Göğüslerde Yanma Hissi Sebepleri

Göğüslerde Yanma Hissi Sebepleri

Emre GürEditör
Odak modu
Göğüslerde Yanma Hissi

Göğüslerde yanma hissi varsa, bunun birçok farklı nedenleri olabilir. Ciddi derecede sorunların oluşmasını önlemek amacıyla her zaman doktor kontrolüne gitmeniz gerekir. Öyleyse göğüslerde yanma hissi sebepleri nelerdir? Birlikte inceleyelim.

Kuru Ciltlerden Oluşan Yanma Hissi

Cildiniz normalden çok kuruysa bu tür yanma hissi problemlerine karşı oldukça hassas olacaktır. Bundan dolayı göğüslerde yanma hissi cildin kuruluğundan kaynaklı olabilir. Bunun için:

  • Zeytinyağı.
  • Karite yağı.
  • Nemlendirici krem.
  • Hindistan cevizi yağı.
  • Avokado yağı.

Gibi cildi nemlendirecek olan malzemeleri kullanarak kuruluğun önüne geçebilirsiniz. Böylece cilt kuruluğuna bağlı göğüste yanma hissi ortadan kalkacaktır. Ayrıca kullanacağınız ürün alerjine sebep olmayan doğal ürünlerden olmalıdır.

Hamilelik Döneminde Göğüste Yanma Hissi

Hamileliğin vermiş olduğu ufak sorunlardan bir tanesi göğüslerde yanma ve ağrı hissidir. Bunun nedeni özellikle göğüs ucu bölgesinde kan akışı artışının olmasıdır. Zamanla vücut bu hisse alışmaya başladığında şikâyetler genel olarak azalır. Eğer rahatsızlık devam ediyorsa kadife çiçeği özünden çay hazırladıktan sonra bir pamuk yardımıyla göğüslerinize uygulayın.

Mastit Hastalığı

Bebek emzirilirken göğüslerde yanma ve ağrı hissediliyorsa mastit hastalığına yakalanmış olmanızın ihtimali oldukça yüksektir. Mastit hastalığı, göğüs dokusunun enfeksiyon kaptıktan sonra iltihaplanması olarak bilinmektedir. Ayrıca bitkinlik, ateş gibi durumlara neden olabilir.

Bunun için kekik çayı hazırladıktan sonra pamuk yardımı ile her gün göğüs ucu ve çevresine uygulayarak mastit rahatsızlığını tedavi edebilirsiniz. Uygulama yaptıktan sonra bölgenin kurumasını beklemeniz gerekiyor. Ayrıca ek olarak arı reçinesi ve C vitamin takviyesi alarak probleminize karşı daha etkili iyileşme süreci hazırlayabilirsiniz.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Göğüs Dokusundaki Problemlere Bağlı Olarak Yanma Hissi

Dokunun zarar görmesi ile birlikte bu çeşit yanmaların oluşması ve hissi artışı meydana gelebiliyor. Buna bağlı olarak göğüslerde yanma hislerinin nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Çamaşır deterjanı.
  • Deodorant.
  • Cilde temas eden farklı ürünler.

Göğüste alerjik reaksiyon oluşturarak yanma hissi oluşturabiliyor. Böylece kullanılan ürünler gözden geçirilmeli, doğal ve cilde uygun olanlar kullanılmalıdır. Buna dikkat edildiğinde bu sebebe bağlı olan göğüste yanma hissi oldukça azalacaktır. Doğru ve bilinçli şekilde yapılan her hareket tabii ki sağlığımız için oldukça önemli ve gidişatı etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesidir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X