Sosyal Medyada Reklam Vermek Yasaklanabilir! 2021

Sosyal Medyada Reklam Vermek Yasaklanabilir! 2021

Emre GürEditör
Odak modu

Sosyal medya devlerine temsilci atamaları için tanınan süre daralıyor…

Geçtiğimiz aylarda temsilcilik atamadıkları gerekçesiyle yüklü miktarda para cezasına çarptırılan sosyal medya devleri arasında yer alan YouTube dışında hiçbir platform, Türkiye’de temsilcilik açma girişiminde bulunmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih SAYAN‘ın paylaştığı 1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren kanun değişikliği ile birlikte Türkiye’de temsilci bulundurmayan sosyal medya platformlarına 5 aşamalı yaptırım uygulanacağı açıklanmıştı.

Aylık 1 Milyon kullanıcı tarafından ziyaret edilen ve temsilci bulundurmayan sosyal medya platformlarına uygulanacak 5 aşamalı yaptırım;

sosyal medya şirketlerine 5 aşamalı yaptırım

Facebook, Instagram, Twitter ve Tiktok Gibi Platformlarda Reklam Vermek Yasaklanabilir!

BTK tarafından paylaşılan 5 aşamalı yaptırım grafiğinde bulunan ilk 2 adım gerçekleşti. Bu hafta; çağrılara kulak asmayan platformlara 3. adımda bulunan “Reklam engelleme” yaptırımı uygulanacak.

Temsilci Atamayan Platformların Bant Genişliği Daraltılacak ve Erişime Engellenecek!

Reklam engelleme yaptırımı sonrasında, 3 ay içerisinde temsilci atamayan platformlara 4. adım olarak “yüzde 50 bant genişliği daraltma(Platforma erişimin yavaşlatılması)” yaptırımı uygulanacak.

Yüzde 50 trafik daraltma yaptırımına rağmen ısrarla temsilcilik atamayan platformların, 5. adımda bant genişliği yüzde 90 daraltılarak Türkiye’deki faaliyeti kısıtlanacak.

Peki, Facebook, Instagram, Twitter ve Tiktok’ta Reklam Vermek Nasıl Engellenecek?

Herkesin merak ettiği “sosyal medyada reklam vermek nasıl engellenecek?” sorusunun cevabı; Platformlarda yayınlanan reklamların ücretleri kredi kartlarıyla ödendiği için BDDK(Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), Facebook, Instagram, Twitter ve Tiktok‘ta reklam vermeyi engellemek için bazı önlemler alacak. Ek olarak, Maliye Bakanlığı da önlemler alacak. Sosyal platformlarda ücretli reklamlar verip, bunları gider gösteren şirketler uyarılacak. Uyarılara uymayan şirketlere ceza kesilecek.

Konuyla ilgili detaylar, önümüzdeki günlerde netleşecektir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X