Tesla Cybertruck’ın Özellikleri Ve Fiyatı

Tesla Cybertruck’ın Özellikleri Ve Fiyatı

Kaliforniya’da düzenlenen bir etkinlik kapsamında Tesla Motors tarafından üretilen yeni bir elektrikli aracın da tanıtımı yapıldı.

Emre GürEditör
Odak modu
Tesla Cybertruck’ın Özellikleri Ve Fiyatı

Kaliforniya’da düzenlenen bir etkinlik kapsamında Tesla Motors tarafından üretilen yeni bir elektrikli aracın da tanıtımı yapıldı. Cybertruck olarak adlandırılan bu yeni pick – up aracın tanıtımını ise şirketin CEO’su olan Elon Musk bizzat kendi yaptı. Bu yeni araç, tasarımı ile bazı kesimlerce alay konusu olurken bazı kişiler ise tasarımın muhteşem olduğunu düşünüyor.

Lansman etkinliği sırasında Musk, aracın ne kadar sağlam olduğunu göstermek isterken araç camları atılan topa dayamayarak kırıldı. Bu durum da yüzlerde gülümsemeye sebep oldu. Gelin, bu yeni modelin tüm detaylarına daha da yakından bakalım.

TESLA CYBERTRUCK’IN ÇOK KONUŞULAN ÖZELLİKLERİ

Cybertruck, şirket tarafından üretilen ilk elektrikli pick–up araç olma özelliğini taşıyor. Dayanıklı ve güçlü bir araç olarak nitelendirilen bu yeni modelin üç farklı menzil seçeneği bulunuyor. 250 mil(402 km), 300 mil(482 km) ve 500 mil(804 km) olarak belirtilen bu menzil seçenekleri aracı farklı bir hale getiriyor.

TESLA CYBERTRUCK’IN ÇOK KONUŞULAN ÖZELLİKLERİ

Aracın tasarımı ise oldukça ilginç ve dikkat çekici. Aracın tamamı dayanıklı bir zırhla kaplı ve keskin kenarları ile çağın ötesinde bir tasarım anlayışını simgeliyor. Tanıtım esnasında Elon Musk tarafından test edilen aracın zırhı darbelere büyük bir direnç gösterirken, atılan metal toplar aracın camında bir hasarın meydana gelmesine yol açmıştır.

Aracın iç kısmı da oldukça geniş ve altı yetişkin kişinin seyahat edebilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Üstelik aracın içerisinde bir de 17,5 inçlik bir dokunmatik ekran yer alıyor.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

TESLA CYBERTRUCK’IN FİYATI VE ÇIKIŞ TARİHİ

Cybertruck, 39.900 dolarlık (230.786 TL) fiyatı ile başlangıç seçeneğini sunuyor. Buna göre aracın 400 km menzile sahip olması ve 7.5 tonluk yükü çekebilmesi garanti ediliyor.
Pick–up’ın orta segment modeli ise 49.900 dolardan (288.445 TL) satışa sunuluyor. Bu modelde ise 480 km menzil özelliği ve 10 ton çekebilme kapasitesi yer alıyor.

 

TESLA CYBERTRUCK’IN FİYATI VE ÇIKIŞ TARİHİ

Yeni modelin yüksek ve gelişmiş versiyonu ise 69.900 dolardan (404.321 TL) satışa sunulacak ve 800 km menzil alanına sahip olacak. Üstelik bu model, 14 ton ağırlık çekme kapasitesine de sahip olacak.
Cybertruck, 2021 yılının son aylarına doğru tamamlanmış olacak ve 2022 yılı itibari ile kullanılmaya başlanacak.

Cybertruck‘ın Türk Lirasına çevrilen fiyatları anlık kur ile hesaplanmıştır değişiklik gösterebilir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X