1,973 Beygirlik Elektrikli Lotus Ejiva

1,973 Beygirlik Elektrikli Lotus Ejiva

Lotus’un yeni duyurduğu ve tam 1.973 Beygir gücünde olan aracı.

Emre GürEditör
Odak modu
1,973 Beygirlik Elektrikli Lotus Ejiva

Otomobil üreticileri son zamanlarda elektrikli araçlara yönelerek çevreyi korumak adına büyük adımlar atmaya başladı, elektrikli araçlar gelecekte daha iyi bir dünya da yaşanması için oldukça gerekli olan bir adım. Bu adımı atarken otomobil tutkunlarını da es geçmeyen üreticiler her geçen gün tutkunların ağzını açık bırakacak türden araçlar tanıtıyor. Lotus’un yeni duyurduğu ve tam 1.973 Beygir gücünde olan aracı ise bunlardan sadece birisi.

Lotus, Çinli otomobil şirketi Geely’ye geçmesinin arından oldukça köklü değişimler yaşadı, adını piyasada duyurarak ilgileri üzerine toplamayı başardı.

En Fazla Beygir Gücüne Sahip Unvanını Almıştı

Firmanın bugüne kadar ürettiği araçların tümünün beygirinden daha fazla beygir gücüne sahip olan Evija, duyurulduğu anda dünyanın en güçlü aracı unvanını almıştı ancak bu unvan geçtiğimiz haftalarda el değiştirerek Aspark Owl’a geçti.
Aspark Owl’a en hızlı araç olma unvanını kaptıran Lotus, halen dünyanın en güçlü otomobillerden birisi.
Aspark Owl’a en hızlı araç olma unvanını kaptırmış da olsa halen dünyanın en güçlü araçları arasında yer alan Lotus Evija, Sarı kaplamalı bir kamuflaj ile testlerine devam ediyor. Son zamanlarda artış gösteren sarı kamuflaj ile testlerin amacı ise aracın tasarım detaylarını ortaya çıkartmamak.

Lotus Ejiva on

“Evija, kendi kategorisinde yeni kapılar açacak kadar güçlü bir araç”

Prototip testlerin, aracın piyasaya çıkması için oldukça büyük önem taşıdığını dile getiren Lotus Araç Özellikleri Tasarım Yöneticisi “Gavan Kershaw” daha sonra konuşmalarına “ Testler boyunca aracın gerçek bir lotus olması için çabalıyoruz ve Lotusa yakışır şekilde piyasaya çıkartacağız” şeklinde devam etti.

Lotus Ejiva arka

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Dünyanın En Güçlü Seri Üretim Aracı Olma Adayı

Bunların yanı sıra, Aspark Owl’un seri üretimde olmadığını da göz önüne alırsak, dünyanın en güçlü seri üretim otomobili olma yolunda hızla ilerleyen bir Lotus Evija var.
Karbon fiber malzemeden üretilerek ağırlığı düşürülmeye çalışılan araçta tam tamına 1.973 beygir bulunuyor, ağırlıkların gittiğini ve aracın hafiflediğini sayarsak harika bir hız sunacak. İçerisinde elektrikli bir motor olmasına rağmen 320 km hıza saniyeler içerisinde ulaşabiliyor.

Lotus Ejiva ic

0’dan 300’e sadece 9 Saniye!

Yapılan test verilerine göre yeni Lotus araç 0’dan 300’e sade 9 saniye gibi bir sürede ulaşıyor.
Seri üretime geçtiği zaman tahmin edildiği gibi, Nürburgring pistinde Lamborghini Aventador SVJ aracına ait olan rekoru da hiç zorlanmadan alt edecek. 2020 Yılında üretime geçmesi beklenen bu eşsiz araçtan sadece 130 Adet üretilecek, bu şekilde bir üretim stratejisi Lotus aracını daha değerli kılmaya yetiyor.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X