Aküsü biten scooter nasıl çalıştırılır?

Aküsü biten scooter nasıl çalıştırılır?

Scooter’lar ve motosikletler, yurtdışında olduğu gibi Türkiye’de de gittikçe popüler olan ulaşım aracıdır.

Emre GürEditör
Odak modu
aküsü biten scooter

Scooter‘lar ve motosikletler, yurtdışında olduğu gibi Türkiye’de de gittikçe popüler olan ulaşım aracıdır. Bu hafif ve yakıt verimli araçlar, şehir etrafında geziler yapmanız gerektiğinde araç sürmenin mükemmel alternatifleridir. Modern scooter’lar, elektrik üreticilerine, scooter’ı daha kolay çalıştırmak için tasarlanmış diğer elektronik bileşenlere sahiptir. Scooter’in tek fazla mesaisi , aküsünün bitmesinden kaynaklanır. Eve dönmek veya randevuya yetişmek konusunda bir binici için büyük sorunlara neden olur.Aküsü biten scooter nasıl çalışır? Sorusundan önce scooter’inizi iyi tanımalısınız. Scooter’ın altındaki orta standı bulun. Scooter’ın sol tarafında durun ve ayağınızı kullanarak orta standın sol ayağını yere tutturun. Her iki taraftaki tutma çubuklarını ellerinizle tutun ve scooter’ı orta standına yerleştirmek için geriye doğru çekin.

Şanzıman kutusunun sol tarafında bulunan kick-start kolunu bulun. Kick-start kolundaki ayak mandalını katlayın. Kontak anahtarınızı, ON konumuna getirin, arka taraftaki scooter’ın sol tarafının yanında durun ve tutma kolundaki sol fren koluna sol elinizi bastırın.
Sağ ayağınızı kullanarak tekerlek marş pimini çabucak aşağı bastırın ve kolun orijinal konumuna geri gelmesine izin verin. Motoru çalıştırmaya başlayıncaya kadar işlemi tekrarlayın. Sol fren kolu, motorun çalışmasını önleyecek bir emniyet anahtarı içerdiği için, motoru çalıştırmaya başlarken sol fren kolunu basılı tutmayı unutmayın.

  • Hasar verilmiş bir tekmeleme mekanizmasına sahipseniz veya tekme çalıştırma yöntemi başarısız olursa akünün yerini bulun. Çin üretimi scooterların çoğu, ayak dayama alanının altına batarya takarken diğer markalar ve modeller pil takımı yakıt deposunun yanında koltuğun altına monte edilir.
  • Scooter’ın ayak dayama yerinde bulunan lastik keçeyi kaldırın. Akü, plastik kapağın altında bulunur.
  • Gömme kapak vidalarını yıldız uçlu bir tornavida ile çıkarın ve pili açığa çıkartmak için kapağı çıkarın. Akü terminalleri, negatif (siyah) ve pozitif (kırmızı) renk kodlaması ile uygun şekilde işaretlenmiştir.

yatan scooter'ı nasıl çalıştırırız

Scooter’ı Başlatmak İçin Bir Atlama Paketi Kullanma

  • Akü atlama paketinin ilgili negatif ve pozitif terminallerini scooter pilinize takın. Aküye bağlamadan önce atlama paketinin 12 volt çalıştırmaya ayarlandığından emin olun.
  • Atlama takımını açın, sol fren koluna basın ve elektrikli marş motorunu scooter’ınıza takmak için scooter marş düğmesine basın.
  • Scooter çalışmaya başladıktan sonra atlama takımını kapatın. Atlama paketinin negatif ve pozitif kablolarını scooter’ın pilinden çıkarın. Pil kapağını yerine takın, Yıldız tornavida kullanarak vidaları tekrar takın ve lastik keçeyi yeniden konumlandırın. Başka, Aküsü biten scooter nasıl çalışır sorusunun cevabı çalışan bir arabadan destek almaktır. Aynı otomobil akülerinde yapıldığı gibi…

Scooter’ı Başlatmak için Bir Araba Kullanma

  • Aracı kapatın, davlumbazı açın, pozitif jumper kablosunu direkt olarak aracın pozitif pil yuvasına takın ve negatif jumper kablosunu araçta bulunan uygun bir metal zemine takın.
  • Atlama teli kablosunun ilgili negatif ve pozitif kablolarını scooter pilinizin ilgili terminallerine bağlayın. Sol fren kolunu çabucak basılı tutun ve marş düğmesine basın.
  • Motor çalışmaya başlar başlamaz atlama teli kablosunu scooter’ın pilinden çıkarın. Scooter’a zarar gelebileceği için, atlet kablosunu araç pilinden scooter aküsüne uzun süre saklamayın.
  • Scooter’ın pil kapağını değiştirin ve vidaları yıldız uçlu bir tornavida ile yeniden takın. Kauçuk paspası, scooter’ın ayak dayama alanına geri katlayın.Aküsü biten Scooter nasıl çalışır? Kolaylıkla öğrenebileceğiniz aşamalara sahiptir. Yeter ki öğrenmeyi isteyin.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X