Yalın Kimdir? Güncel 2022

Yalın Kimdir? Güncel 2022

Yalın kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, sevgilisi kim ve gerçek adı ne? Gibi soruların cevaplarını sizler için derledik…

Emre GürEditör
Odak modu
Yalın Kimdir?

Sanatçı kişiliğiyle bilinen Yalın’ın hayatı hakkında bazı bilgilerden bahsedeceğiz. Yalın ismi ile bilinen ve ünlenen sanatçının gerçek adı Hüseyin, soyadı Yalın’dır. İsmi ile değil soyadı ile ünlenen Yalın’ın hakkında, merak edilen başlıkları açıklayacağız. Yalın kimdir, nereli ve nasıl şarkılarla ün kazanmış bu konulardan bahsedeceğiz. Öyleyse hemen yazımızın içeriğine geçelim.

Yalın Hayatı

Yalın Hayatı

Yalın Hayatı

Yalın hayatı boyunca ailesine karşı hep sevgi ile bağlı olarak yaşamıştır. Yalın’ın müziğe olan ilgisi, babasının ona gitarı ile çaldığı Enrico Macias şarkıları ile başlamıştır. Hüseyin Yalın, lisede eğitim almaya devam ederken aynı zamanda da gitar dersleri almıştır. Üniversite yıllarında bestelerini yazmaya başlamıştır.

2004 senesinde ilk albümünü çıkararak, Zalim şarkısıyla ilgiyi üstüne toplamıştır. Yalın kaç yaşında sorusuna, 30.03.1980(Yalın, 41 yaşındadır.) doğum tarihini vererek cevaplayabiliriz. Yalın evli mi? 4 yıldır ilişkisi olan, Emre Plak’ın sahibi Hüseyin Emre’nin kızı, Hazal Emre ile ayrılmış ve evli değildir. Hazal Emre’nin bir oyuncuyla yakınlaşması yüzünden, ilişkilerine son verdikleri iddiaları bulunmaktadır.

Yalın Ailesi

Yalın Ailesi

Yalın Ailesi

Yalın kimdir sorusuna cevap verirken ailesini de tanıtmak istedik. Yalın’ın babasının adı Kamil Yalın, annesinin adı ise Figen’dir. Babasının, Yalın’ın müziğe başlamasında büyük etkisi bulunmaktadır. Babasının canlı canlı çaldığı şarkılar sayesinde Yalın’ın ilgisi müziğe yönelmiştir. Yalın Florya’da doğmuş ve daha sonra Bakırköy’e taşınmışlardır. Yalın, gazeteci kimliği ile bilinen Ferai Tınç’ın da yeğenidir.

Babası ve annesi de İstanbul doğumludur. Yalın ailenin tek çocuğudur. İlk ve tek çocuk olmanın zorluklarını yaşadığını, röportajlarda belirtmektedir. İlk bestelediği şarkıyı ortaokul yıllarında arkadaşının aşkı için yapmıştır. Bu bestelediği şarkıyı kullanmamıştır. Yalın’ın evlenip kendine bir yuva kurmak istediğini röportajlarda duymaktayız.  Yalın yeni sevgilisi olan Eda Balkaraoğlu ile 3 aydır birliktelik yaşamaktadır. Yeni sevgilisi ile Marmaris’te kameralara görüntü vermiştir.

Yalın Eğitim Hayatı

Yalın Eğitim Hayatı

Yalın Eğitim Hayatı

Yalın kimdir denince akla müzik geliyor. Yaptığı şarkılarla ilgiyi kazanmış ve kulakların pasını silmiştir. Yalın Florya ile Bakırköy arasında hep gidip gelmiştir. İlkokulu Ataköy İlköğretim Okulu’nda okumuş ve sonra Saint Michel Fransa Lisesi’nde eğitimini devam ettirmiştir. Lise yıllarında müzik okullarında gitar dersi de almıştır. Lise hayatına müziği de katarak bitirdikten sonra üniversitede, İstanbul Bilgi Üniversite’sini tercih etmiştir.

Üniversitede ekonomi bölümünü tercih ederek eğitimini tamamlamıştır. Yurtdışında, Fransa’da da iki sene civarında ekonomi okumuştur. Eğitim hayatını bu şekilde tamamlayan Yalın’ın müzik eğitimi; gitar dersi ile lise yıllarında başlasa da, ortaokul yıllarında da ilgisi hep olmuştur.

Yalın’ın Kariyeri

Yalın’ın Kariyeri

Yalın’ın Kariyeri

Yalın’ın kariyeri ilk albümünü çıkarmasıyla 2004 senesinde başlamıştır. Yalın kimdir sorusuna cevabımızı, kariyerini de söze alarak verebiliriz. İlk patlayan şarkısı olarak bilinen Zalim isimli şarkı gerçekten büyük bir ilgi görmüştü. Çıkardığı albümün ardından turneye çıkmış ve tam olarak 40 konser vermiştir. Zalim şarkısı, Yunanca, Arapça, Sırpça, Rusça dillerine çevrilerek ününü arttırmıştır.

2005 senesinde başka bir albüm olan “Bir Bakmışsın“ isimli albümü çıkarmıştır. 2007 senesinde başka bir başarıya imza atmış, tüm söz ve müziklerin kendisine ait olduğu şarkılardan oluşan bir albüm çıkarmıştır. Bu üçüncü albümünün ismi “Her Şey Sensin“ olmuştur. Hatta bu albümünün afişini ünlü grafik sanatçısı Emrah Yücel hazırlamıştır.

Bu albümü ile en çok satılanlar listesine girmiş ve ödül almaya hak kazanmıştır. 2009 senesinde de “Ben Bugün“ isimli albümünü çıkararak 4. Albümüne imzasını atmıştır. Yalın kimdir denince akla şarkılarının gelmemesi imkansız. Yalın başka ses sanatçılarına da beste vermiştir. Gülben Ergen, Bengü, Serdar Ortaç, Ayşe Özyılmazel ve Sıla isimli sanatçılara bestelerinden vermiştir.

Yalın Albümleri

Yalın’ın çıkardığı albüm sayısı 11’dir.

  • 2004 senesinde “Ellerine Sağlık“
  • 2005 senesinde “Bir Bakmışsın“
  • 2007 senesinde “Her Şey Sensin“
  • 2009 senesinde “Ben Bugün“
  • 2011 senesinde “Anlat Güzel Mi Oralar“
  • 2012 senesinde “Sen En Güzelsin“
  • 2013 senesinde “ Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda“
  • 2014 senesinde “Yeniden“
  • 2014 senesinde “Aşk Diye“
  • 2015 senesinde “Bir Bahar Akşamı“
  • 2016 senesinde “Bayıla Bayıla“ adlı çıkan albümde sonuncu albümdür.

Yalın Single’ları

Yalın kimdir başlıklı başladığımız yazımıza Yalın’ın çıkardığı Single’lar ile devam ediyoruz. Yalın’ın yeni şarkısı olan Yaz Gülü büyük bir ilgi görmekte ve çokça dinlenmektedir. Yalın aynı zamanda Cornetto reklamlarında söylediği şarkıları ile de ünlüdür. Yaz Gülü şarkısı da Cornetto reklamı ile yaptığı bir şarkıdır. Cornetto ile yaptığı müzikler arasında; Yeniden, Benim ki, İlk Öpücük Benden Olsun, King For One Day, Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda şarkıları da yer alır.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Yalın (@yalinonline)’in paylaştığı bir gönderi

Yalın’ın single’ları arasında; Ya Sabır, Sensiz Olmaz, Bir Bakmışsın, Zalim, Halbuki, Sabır Taşı, Olmasa da Olur, Sesinde Aşk Var, Her Şey Sensin, Tatlıyla Balla, Benimki, Küçücüğüm, İstanbul Benden Büyük  şarkıları yer almaktadır.

  • Anlat Güzel Mi Oralar? (2011)
  • Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda (2013)
  • Aşk Diye (2014)
  • Bir Bahar Akşamı (2015)
  • King for One Day (2015)
  • Yeniden (2015)
  • Benimki (2015)
  • Hele Bi Başla (2018)
  • Sensiz Ben Ne Olayım (2018)
  • Deva Bize Sevişler (2019)
  • Deme Bana Yokum (2019)
  • İstanbul (2019)
  • Ya Sabır (2020)

Yalın’ın Aldığı Ödüller

Yalın’ın Aldığı Ödüller

Yalın’ın Aldığı Ödüller

Yalın kimdir sorusuna, cevabımızı alınan ödülleriyle devam edelim. Yalın 2004 yılında ilk ödülünü En İyi Çıkış Yapan Sanatçı başlığı ile almıştır. 2005 senesinde, “Ellerine Sağlık“ albümü ile Altın Albüm ödülünü de almıştır. Aynı sene de Küçücüğüm şarkısına, Yılın Şarkısı ödülü verilmiştir. 2006 senesinde “Bir Bakmışsın“ albümü ile de, Altın Albüm ödülünü ikinci kez almaya hak kazanmıştır. En İyi Pop Sanatçı ödülünü, 2008 yılında almayı başarmış, “Her Şey Sensin“ albümüyle, En İyi Pop Albüm ödülünü de almıştır.

Aynı yıl içerisinde aynı albümü ile Altın Albüm ödülünü de alarak başarısını arttırmıştır. 2010 senesine geldiğimizde, Yılın En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solisti ödülünü almıştır. 2010 yılında çıkardığı albüm “Ben Bugün“ ile En İyi Albüm ödülünü alarak başarıya imzasını atmıştır. Yalın kimdir yazımıza burada son vermiş bulunmaktayız. Umarım keyif almışsınızdır.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X