Yerli Otomobilin İlk Alıcıları Belli Oldu

Yerli Otomobilin İlk Alıcıları Belli Oldu

27 Aralık günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılacak olan yerli otomobilin ilk alıcıları belli oldu.

Emre GürEditör
Odak modu
yerli otomobil alıcıları belli oldu

27 Aralık günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılacak olan yerli otomobilin ilk alıcıları belli oldu. Çalışmaları uzun bir süredir devam ediyordu, sonunda projenin son aşamasına gelindi ve geriye sadece tanıtılması kaldı.

Yerli Otomobilin İlk Alıcıları İstanbul Taksicileri Olacak

İTEO Başkanı Eyüp Aksu’nun açıklamalarına göre, yerli araç piyasaya sürüldüğü zaman ilk alıcılardan olacaklar. Yaklaşık 17 Bin 300 taksi plakası bulunan İstanbul’da 50 Bin şoför ve 250Bin Kişilik taksi esnafı yer alıyor. Esnaf ailelerini temsil ettiğini açıklayan Aksu, yerli otomobil piyasaya çıktığı zaman 17 Bin aracı almaya talibiz dedi.

Aksu, araç filosunun yerli araçlar tarafından donatılmasını istediğini belirterek. “En azından Türkiye’de üretimi olan marka ve modeller ağırlıklı olsun” açıklamalarında bulundu. Aksu sadece bu açıklamalar ile de kalmadı “Türkiye’nin kendi aracını üretmesi, Türkiye’nin dünyada bir ağırlığı olduğunu göstermesi için büyük bir şans” açıklamalarında da bulundu.

Ekonomide Söz Sahibi Olabilmek için Global Bir Marka Şart

Aksu, Ekonomide söz sahibi olabilmek için Global bir markaya ihtiyaç vardır. Yerli otomobil sayesinde bu istenileni yerine getirebiliriz.
“Yerli markaların oluşması ekonomik açıdan oldukça önemli. ÖTV teşvikinin devamı ile hem araç parkaları yenilenecek hem de daha kaliteli hizmet sunulacak. İstenilen şartların yerine getirilmesi durumunda İstanbul taksi filosu yerli araçlar ile donatılabilir. Yerli otomobil projesi, son zamanlarda Türkiye’nin attığı en büyük imzalardan birisi.

yerli otomobil yollarda

Ekonomik olarak bizi daha da güçlendirecek olan yerli otomobilleri, İstanbul taksileri olarak kullanmak bizler için büyük gurur kaynağıdır. İstanbul taksileri olarak günde neredeyse 80Bin turist taşıması yapıyoruz. Ülkemize gelen misafirlerimize yerli araçlarımız ile hizmet vererek, kalite, güven ve konforu tanıtma imkânımız olacak.” Sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

27 Aralık Cuma günü tanıtılacak olan yerli otomobilin şimdiden 17Bin alıcısı var. Araçlara şu an resmi olarak talip olan sadece İTEO var. Ancak durum sadece Yurt içinde kalmıyor, yurt dışından da yoğun talep gören yerli araç. Seri üretime geçtiği andan itibaren yüksek satış rakamlarına ulaşabilir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X