Kobe Bryant ve Başarılarla Dolu Hayat Hikayesi

Kobe Bryant ve Başarılarla Dolu Hayat Hikayesi

26 Ocak’ta alınan son dakika haberiyle Kaliforniya eyaletinde helikopterinin düşmesiyle hayatını kaybeden ünlü yıldız Kobe Bryant, dünya üzerinde büyük bir yasa neden oldu.

Emre GürEditör
Odak modu
Kobe Bryant ve Başarılarla Dolu Hayat Hikayesi

26 Ocak’ta alınan son dakika haberiyle Kaliforniya eyaletinde helikopterinin düşmesiyle hayatını kaybeden ünlü yıldız Kobe Bryant, dünya üzerinde büyük bir yasa neden oldu.

2015 sezonunun sonunda kariyerini sonlandıran ünlü yıldız kimdir ve hangi başarılara imza atmıştır? NBA kariyeri nasıl başlamıştır? Kobe Bryant ile ilgili merak edilenler…

Kobe Bryant

Kobe Bryant Hakkında

1978 yılında Pensilvanya eyaletinin Philadephia şehrinde hayata gözlerini açan Kobe Bryant, NBA denince şüphesiz akla gelen ilk isimlerden birisidir. Lise yıllarında gösterdiği müthiş performans ile NBA takımlarının dikkatini çeken Kobe, büyük macerasının ilk adımını atmak üzeredir. Lise de o kadar iyi performans göstermiştir ki Wilt Chamberlain’in elinde tuttuğu 4 yıllık lise serüveninin en yüksek toplam sayı rekorunu kırmayı başarmıştır. Bu rekor ile dikkatleri daha da üzerine çeken Kobe, 1996 yılındaki NBA seçmelerinde Charlotte Hornets tarafından 13.olarak seçilmeye hak kazanmıştır.

Kobe Bryant

Kobe Bryant ve NBA Başarıları

2000’de ilk kez NBA şampiyonluğu ile tanışan Kobe, kalan iki sezonda da şampiyonluklar yaşamaya devam etmiş ve 3 senede 3 şampiyonluk görmeyi başarmıştır. Kobe bu şampiyonlukların hepsinde 20 üstü sayı ortalaması ile oynayarak başarının önde gelen mimarlarından birisi olmuştur. Bütün bu başarılardan sonra her zaman olmasa da bazı zamanlar Shaq O’Neal ile yaşadığı sorunlarla gündeme düşen Bryant, isminin geride görülmesinden oldukça rahatsız gibiydi ve bu söylemlere yeni sezonu tamı tamına maç başına 30 sayı ortalaması ile kapatarak bir nevi son vermiş olmuştu. Mamba’nın bireysel performansının zirveye çıktığı bu dönemde Lakers kupayı San Antonio Spurs’e kaptırmıştır.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Bütün bu başarıların ardından Bryant, tarihler 22 Ocak 2006 yılını gösterdiğinde yine şok edecek bir başarıya imza atmıştı. Toronto Raptors ile karşılaştıkları maçta tamı tamına 81 sayıya ulaşan Kobe, yine Wilt Chamberlain’in bir başka rekoruna yani 100 sayı ile bir maçta en fazla sayı atan oyuncu rekoruna yaklaşmayı başarmıştı.2007-2008 sezonunda Lakers takımı ile bir kez daha finale kalmayı başarsada takımı finalde Boston Celtics takımına 4-2 mağlup olarak sezonu 2.tamamlamıştı.

Kobe Bryant

Yıllar Sonra Gelen Şampiyonluk

3 Şampiyonluğun ardından takımdan Shaq O’Neal’in de ayrılmasından sonra şampiyonluk yaşayamayan Kobe, takımıyla birçok kez NBA finaline kalmış olsa da bir türlü kupaya ulaşamamıştır. 2008-2009 sezonunda ise Kobe, baş mimarlarından olduğu bir şampiyonluk daha yaşamaya yaklaşmıştır. Yıllar sonra Lakers, yakından tanıdığımız Hidayet Türkoğlu’nunda kadrosunda bulunduğu Orlando Magici, finallerde 4-1 mağlup ederek yıllar sonra zafere ulaşmayı başarmıştır. 7 Yıl sonra şampiyonluğa kavuşan Kobe, tüm bunlara ek olarak ilk defa normal sezonun MVP’si seçilerek bir büyük başarıya daha imza atmıştır.

Sonra ki sezonda Lakers takımı hız kesmeden devam etmekte ve bir şampiyonluğa daha adım adım ilerlemektelerdi. 65 galibiyet gibi mükemmel bir galibiyet sayısına ulaşan Lakers, 1999-20 sezonundan sonra en yüksek galibiyet sayısına ulaşmıştır. NBA Finallerinde daha önce kaybettikleri Celtics’e toplam seride 4-2 üstünlük sağlayan Kobe ve ekibi ard arda 2.kez şampiyonluğa ulaşmış oldular ve Kobe bu sezonda ilk defa NBA Final serisinin MVP’si seçilerek üst üste başarılara imza atmıştır.

Kobe Bryant

20 Sezonluk Müthiş LA Lakers Kariyeri

Yıldız oyuncu 20 sezonluk Lakers kariyerinde taraftarlardan “Black Mamba” lakabına layık görülmüştür. Bu lakabı elde etmesinin nedeni ise hızlı ve üretken olmasıdır. 20 sezonluk Lakers kariyerinde Bryant, 34 yaşında 30.000 sayıyı aşarak bu barajı aşan en genç oyuncu olma başarısını elde etmiştir. 99 yılıyla beraber tamı tamına 11 kez all-star kadrosuna seçilen Kobe, 20 sezon ile bir NBA takımının en fazla formasını giyen oyunculardan biri ünvanını da elde etmeyi başarmıştır.

Toplam 135 maçta 40 ve üstü sayı üreten Bryant, 25 kez 50 sayı ve 6 kez de 60 sayıyı aşmayı başarmıştır. 81 Sayı ile bir maçta en fazla sayı atan 2. Oyuncu olmuş, 2006’da 35,4, 2007’de ise 31,6 sayı ortalaması ile NBA sayı kralı ünvanlarını da almaya hak kazanmıştır. Kobe oynadığı tüm sezonlarda toplam 33 bin 658 sayı atmış, 2008 Pekin olimpiyatlarında ve 2012 Londra olimpiyatlarında ABD milli takımı ile şampiyonluk yaşamış ve altın madalya elde etmiştir.

NBA serüveninde 5 yüzük kazanan Mamba, LA Lakers takımında kariyerinin son maçında 60 sayıya ulaşmış ve “Mamba Out” diyerek basketbola veda etmiştir. La Lakers ile 5 şampiyonluk yaşayan tüm dünya için basketbol adına mükemmel bir örnek olan Kobe Bryant, ne yazık ki 26 Ocak 2020 Pazar günü geçirdiği helikopter kazasıyla 41 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X