Selçuk Bayraktar kimdir? Selçuk Bayraktar aslen nereli, ne iş yapıyor, kaç yaşında?

Selçuk Bayraktar kimdir? Selçuk Bayraktar aslen nereli, ne iş yapıyor, kaç yaşında?

Emre GürEditör
Odak modu
Selçuk Bayraktar kimdir

Selçuk Bayraktar Kimdir? ✔️ Katılmış olduğu bir televizyon programında T3 Vakfı Sözleşmesi’nin feshi ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında, son günlerin en çok konuşulan ismi Selçuk Bayraktar olmuştur. Hatta internet üzerinde en çok aratılan konu Bayraktar’ın hayatıdır. Peki, son günlerin merakla takip edilen ismi Selçuk Bayraktar kimdir? Hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Bayraktar aslen nereli ve ailesi kimdir?

Bayraktar’ın başarılar ile dolu-hayatı

İşte tüm detayları ile Bayraktar’ın başarılar ile dolu hayatı!

Selçuk Bayraktar Kimdir?

Selçuk Bayraktar, 7 Ekim 1979’da İstanbul Sarıyer’de dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzonlu olan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın küçük damadıdır.
Bayraktar, aldığı eğitim ve kariyer hayatı ile tüm Türkiye’ nin aslında severek takip ettiği isimlerdendir. İmza attığı bütün projeler ile çok ciddi başarılar yakalayan Bayraktar, milli savunma alanında teknolojiyi bütün değerleri ile birlikte kullanmaktadır. Özellikle silahlı insansız hava aracı (SİHA) konusunda hayata geçirdiği çalışmalar ile milli savunma sanayisine ciddi katkıları olmuştur.

Selçuk Bayraktar'ın Eşi Kimdir

Selçuk Bayraktar’ın Eşi Kimdir?

Bayraktar’ın eşi Cumhurbaşkanı’nın küçük kızı Sümeyye Erdoğan’dır. Sümeyye Erdoğan ile Mayıs 2016’ da dünya evine giren Bayraktar’ın bir de Canan Aybike ismin de kızı vardır.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Sümeyye Erdoğan

Sümeyye Erdoğan, Ağustos 1985’te İstanbul’da doğmuştur. Ekonomist ve Bürokrattır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük kızıdır.

Selçuk Bayraktar nereli?

Selçuk Bayraktar Eğitim ve Kariyer Hayatı

Bayraktar, ilk milli SİHA olan TB2’nin mimarıdır. 1997 yılında Robert Koleji’nden mezun olan Bayraktar, 1997-2002 yılları arasında İTÜ’ de eğitimini tamamlamıştır. İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu olup, 2002-2004 yılları arasında yüksek lisans eğitimini burslu olarak Upenn’da tamamladı.

Eğitimi süresince yaptığı araştırmalarda yer ve hava arasındaki robot sistemlerde haberleşmeyi geliştirmek üzere çalışmalarda bulundu. Bu robotik sistemlerin uçuş kontrol ve güdümlerini en doğru şekilde çalıştırmak üzere projeler geliştirdi. Bu üstün başarılı çalışmaları sonucu MIT’den burslu yüksek lisans teklifi alarak bu süreçte yine milli savunma teknolojileri üzerine projelerini hazırlamaya ve geliştirmeye devam etti. 2006 yılında 2. Yüksek lisansını MIT bünyesinde Havacılık ve Uzay bölümünü bitirerek tamamladı.

baykar makina

Danışman hocasının görev transferi ile beraber Georgia Tech’ te doktorasına başlamıştır. Bu esnada 2003’te insansız hava sahası araçlarının milli savunmada kullanılması için Baykar tarafından geliştirilen projeye destek vermek amacı ile doktorasını yarıda bırakmıştır. 2007 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Bayraktar, bu tarihten sonra milli savunma alanında ilkleri hayata geçirmek üzere uygulamaya geçmiştir.

2007’den beri Baykar aile şirketi bünyesinde teknik müdür (CTO) olarak çalışmaktadır. Bu tarihten itibaren İnsansız Hava Aracı Sistemleri konusunda ilklere imza atmış ve başarılı projeler ile milli savunmayı bir adım öne taşımıştır. Savaş teknolojileri konusunda dışa bağımlı rolden milli teknolojiler ile donatılmış hava savunma araçlarının geliştirilmesi büyük tebrik ve takdir toplamıştır.

Bayraktar, aynı zamanda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) kurucusudur. Vakfın amacı, her yaş grubundan gencin teknoloji ile buluşması ve bu yönde yeni projeler geliştirmesidir. Teknoloji meraklısı gençlerin zeka ve becerilerini burada istedikleri şekilde hayata geçirmeleri için sınırsız destek sunulmaktadır.

Baykar

Baykar

Baykar, Özdemir Bayraktar ve 3 oğlunun yönetiminde özellikle milli hava savunma sanayi konusunda savaş teknolojilerini geliştiren bir şirkettir. Bu noktada yeni projeler geliştiren, arge ve projelendirme aşamasında tam destek ile milli savunma sanayisi için ciddi katkılar sunan bir şirkettir.

Selçuk Bayraktar, Teknofest

T3 Vakfı’nda desteklediği Milli Teknoloji Hamlesi için, aslında tüm toplumu bilgilendirmek ve teknoloji ile buluşturmak için Türkiye’nin ilk teknoloji festivali TEKNOFEST’in kuruculuğunu ve önderliğini üstlenmiştir. Teknoloji, hava ve uzay üçgeni için müthiş bir atmosferle yapılan çalışmaları herkesin beğenisine sunmak hedeflenmiş ve ülke genelinde büyük ilgi ile karşılanmıştır.

Selçuk Bayraktar’ın Babası, Abisi, Kardeşi Kimdir?

Özdemir Bayraktar

Özdemir Bayraktar Kimdir?

Selçuk Bayraktar babası Özdemir Bayraktar ile aile şirketleri olan Baykar’da çalışmaktadır. Özdemir Bayraktar, makine mühendisidir. 1984 yılında Baykar Makineyi kurmuş ve Milli Hava Savunma Araçları konusunda araştırma ve proje geliştirmede aktif rol oynamıştır.

Haluk Bayraktar

Haluk Bayraktar Kimdir?

Haluk Bayraktar, Selçuk Bayraktar’ın abisidir. Baykar’da Genel Müdür olarak çalışmaktadır. 2000 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olumuştur. 2002 yılında Columbia Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapmıştır. 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme alanında doktora çalışmalarına başlamıştır. Aynı zamada T3 Vakfı Yönetim Kurulu başkanıdır.

Ahmet Bayraktar

Ahmet Bayraktar Kimdir?

Ahmet Bayraktar, Selçuk Bayraktar’ın küçük kardeşidir. Baykar’da kardeşi ile birlikte önemli projelere imza atan Ahmet Bayraktar, 2005 yılında İşletme Lisans Bölümünden mezun olmuştur. Aynı zamanda Baykar’da sözleşme ve görüşmelerden sorumlu Finans birimi müdürüdür.

Selçuk Bayraktar Twitter

Son dönemlerde sosyal medya üzerinde en çok paylaşılan videoların başında Bayraktar’ın bir TV programında yaptığı açıklama gelmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları sözleşmenin feshedildiğini duyuran Bayraktar, yapılan işleminin sebeplerini sorgularken aynı zamanda bu sözleşmenin aslında ne kadar kıymetli bir çalışmaya ev sahipliği yaptığını da vurguluyor. Türkiye genelinde yoğun ilgi ve beğeni gören bu paylaşım aynı zamanda milli savunma alanında yapılan bütün çalışmaların herkes tarafından ne kadar benimsendiğinin de açık göstergesi oldu.

selçuk bayraktar ibb tweeti

22 Mart 2020’de attığı bir twitte, yerli ve milli imkanlar eşliğinde üretimi sağlanacak olan solunum cihazlarının projesi hakkında bilgi verdi. Covid- 19 salgını sebebiyle özellikle solunum yollarında meydana gelen hasarları ve insanların nefes alırken zorlanmasını bu şekilde en aza indirmeye çalışacaklarının müjdesini verdi. Bunun yanında yürütecekleri bu projede 250 tane ürünü bağışlayacaklarının da haberini duyurdu. Toplamda 5000 tane üretim hedefi konulan solunum cihazlarının ilk 100 tanesi yeni açılan İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nde kullanılmak üzere teslim edildi. Proje geliştirme aşamsında rol oynayan diğer şirketler Arçelik, Baykar, Aselsan ve BIOSYS’dir.

selçuk bayraktar yerli ve milli solunum cihazı

Tabiki, milli projeleri teknolojik bağlamda bütün imkanlar dahilinde hayata geçiren Selçuk Bayraktar, sosyal medyada en çok takip edilen ve sevilen isimler arasında yer alıyor.

Kaynakça:

https://www.baykarsavunma.com/

Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
En Çok Oy
Yeni En eski
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X