Çocuk Felci Tarihe Karışmak Üzere

Çocuk Felci Tarihe Karışmak Üzere

Dünya’da halen çocukları hastalıklarla felç eden, özellikle gelir seviyesi düşük ülkelerde çocuk ölümlerine bile sebep olan çocuk felci tarih olmak üzere.

Emre GürEditör
Odak modu

Dünya’da halen çocukları hastalıklarla felç eden, özellikle gelir seviyesi düşük ülkelerde çocuk ölümlerine bile sebep olan çocuk felci tarih olmak üzere.

Polio adındaki çocuk felcine sebep olan virüs ve türevlerinin, WHO ( Dünya Sağlık Örgütü ) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde en çok bilinen WPV3 türü artık yeryüzünden silinmiş durumunda. Hastalığa sebep olan Polio virüsü sebebiyle, literatürde Poliomyelit diye geçmektedir.

Geriye kalan polio1 virüsü ise, bu şekilde devam eden çalışmalar neticesinde kısa sürede dünya üzerinden tamamen kaldırılacağı duyuruldu.
Bu çalışmalar neticesinde, ülkeler genelinde çocuk ölümlerinin önüne geçileceği ve dünya’da insan hayatına kasteden virüslerden “ en uzun yaşam süresi “ olan virüslerden birinin daha tarihe karışacağı söylenmektedir.

Çocuk Felci aşısı.

Çocuk Felci Nedir?

Çocuk felci, genel olarak 1-3 yaş arasında görülen, ağız yoluyla bulaşan bir virüs türüdür. Çocuk felci, belirtileri çok fark edilemeyen bir hastalıktır. Ortalama 3- 21 gün arası süren belirtileri neticesinde;

  • Normal vücut ısısı üzerinde ısı ( Ortalama 38 derece ve üzerinde )
  • Baş ve boğaz ağrısı
  • Vücut genelinde kas ve karın bölgesinde karın ağrısı şeklinde

belirtileri baş göstermektedir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına göre, ortalama 200 hastada 1’inde kalıcı zararlar vermektedir. Bu kalıcı zararların genelinde şu belirtiler gözükür;

  • Kas erimesi ve güç zayıflığı
  • Bacak ve diz rahatsızlıkları
  • Sıkı ve kontrolsüz eklem sorunları

Çocuk Felci hastalığına yakalanmış insanlar.

Çocuk felci, günümüzde aşı ile tedbir alınarak ortadan kaldırılmış bir hastalık türü olsa da, virüsünün zaman içerisinde gelişme göstermesiyle ara sıra yine farklı ülkelerde baş gösterdiği rapor edilmiştir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X