Yerli Otomobil Hakkında Son Durum!

Yerli Otomobil Hakkında Son Durum!

Son günlerin en çok konuşulan konusu yerli otomobil hakkında son durum!

Emre GürEditör
Odak modu
varank yerli otomobil garajında

Son günlerin en çok konuşulan konusu Türk üretimi yerli otomobil, piyasada satışa sunulmadığı halde yoğun ilgi odağı olmuş durumda!
Peki, bu yoğun ilginin asıl kaynağı nedir? Yerli otomobil için lansman gününe kadar, her gün saat 14:30 da bilinmeyen bir özelliğinin daha açıklanacağı verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Türkiye genelinde merak konusu olan yerli otomobil için ilk resimler Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından paylaşıldı. Resimlerde aracın üzerinin koyu renkli örtü ile kapalı olması merak katsayısını daha da arttırdı. Türk üretimi araç için herkesin beklentisi oldukça yüksek. Paylaşılan resimler sonrasında da herkes 2011’den bu yana süren çalışmalara değdi mi? sorusunun cevabını merak etmekte.

Son Güncel Paylaşımda Yerli Otomobile Ait Hangi Özellik Yer Aldı!

25.12.2019 Çarşamba günü saat 14:30 da Twitter hesabından yapılan son güncel paylaşımda yerli otomobil ile ilgili yeni bir resim paylaşıldı. Aracın ön kısmında yer alan ızgaralara ait karanlık ancak farların açık olduğu bir resim paylaşıldı. Paylaşımda dikkat çekici olan husus motor ön kısmında yer alan figürün, Bakan Mustafa Varank’ ın daha evvel yaptığı “lale” paylaşımı ile oldukça benzer şekilde olduğuydu. Bir diğer ayrıntı ise araca ait ön plan görüntüsünün, modelin agresif SUV model olacağı konusunda ipucu verdiği yönünde!

yerli otomobil-son duruö

İşte O Çok Merak Edilen Yerli Otomobil ile İlgili Soruların Yanıtları:

Yerli Otomobili Değerli Kılan Özelikler Nelerdir?

27 Aralık 2019 Cuma günü Gebze’de yerli otomobil güzel bir törenle tanıtılacak. Tabi aracın tanıtımı sırasında ilk kez aracın direksiyonuna geçecek olan kişi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Tasarımı Dünya Tasarım Devi Pininfarina Firmasına Ait!

Yerli otomobile dair ilk dikkat çeken konulardan birisi, tasarımının dünya tasarım devleri tarafından yapılmasıdır. Ferrari ve Lamborghini isimlerini duyunca herkesin hafızasında ultra lüks bir araç canlanacağı muhakkak! İşte tasarım yönü ile bu denli merak edilmesinin de esas sebebi bu… İtalyan Pininfarina firmasına ait bu tasarım, diğer markalarda yakaladığı başarıyı acaba yerli otomobil için de yakalayabilecek mi? merak edilmekte.

yerli otomobil son durum

TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) tarafından yürütülen proje kapsamında üretilen ilk yerli otomobilin test sürüşü Osmangazi Köprüsünde yapılacak. 2022 de yollara çıkması planlanan ilk yerli otomobilin Uluslararası güvenlik sınıfında Euro NCAP ‘tan da 5 tam puan alması bekleniyor.

Teknolojik Özellikleri İnanılmaz Cazip!

  •  Yerli otomobil, elektrikle çalışan oldukça teknolojik bir yapıya sahip. Sahip olduğu bu özellik sayesinde tam kapasiteli dolum yapılması halinde 500 km yol alması hedefleniyor ve elektrikli araç teknolojileri konusunda gelişmiş özellikleri ön plana çıkıyor. Global araç satış firmaları içerisinde tercihler arasında ilk sıralarda yerini almak için hazırlanıyor.
  • Yerli otomobil elektrikli araçlara özel birtakım ayrıntılara sahip. Bunların başında aracın bir telefon ya da tablet gibi internete bağlanmasıdır. Bu özelliği sayesinde akıllı ev ve ofis sistemlerinin yönetimi araç içerisinden yapılabilecek olan Yerli otomobil de bu klasmanda yerini alacaktır.
  • Aracın internete bağlı olması ile beraber, 3. Seviye otonom internet sürüş özellikleri ile birlikte gelecek ve ileri ki dönemlerde hedeflenen ise kendi kendine sürüş kabiliyeti sunan 4. Yüksek otonom seviyesi.
  • Yerli otomobil, 4×4 ve 4×2 seçenekleriyle satışa sunulacak.

İşte Yerli Otomobile ait olduğu iddia edilen tasarım!

Eğer söylenen doğru ise; yerli otomobil’ e ait sızdırıldığı söylenen bu resimler gerçekten verilen bilgileri de onaylar nitelikte! İşte o resim:

yerli oto sahte tasarım

Güncelleme: 26.12.2019 20:45 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün sosyal medya hesaplarından yerli otomobil hakkında iki kez paylaşım yaptı.

Bakan Varank, bugün ilk olarak 14:30 da yerli otomobilin haraket halindeyken tekerleklerindeki gücü kullanarak bataryasını şarj ettiğini gösteren animasyonu paylaştı.

Bakan Varank, ikinci paylaşımını 19:23 te yaptı. Bu kez paylaşımında yerli otomobilin test sürüşü yapılırken kaydedilen görüntüleri yer aldı.

Görüntülerde yerli otomobilin Osman Gazi köprüsünü birkaç kez geçtiğini görmekteyiz.

Gelişmeler oldukça haber güncellenecektir.

 

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X