Verimli Ders Çalışma Teknikleri Nelerdir? 2022

Verimli Ders Çalışma Teknikleri Nelerdir? 2022

Emre GürEditör
Odak modu
Verimli Ders Çalışma Teknikleri Nelerdir?

Verimli Ders Çalışma Tekniklerinden en etkili olanları sizler için derledik…

Elbette her öğrencinin sorduğu sorular arasında verimli ders çalışma teknikleri bulunmaktadır. Verimli ders çalışmak oldukça önemlidir. Ders çalışmanın zamanından ziyade, çalışılan dersin verimi önemlidir.

Uzun süre ders çalışmak bazen başarıyı getirmez. Bu durumlarda attığınız adımların doğru ve sonuç getirecek şekilde olması gerekiyor. Her ne kadar bazı teknikler biliniyor olsa da uygulama sırasında sorunlar yaşanabiliyor. Verimli ders çalışırken bilmeniz gereken bazı temel durumlar vardır. Kimse tarafından rahatsız edilmemek, doğru şekilde beslenmek gibi.

Ancak bunlar dışında da uygulamanız gereken teknikler bulunuyor. Bu teknikleri hayatınızın her alanında kullanma şansınızın olduğunu bilmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Hedefleriniz Olmadan Adım Atmayın

Hedefleriniz Olmadan Adım AtmayınHedefleriniz Olmadan Adım Atmayın

Bu konu sadece ders için değil her alan için geçerli. Hedeflerinizi belirlemeden adımlar atmamalısınız. Söz konusu adımlarınızı atmadan önce bazı konularda hedef belirlemeniz gerekiyor.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Rastgele olan bir çalışma şeklinden kaçınarak çalışmanız gereken konuları liste haline getirmeniz gerekmektedir. Söz konusu liste üzerinden “ tamamlandı” şeklinde ilerleyerek daha verimli bir ders çalışma sağlayabilirsiniz. Bu hedefler dışında bir de günlük Test çözme hedefi koyabilirsiniz. Bu hedefe ulaşmak için günlük olarak çalışma uygulamanız gerekmektedir.

Zamanını Değerli ve Dolu Dolu Kullan

Zamanını Değerli ve Dolu Dolu Kullan

Verimli ders çalışma teknikleri

Bu maddeyi uygulamadan önce kendinizi mutlaka tanımanız gerekmekte. Kendinizi iyice tanıdıktan sonra hangi derslere nasıl bir yoğunlukla çalışmanız gerektiğini kavrayabilirsiniz.

Bir gününüzü sadece derse ayırmayın, yapabileceğiniz bütün her şeyi o gün içinde yapın. Spor aktivitelerine de yer verin, sosyal medya uygulamalarında da zaman geçirin. Elbette bunları da en verimli şekilde kullanmak sizin elinizde ancak sadece derslerle dolu olan bir gün monoton bir hale geleceği için bütün verimliliğini kaybedecektir.

Çalışma Ortamınız En Uygun Şekilde Olmalı

Çalışma Ortamınız En Uygun Şekilde Olmalı

Bu klasikler arasında yer alan bir tekniktir ancak gerçekten de atlanmaması gereken bir durumdur. Çalışma ortamınız en uygun şekilde tasarlanmalı.

Bunun için izlemeniz gereken bazı adımlar bulunuyor. Bu adımları mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekmekte.

  • Teknolojik araç ve gereçleri masanızın üzerinden kaldırın.
  • Dikkatinizi dağıtabilecek ışıklandırmalar, yanıp sönen ve dikkat çeken etkenleri ortadan kaldırın.
  • Bir kol açıklığınız mesafesinde olan ve göz alanınıza giren ders harici her şeyi kaldırın.
  • Telefonunuzun bildirimlerini kapatın ve uzağa koyun, gerekirse başka bir odaya koyun.
  • Mümkünse çalışma alanınıza A0 kâğıt koyarak beyaz bir zemin hazırlayın hem dikkatiniz toplanacak hem de beyaz yüzeye not alabileceksiniz.

Düzenli Vitamin Alımı

Düzenli Vitamin Alımı

Verimli ders çalışma teknikleri arasında belki de en etkili öneri bu öneridir. Öğrenciler olarak almanız gereken bazı önemli vitaminler vardır. Bu vitaminleri düzenli olarak alarak dikkatinizi toparlayabilirsiniz.

Eksik şekilde alınan vitaminler dikkat dağınıklığına neden olabilmektedir. Bu da odanız her ne kadar çalışmaya uygun olsa da duvarlara bile bakmanıza neden olabilir.

Pomodoro Tekniğini Kullanarak Çalışın

Son zamanlarda adını duyduğunuz tekniklerden birisi olabilir ancak çalışma şeklinize doğru şekilde uygularsanız iyi dönüşler alabilirsiniz.


Pomodoro tekniğinin asıl amacı sizi sıkmadan molalar verdirerek çalışmanızı sağlamak. 20 dakika ders çalışmasının ardından 5 dakika ara şeklinde veya daha uzun ders daha uzun molalar şeklinde ödüller ile sonuçlanan çalışma düzeni oluşturabilirsiniz.

Verimli Ders Çalışma Tekniklerinin bir sınırı yoktur, kendiniz sürekli denemeler yaparak yeni teknikler geliştirebilirsiniz.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X