Türk Mafya Babaları ve Kabadayıları 🕵️ 2022

Türk Mafya Babaları ve Kabadayıları 🕵️ 2022

📿Türk mafyası ve kabadayıları hakkında merak edilen tüm bilgileri sizler için listeledik. Mafya nedir, kabadayı nedir? Türk Mafya Babaları ve Kabadayıları kimlerdir?

MehmetEditör
14.2BOkunma
Odak modu
Türk Mafya Babaları ve Kabadayıları

Türkiye’de işlenen ve işlenmiş olan suçları görecek olursak, bu suçların işlenmesinde altında yatan kişi veya kişilerin bazıları tanıdık isimlerdir. Bu tanınan ve ciddi suçlar işleyen kişilerin, isimlerini, lakaplarını, nasıl tanındığını, şu anda ne yaptıklarını inceleyeceğiz. Son zamanlarda yaşanan olaylar dolayısı ile çok merak edilen ve çok araştırılan Türk mafya babaları ve kabadayıları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Yazımızda bu yer altı dünyası insanlarının ne gibi suçlar işlediklerini, sicil kayıtlarının nasıl olduğu, gerçek isimlerinin dışında onlara takılan lakapların nasıl oldukları, şu anda gündemde hangi kişilerin olduğu ve bunun gibi birçok merak edilip konuşulan konuları işleyeceğiz.

MAFYA NEDİR, KİME DENİR?

Mafya sözcüğünün kökeni İtalyancadır. Günlük dilimizde sıkça kullandığımız mafya kelimesinin TDK’ye göre anlamı, yasa dışı işler yapan veya uğraşan kimseler, zor kuvvet kullanarak kendilerine saklı çıkarlar oluşturan kimselerdir. Kendi çıkarları için zor kuvvet kullanan örgüte dâhil olan kimsedir.

KABADAYI NEDİR, KİME DENİR?

Kabadayı kelimesinin kökeni Türkçe kökenlidir. Kabadayı kelimesi TDK’ye göre anlamı: kendine özgü davranışlara sahip, namus kuralları ile yaşamını sürdüren, toplum kurallarına ise tam tersi bir şekilde karşı davranarak zorbalık uygulayan kimselere denir. Aynı zamanda bir işin başında gelen, yürekli olan ve en iyisi anlamlarına da gelmektedir.

Türk Mafya Babaları ve Kabadayılar

Türkiye genelinde faaliyette olan ve ün salan Türk mafyaların gerçek isimlerinden bahsedeceğiz. Ayrıca kabadayılarında isimlerini paylaşacağımız listede hedefimiz sizlerin merakını gidermek ve bilgilendirmektir.

Alaattin Çakıcı

Türk Mafya Alaattin Çakıcı

Alaattin Çakıcı ve Devlet Bahçeli

Trabzon’lu olan Türk mafyası Alaattin Çakıcı, senet işlemleri, siyasi olaylar yüzünden 41 kişiyi öldürme iddiası, Flash TV baskını, Ankara eğlence mekânı baskınları gibi cezaları işlemekten Cezaevi’nde yatan Çakıcı, 2020 yılında infaz yasası kapsamında tahliye olmuştur.

Sedat Peker

Türk Kabadayı Sedat Peker

Sedat Peker

Lakapları reis, caz, köroğlu ve ruh adam olan Sedat Peker; Kelebek operasyonu, sırtında Allah yazan dövme bulunan barmen Oğuz Atak’ın öldürülmesi olayı, hapiste yattığı zamanlarda içeriye tost makinası, kokoreç makinası tarzında eşya teminatı yapma ve koğuşun zeminine halıfleks kaplatması gibi faaliyetler ile tanınmıştır.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Hadi Özcan

Kocaeli’de yaşayan Türk Mafyası Hadi Özcan, Kocaeli çetesi liderliği, adam yaralama, suça azmettirme, haraç toplama, senet imzalatma, Ergenekon Davası’nda Alaattin Çakıcı ile ters düşmesi ile tanınmıştır. 2020 yılında Gürcistan’da yakalanan Özcan, Türkiye’ye getirilmiştir ve şu an Artvin Cezaevi’nde yatmaktadır.

Sedat Şahin

Türk Mafya Sedat Şahin

Türk Mafya Sedat Şahin

Türk mafyası Sedat Şahin, şu anda tutuklu olup, ihaleler, çek-senet tahsilatı işlemleri, adam yaralama ve öldürmeye azmettirme suçu, fidye isteme suçları ile tanınmıştır. Faaliyet yaptığı şehir ise İstanbul ve Samsun’dur.

Savaş Kibar

Şu anda tutuklu olan Savaş Kibar, işyerlerini kasti kurşunlatma, cürüm amacı ile teşekkül yapılandırmak gibi suçlar ile tanınmıştır. Faaliyette olduğu şehir de Kocaeli’dir.

Örfi Çetinkaya

Örfi Çetinkaya Altın Hilal operasyonunda bulunma, Son Tango operasyonunda bulunarak, sigara kaçakçılığı, gümrük ve mermi kaçakçılığında bulunarak tanınmıştır. Kartal Cezaevi’nde yatmakta olan Çetinkaya, sağlık sorunlarından dolayı tahliye edilmiştir.

Tahsin Horasanlı

Firari durumda olan Tahsin Horasanlı, oto ve işyeri kurşunlama olayı, adam kaçırmak, zorla fidye isteme suçlarıyla tanınmaktadır. Faaliyette olduğu yer ise Bursa’dır.

Hüseyin Saral

Lakabı Hüseyin Ağa olup, Meriç Operasyonunda Bükreş’te yakalanması ile tanınmıştır. 2005 Senesinde Roma’da kasti öldürüldü.

Fırat Delibaş

Memleketi Diyarbakır olan Delibaş, Hanımağa unvanlı Sevgi Özocal ile ortaklık kurması, kumarhane işletmesi ile tanınmıştır. Şu anda İstanbul’da yaşamaktadır.

Nuri Ergin

Türk mafyası Nuri Ergin, Karagümrük çete liderliği, Sibel Can’a şantaj yapmış olan Can Kuzu’ya işkence girişimi, Alaattin Çakıcı ile çatışmaları ile tanınmıştır. Şu anda Uşak E tip Cezaevinde yatmaktadır.

Kürşat Yılmaz

Türk Mafyası Kürşat Yılmaz’ın Ülkücü gençler derneği üyeliği bulunmakta, Osman Ayanoğlu ve Kayhan Güvelioğlu cinayeti, dört kere hapisten kaçmış olması ile bilinmektedir. Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde kalmaktadır.

Erol Evcil

Türk Mafyası Zeytin Kralı lakaplı Erol Evcil, Nesim Malki cinayetini işlemesiyle, zeytin fabrikaları ve İş bankası Kredi bankası kredi skandalı ile tanınmaktadır. İzmir Şakran T Tipi Cezaevi’nde yatmaktadır.

Dündar Kılıç

Sürmene doğumlu olan Kılıç, Babalar operasyonu, silahlı yaralama, Alaattin Çakıcı’nın kayınpederi olması ile bilinmektedir. 1999 yılında hayatını kaybetmiştir.

İdris Özbir

Kürt İdris lakaplı Kürt mafyası İdris Özbir, İbrahim Tatlıses ve Bülent Ersoy kendi himayesine alması, hazine arazisi satma gibi olaylar ile tanınıyor. 2002 yılında akciğer hastalığı yüzünden hayatını kaybetmiştir.

İsmail Hacısüleymanoğlu

Semiramis gazinosunun şef garsonu ve patronunun cinayeti, Dündar Kılıç’ın eniştesi olması ile tanınmıştır. 2015’te hayatını kaybetmiştir.

Hasan Heybetli

Arap Hüso’nun oğlu, Muazzez Abacı ile yaşadığı aşk ve İstanbul Meyve ve Sebze Hali’nin haracını alma işleriyle tanınmıştır. Edirne F Tipi Cezaevi’nde yatmaktadır.

Sami Hoştan

Arnavut Sami lakaplı Türk Mafyası Sami Hoştan uyuşturucu ticareti, Susurluk davasında hükümlü olması, DHKP/C örgütüyle ilişkisinin bulunması, Eski İstanbul Sheraton Otelinde bulunan gazino ortaklarından olması, Tarık Ümit’in kaçırılma olayından sonra Abdullah Çatlı tarafından Sami Hoştan’ın çiftliğinde sorguya alındığı iddiaları ile tanınmıştır. 11 Mayıs 2015’te akciğer rahatsızlığı yüzünden hayatını kaybetmiştir.

Abdullah Uçmak

Kabadayı Abdullah Uçmak, İbrahim Tatlıses’i kalaşnikof ile vurdurması ve Tatlıses’e ölüm tehdidinde bulunması ile tanınmıştır. Haberlerde de gördüğümüz biri olan Abdullah Uçmak, şu anda ceza evinde yatmaktadır.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X