme Kararı Aldı

Tesla Araçlarını Hackleyebilenlere Ödül Verme Kararı Aldı

Tesla, yarışma kapsamında, aracın açığını bularak Hackleme işlemini başaranlara Tesla Model…

Emre GürEditör
Odak modu
Tesla Araçlarını Hackleyebilenlere Ödül Verme Kararı Aldı

Elektrikli araçlar pek çok avantaj ile hayatımıza giriş yapmış olsa da bazı riskleri var. Tesla, bu risklerin ne olduğunu görmek olası bir Hack durumunda aracın nerelerine müdahale edilebiliyor görmek için bir yarışma başlattı. Yarışma kapsamında, aracın açığını bularak Hackleme işlemini başaranlara Tesla Model 3 ve 500Bin dolar ödül verilecek.

tesla, hacklenebilir

İnternete Bağlı Olan Her Şey Hacklenebilir

Tesla ve türevi araçlar, güncellemeleri tamamen internet üzerinden anlık olarak alıyor. İnternet ağına bağlı olması dışarıdan bir müdahale gelme olasılığını arttırıyor. Daha önceden çıkan haberlerde bazı otonom araçların hacklendiği ve kazaya karıştığı bilgileri verilmişti. İnternete bağlı olan her şey hacklenebilir. Bu yüzden alınması gereken çok fazla önlem var.

Tesla da bu kapsamda kendini geliştirmek ve güvenlik açıklarını kapatmak için bir girişimde bulundu. Girişim kapsamında araçları hackleyebilen hackerlara para ödülü ve bir adet Tesla Model 3 verilecek. Pwn2Own etkinliğinde yapılacak olan yarışmada hem eğlenilecek, hem ödül dağıtılacak hem de aracın güvenlik açıkları tespit edilecek.

Tesla Model 3

Tesla Bu Kapsamda İlk Kez Ödül Dağıtmıyor

Ödüllendirme daha önceden de yapılmıştı. 2019 Yılı içinde Pwn2Own etkinliği kapsamında aracın multimedyasından sızmayı başaran iki güvenlik araştırmacısına ödül olarak Tesla Model 3 vermişti. Araştırmacılar, aracın tarayıcısında bulunan Jıt hatasından faydalanarak güvenlik araçlarını devre dışı bırakmış ve ekrana yazı yazdırmıştı.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Tesla, mart ayı içerisinde düzenlenecek yarışmada sadece araba vermekle kalmayacak. 500Bin Dolar gibi yüklü bir miktarı da hiç gözünü kırpmadan açığı bulan kişi veya kişilere verecek. İşin iyi yanı açık sadece bir tane değil bulunabilen her açık için, sisteme sızılabilen her kapı için bu ödüllendirme sistemi ilerleyecek.

Para Ödül Miktarları Yapılan Hack’e Göre Değişiklik Gösterecek

Para ödülü çift katmanlı olarak ilerliyor. Araca Wİ-Fİ, Bluetooth ya da FM Radyo aracılığı ile sızan. Güvenlik duvarlarını devre dışı bırakan ve araca doğrudan müdahale edebilenlere 500Bin dolar. Daha basit halini yaparak sadece araca sızarak veri çalma işlemini yapabilenler ise 100Bin dolarlık ödülü almaya hak kazanacak. Ancak dediğimiz gibi bu açıkları ararken başka açıklar ile karşılaşmak da mümkün. Bu yüzden verilecek para ödülleri değişiklik gösterebilir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X