Volkswagen, Corona virüsü nedeniyle Türkiye’ye gelebilir!

Volkswagen, Corona virüsü nedeniyle Türkiye’ye gelebilir!

Otomobil sektörünün dev ismi Wolkswagen, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki yatırım kararından vazgeçmişti. Corona virüs  nedeniyle Wolkswagen’in Türkiye’ye gelmesi artık an meselesi!

Emre GürEditör
Odak modu
Sabiha Gökçen’de kaza yapan uçağın pilotuna tutuklama kararı

Otomobil sektörünün dev ismi Volkswagen, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki yatırım kararından vazgeçmişti. Corona virüsü nedeniyle Volkswagen’in Türkiye‘ye gelmesi artık an meselesi!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü (Covid16) yaşamı olumsuz etkilediği gibi Çin piyasalarınıda alt üst etti.

Virüsün yayılmasının ardından birçok fabrika’da işçilerin can güvenliği için üretime ara verildi. Alınan bu karar otomobil üreticilerini olumsuz etkiledi ve yöneticilerin Çin‘in virüsten tamamen temizlenme sürecinde üretim yapılacak altarnatif ülke arayışına girmelerine sebep oldu.

Wolkswagen Türkiye'ye geliyor mu

Volkswagen Türkiye’ye geliyor mu?

Geçtiğimiz aylarda ülkemize yapacağı yatırımı askıya alan otomotiv devi, Corona virüsünden sıyrılmak için Türkiye kararını tekrar gözden geçirip fabrikanın açılması için her an çalışma başlatabilir. Otomotiv devi‘nin Çin’deki durumu öyle kritik ki şuanda virüs nedeniyle Çine gönderecek eleman bile bulamıyor.

Fabrika kurulursa binlerce kişiyi istihdam edecek ve ülkemize yeni bir değer katacak.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Ek olarak, sadece otomobil üreticileri bu krizden etkilenmedi. Apple gibi birçok elektronik eşya üreticisi üretimi yavaşlatmak zorunda kaldı. Önümüzdeki günlerde Çin’den ithal edilen ürünlerin fiyatlarının artacağına kesin gözüyle bakılmakta.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X