Bentley Elektrikli Araç Çıkartacak! Ne Zaman Üretilecek?

Bentley Elektrikli Araç Çıkartacak! Ne Zaman Üretilecek?

Pahalılığı ve lükslüğü ile bilinen Bentley’de elektrikli araç furyasına katılmaya hazırlanıyor.

Emre GürEditör
Odak modu
Bentley-Elektrikli-Araç-Çıkartacak-–-Ne-Zaman-Üretilecek

Çevre dostu araçların artmasının ardından büyük araç üretici firmalar da bu konuya giriş yapma kararı aldı. Pahalılığı ve lükslüğü ile bilinen Bentley’de elektrikli araç furyasına katılmaya hazırlanıyor. 2018 Yılında Hybrid model araçlarını tanıtmıştı. Şimdiki hedefi ise elektrikli araçlar piyasasında ki en lüks aracı üretmek.

Otomobil sektörü yıllar geçtikçe elektrikli araçlara yönelmeye başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de TOGG aracı ile bu furyaya katılmış ilk yerli elektrikli aracın tanıtımını yapmıştı. Çevre dostu olmaları ve yakıt olarak elektrik kullanmaları nedeni ile oldukça fazla tercih edilen araçlardan oluyorlar. Hali hazırda otomobil üreticiliği yapan araç firmaları da AR-GE çalışmaları yaparak elektrikli araçlara yönelmeyi hedefliyor.

Elektrikli Araçlar Bazı Kesimler Tarafından Çevre Dostu Olarak Görülmüyor

Bentley Elektrikli Araçlar Piyasasında Kendine Yer Bulmak İstiyor

Bu yönelimde adını duyurmak ve bu piyasada lüks araçları satmak isteyen firma ise Bentley. Tesla’nın elektrikli ve akıllı araçlarından sonra patlama yapan elektrikli araç furyasına firmalar da kayıtsız kalmak istemiyor. Bentley’nin müdürü, yaptığı açıklamalarda geleceğe yatırım yaptıklarını söyledi.

İlk hybrid araç modellerini 2018’de yapılan araç fuarında tanıttıklarını da hatırlatarak elektrikli araç müjdesinde bulundu. Araç hakkında detaylı bilgiler paylaşılmamış olsa da birden fazla opsiyonda olacağı düşünülüyor. Henüz AR-GE aşamasında olan proje geliştirilmeye devam ediliyor. Bazı araç severler yapılan açıklamalardan yola çıkarak yeni bir tasarımın gelmeyeceğini ön gördü.

Üretilecek Araçlara Ekstra Bir Tasarım Gelmeyebilir

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Üretilecek Araçlara Ekstra Bir Tasarım Gelmeyebilir

Bentley, üreteceği elektrikli araçlar için ekstra bir tasarım yüküne girmeyebilir. Aynı modellerin elektrik motorlu versiyonlarının çıkma ihtimali de oldukça yüksek. Her ne kadar düşünce doğru olsa da ufak tefek değişiklikler olması muhtemel. Araç bataryalarını doğrudan bu haldeyken eklemek pek de mümkün gözükmüyor. Ufak tefek kozmetik değişiklikle ile birlikte elektrikli araç üretimi mümkün.

Bentley, yaptığı açıklamalarda aracın çıkış tarihinden de bahsetti. Araç tam 5 yıl sonra piyasaya sürülmeye hazır halde olacak. 2025 yılına kadar aracın elektrik motoru ve bataryası hazır hale gelecek. 2025 yılına kadar tam 5 yıl var. Bu süre içerisinde elektrikli araç piyasasının hareketlenme ihtimali oldukça yüksek. Bu yüzden Bentley araçların parçalarını üretirken bir yandan da teknolojik gelişmeleri takip etmek zorunda olacak.

Bentley Elektrikli Araçlar Piyasasında Kendine Yer Bulmak İstiyor

Elektrikli Araçlar Bazı Kesimler Tarafından Çevre Dostu Olarak Görülmüyor

Gelecek çevre dostu araçlar ile donatılacak gibi gözüküyor. Her ne kadar çevre dostu olarak gözükseler de bazı çevre aktivistleri tarafından sıcak gözle bakılmıyorlar. Çevre aktivistleri’nin iddialarına göre, elektrik motorlu araçların ürettiği ısı dünyanın ısısını etkiliyor. Benzinli araçlara göre daha yüksek ısılara ulaşma ihtimallerini göz önünde bulundurarak bu yorumlarda bulunuyorlar.

Elektrikli araçlar her ne kadar yakıt olarak elektrik kullansa da çektikleri enerji sayesinde ortaya bir ısı çıkıyor. Bu ısı uzun vadede çevreye zararlı olabilir ancak benzinli araçlar kadar olacağı düşünülmüyor. Belirli bir kesim tarafından düşünülen bu durumlar elektrikli araç severler ile karşı karşıya gelmelerine neden oluyor.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X