Ağlamanın faydalarını biliyor muydunuz?

Ağlamanın faydalarını biliyor muydunuz?

En son ne zaman hıçkırarak ağladınız ya da gözyaşlarınızın su gibi akıp gitmesine izin verdiniz?

Emre GürEditör
Odak modu
ağlamanın faydaları

Ağlamanın faydaları nelerdir!

En son ne zaman hıçkırarak ağladığınızı ya da gözyaşlarınızın akıp gitmesine izin verdiğinizi hiç düşündünüz mü? Yoksa ağlamanın güçsüzlük olduğuna inananlar arasında mısınız? Şayet böyle düşünenler arasında iseniz, bu yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

İşte ağlamanın ağlamanın faydaları;

Ağlamanın, aslında beden ve ruh sağlığına olan faydaları çoktur. Bu faydalardan yararlanabilmeniz için gözyaşlarınızı içinizde tutmadan gönül rahatlığı ile dışarı akıtabilmelisiniz.

Stres yükünü azaltır

Sağlığımız için birçok zararı bulunan stresi, ağlamak oldukça azaltmaktadır. Bir araştırma neticesinde, strese bağlı olan kimyasalların ağlamak vasıtası ile vücuttan atıldığı ortaya konulmuştur. Bunun sonucunda da ağlamanın insana, kendini iyi hissettirdiği gerçeği ortaya çıkmıştır.

Bedenimizdeki zehiri temizler

Vücudumuzda bulunan zehirli sayılabilecek maddeler ağlama ile dışarı atılır. Modumuzun yükselmesine neden olur. Zor durumlarla başa çıkmamıza yardımcı olur.

Hislerinizi serbest bırakır

Hislerin dışa vurulmasında fayda vardır. Bu da ağlamak ile mümkün olabilmektedir. Hislerimizi içimizde saklayacak olursak, bu durum bizleri psikolojik ve fiziksel olarak olumsuz etkileyecektir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Kişiler arasında bağ kurulmasını sağlar

Ağlamak, güçlü bağların kurulmasına yardımcı olur. Ağladığınız esnada yanınızda bulunan kimseler; hislerinizin dışarı vurulması neticesinde, daha çok önemsendikleri kanaatine varırlar. Bu da bağların güçlenmesine neden olur.

Geçmişin izlerinden kurtulmanızı sağlar

Geçmiş bazı durumlar üzüntülü olur ve hislerinizin dışa vurulması ile ağlamanıza neden olur. Ancak hislerinizle yüzleşmek gerektiğinde ağlamanız gerekiyorsa, ağlamadan kaçınmayın; rahatlıkla ağlayabilirsiniz.

Gözlerinizi nemlendirir

Kurumuş gözlerinizin nemlenmesi için gözyaşı oldukça etkilidir. Bu anlamda gözlerinizin daha iyi çalışması sağlanmış olur.

Ağlamanın faydaları

Ağlamanın faydaları

Gözlerinizi temizler

Ağlamak, gözlerinize kaçan zararlı maddelerin gözden atılmasında yardımcı olur.

Zararlı hormonları vücuttan atar

Ağlamak; mide, kalp, damar, kemik ya da kaslarla ilgili rahatsızlıklara neden olabilecek hormonların vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu nedenle, ağlamak bu tip rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Burun akıntısı ile birlikte bakterilerden arınırsınız

Ağlama esnasında, gözyaşları ile birlikte burnunuzun da akmasına neden olur. Bu durum sonucunda burnunuzda yer alan bakterilerden ve iritanlardan kurtulabilirsiniz.

Göz sağlığınızı korur

Gözde enfeksiyon oluşmasına, gözyaşında bulunan anti bakteriyel özellik sayesinde engel olursunuz.

Endorfin hormonu seviyesini yükseltir

Endorfin, ağlama ile birlikte salgılanmış olur. Bu durum endorfinin mutluluk hormonu salgılaması özelliğinin ortaya çıkmasına ve ağrı gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur.

Özetlemek gerekirse, ağlamak insan için sağlıklı bir reflekstir. Gözyaşlarının akıtılması ile birçok faydanın kapısı aralanmış olmaktadır. Bu nedenle ağlamak için gerekli bir durumunuz oluşması halinde, ağlamaktan çekinmeyiniz.

“Ağlamanın faydaları” isimli içeriğimizin sonuna geldik. Bu içeriği arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın:)

En son ne zaman hıçkırarak ağladınız ya da gözyaşlarınızın su gibi akıp gitmesine izin verdiniz?

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X