Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yumurta Kabuğunun Faydaları 2022

Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yumurta Kabuğunun Faydaları 2022

Yumurta Kabuğunun Faydalar… Yumurta kabukları içeriğinde bulunan kalsiyum ve mineralleri toprağa salar ve toprağınızı en üst düzeye çıkartmanızı sağlar.

Emre GürEditör
Odak modu
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yumurta Kabuğunun Faydalar

Yumurta Kabuğunun Faydalar…

Kahvaltıların vaz geçilmezi ve neredeyse her gün tükettiğimiz yumurtanın kabuklarını hemen çöplere gönderiyoruz Peki, yumurta kabuklarının kullanılabileceği alanları ve özelliklerini biliyor muyuz? Her gün çöpe gönderdiğimiz yumurta kabuklarının etkisi aslında çok, yumurta kabukları ile bitkilerinizi bile beşleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Yumurta Kabukları İle Neler Yapılabilir? Yumurta Kabuklarının Faydaları?

Toprağı beslemek için harika bir besin

Yumurta, her ne kadar bizim için faydalı bir besin olsa da kabukları da topraklar için faydalı bir besin, oldukça çabuk çözüne bilen yumurta kabukları içeriğinde bulunan kalsiyum ve mineralleri toprağa salar ve toprağınızı en üst düzeye çıkartmanızı sağlar.

Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yumurta Kabuğunun Faydaları

Yumurta kabuklarıyla drenaj yapmak

Saksıda bitkileriniz varsa yumurta kabukları onlar için bir mucize olacaktır, bitkilerin daha iyi yetişebilmesi için topraklarının havalanması gerekiyor ve toprakların besin değeri yüksek olması gerekiyor. Yumurta kabukları toprağın daha fazla su almasını sağlıyor ve havalanmasını sağlıyor. Solucanların yaptığı gibi toprağı havalandıran yumurta kabukları neredeyse bir günde bitkilerinizde değişimler başlatıyor.

Domates yetiştirmede yumurta kabuğunun önemi

Domates, Patlıcan ve Biberler kalsiyuma ihtiyaç duyarlar, kalsiyum eksikliği çeken bu sebzeler daha büyüme evresindeyken bile çürüyebilir. Bunların önüne geçmek için bahçenizde bulunan ya da saksınızda bulunan sebzelerin dibine yumurta kabukları gömebilirsiniz, yumurta kabukları kalsiyum açısından besleyici bir maddedir ve bitkilere yeterli kalsiyum değerini verir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Yumurta kabuğuyla kuşları beslemek

Kuşlar, yumurta kabuğunun içerisinde bulunan kalsiyumdan dolayı ona bayılırlar, yumurta kabuklarını kırarak bahçenize saçabilirsiniz, saçtığınız yumurta kabukları kuşları kendine çekecek, gelen kuşlar yumurta kabuklarını yerken bahçedeki böcekleri fark edecek ve onları da yok edecekler. Aslında sadece yumurta kabuklarını kullanarak böceklerden kurtulmanız da mümkün.

Yumurta kabuğundan gübre! (Yumurta gübresi)

Yumurta kabuğundan gübre! (Yumurta gübresi)

Yumurta hem soframızın vaz geçilmezi hem de oldukça faydalı bir besin, yumurta kabuklarını kullanarak elde edeceğiniz etkilere siz bile şaşıracaksınız, durum öyle bir hal almış ki artık piyasa da “yumurta gübresi” olarak sayılmaya başlamış. Yumurta kabukları kalsiyum nedeni ile birçok faydaya sahip.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X