Trabzon’a Meteor düştü iddiası doğru mu?

Trabzon’a Meteor düştü iddiası doğru mu?

Emre GürEditör
Odak modu
Trabzon'a Meteor düştü iddiaları!

Trabzon’a meteor düştü haberi sosyal medyanın gündeme oturdu.

Geçtiğimiz saatlerde Trabzon ve çevre illerinde bulunan kişilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda gökyüzünde parlak bir cismin atmosfere girdiği görüldü.

Trabzon’a meteor düştü!

Göktaşı (Meteor) olduğu tahmin edilen parlak cisim, atmosfere girdikten kısa bir süre sonra alev alarak parçalandı. Trabzon, Artvin ve Bingöl illerinde görülen cisim, kısa süreliğine de olsa gökyüzünü aydınlattı ve merak uyandırdı.

Trabzon Emniyeti açıklama yaptı!

İl Emniyet Müdürlüğü, düşen parlak cisimle ilgili birçok ihbarın geldiğini ancak yeryüzünde bu cisimle ilgili bir ize rastlanmadıklarını açıkladı.

Dünyaya meteor düşerse ne olur?

Meteorun büyüklüğü 1-10 metre arasında olursa:

Gerekli gözlemler yapıldığı zaman çarpışma bir kaç gün önceden belirlenebilir ve insanların evlerinde kalmaları sağlanabilir. İnternet ve telefon gibi araçların kullanımında aksaklıklar yaşanabilir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Meteorun büyüklüğü 10-25 metre arasında olursa:

Meteor, düşütüğü alanda büyük çaplı hasarlar oluşturabilir. Gözlemler sonucunda meteorun düşeceği bölgede bulunan canlıları güvenli bölgelere tahliye edilerek can kaybı riski azaltılabilir.

Meteorun büyüklüğü 25-100 metre arasında olursa:

Bu durum halk arasında paniğe yol açabilir ve can kaybı riskini oldukça artırır.

Meteorun büyüklüğü 100 metreden fazla olursa:

Bu büyüklükteki bir meteorun Dünyaya çarpmasıyla birlikte, deprem ve tsunami gibi doğal afetletlerin oluşumu tetiklenebilir. Bu durumda alınan önlemlere rağmen can kaybı kaçınılmaz bir durum olabilir

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X