Futbolcu nasıl olunur?

Futbolcu nasıl olunur?

İyi veya iyi denilebilecek düzeyde futbol oynayan kişilerin çoğunun aklındaki soru : ‘’Futbolcu nasıl olunur?’’

Emre GürEditör
Odak modu
futbolcu nasıl olunur

İyi veya iyi denilebilecek düzeyde futbol oynayan kişilerin çoğunun aklındaki soru : ‘’Futbolcu nasıl olunur?’’

Futbolcu olmak yetenek işi olduğu kadar çalışma ve azim işidir. Her yetenekli kişi futbolcu olamadığı gibi her çalışan kişi de futbolcu olamaz. Her işte olduğu gibi futbolcu olmak da belli aşamalar ister.

Futbolcu nasıl olunur?

Eğer küçük yaşta iseniz en önemli adımlardan biri altyapı eğitimi alıyor olmaktır. Altyapı eğitimi futbolcu olabilmek için önemli bir unsurdur. Altyapı eğitimleri 4-18 yaşları arasında yani bebeklikten çıkış ve yetişkinlik süresine kadar devam edilebilecek bir eğitimdir. Bu eğitimlere erken yaşta başlamak avantajdır. Ama yetenek geç fark edilmişse yine de bir altyapıya kaydolmak da yarar vardır.

Birçok kulübün yetenek avcıları vardır. Altyapı sürecinde bu yetenek avcıları belli zaman aralıklarında altyapıları ziyaret ederek gözlerine kestirdiği oyunculara teklif yaparak kulüplerinde oynamaya davet ederler. Burada seçim futbolcularındır. İsterlerse teklifi reddedip takımda kalıp yükselmeye çalışırlar,isterlerse de teklifi kabul edip kariyerlerine başka takımda devam ederler.

messi küçüklüğü

Altyapının yanı sıra çoğu takımın yılın belirli zamanlarında futbolcu seçimleri vardır. Yetenekli görülen oyuncular buraya gider . Orada futbol alanında uzman kişiler oyunculardan belirli hareketler yapmasını ister. Sonradan ise seçilme durumu oyuncuya iletir. Seçilmesi durumunda, seçildiği kulübün antrenmanlarına katılarak artık o kulübün futbolcusu olur. Yine ileriki zamanlarda yetenek avcıları tarafından transferi söz konusudur.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Xavi futbolcu

Her takımın belli yaş takımları vardır. 12 Yaş Altı Takımı,13 Yaş Altı Takımı olarak 19 Yaş Altı Takıma kadar devam eder. Sonrası ise A takım olarak belirtilen en üst seviye takımdır. Altyapıdan yetişen veya seçilen oyuncular bu yaş takımlarında oynarlar. Yaşları ilerledikçe bir üst kademede oynayabilirler. En sonunda iyi bir performans ortaya koyulursa A takımda oynamaya hak kazanırlar.
Yine A takımları da izleyen yetenek avcıları da vardır. Bu sayede futbolcular bir anda çok iyi ve üst seviyedeki takımlarda oynayabilirler. Mesela Türkiye’nin bir 2.Lig takımından İtalya’nın köklü bir kulübüne transfer olmak imkânlı. İyi futbolcu olmak yetenekli ve çalışkan olunursa başarması yüksek bir durumdur.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X