Kararan Altın Nasıl Parlatılır?

Kararan Altın Nasıl Parlatılır?

Altın Nasıl Parlatılır? Altın bilezikler, altın kolyeler, altın yüzükler ve altından yapılmış olan takıların düzenli olarak bakımları yapılmaz ise zaman içerisinde deforme olabilirler.

Emre GürEditör
Odak modu
kararan altın parlatma

Altın Nasıl Parlatılır?

Altın ile yapılmış olan kolyeler, yüzükler veya altın ile yapılan tüm eşyalar günümüzde oldukça değerli olan madde olma özelliği taşımaktadır. Altından yapılan mücevherler veya bilezikler genelde de kadınların ilgisini oldukça fazla çekmektedir. Türk kültüründe düğünlere altınsız gidilmez diye bir adetimiz dahi bulunmaktadır.

Kuyumcudan alınmış olan altın bilezikler, altın kolyeler, altın yüzükler ve altından yapılmış olan takıların düzenli olarak bakımları yapılmaz ise zaman içerisinde eskime özelliği göstermesinden dolayı renklerinde kararmaların meydana geleceği unutulmamalıdır.

Durum böyle olunca da birçok kişi internet ortamında kararmış altın ile ilgili olan aratmalar yapmaktadır. İşin aslını söylemek gerekir ise kullanılmakta olan altınların uzun süre geçmeden yani altınların kararmasını beklemeden sürekli ve düzenli olarak bakımlarının yapımı sağlanmalıdır. Altına yapılacak olan bakımlar olumlu yönde cevap vermez ise altın takılarının parlatılması çözümü denenmelidir.

Bir Kuyumcu Yardımı İle Altın Nasıl Parlatılır

Kararmış olan altınların işi bilmeyen kişiler tarafından parlatılması sağlanmaktadır. Ama bu parlatma işlemi oldukça tehlikeli ve sorunlu geçebilmektedir. İşi bilmeyen bir kişi altınların saf maddelerine zarar vererek bir bakım altın olmasından çıkarmaktadır. Durum böyle olunca da ortada altına dair hiçbir değer kalmaz.

Bir Kuyumcu Yardımı İle Altın Parlatmak

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Bunun gibi sıkıntılı durumların yaşanmaması adına kuyumculara giderek kararmış olan altın takılarının parlatılması istenmelidir. Bu yöntem en güvenilir çözüm yolu olmaktadır. En güvenilir çözüm yöntem olmasının altında yatan neden ise kuyumcuların bu işin ehli insanlar olmasından kaynaklanır.

Diş Macunu Yardımı İle Altın Nasıl Parlatılır

Diş macunu denildiği zaman akıllara hemen dişlerin bakımı ve parlatılması gelmektedir. Bu düşünce hemen hemen herkesin aklına ilk başta gelen bir düşünce olmaktadır. Ama diş macunlarının dişlerin bakımını yapması ve parlatması görevinin haricinde bir de kararmış olan altınları parlatma gibi görevi de bulunmaktadır.

Diş Macunu Yardımı İle Altın Parlatmak

Bu diş macunları günlük olarak oldukça fazla kullanımda olan altın takılarının temizlenmesi ve parlatılması için oldukça önemli rol oynamaktadır. Kararmış olan altının parlatılması için yumuşak tüyleri olan diş fırçasına fazla olmamak kaydı ile diş macunu sürülmesi gerekir.

Diş macunu sürülmüş olan fırça ilgili olan kararmış altına ovulma hareketi ile sürtülmelidir. Sürtülmenin bir süre devamlılığı sağlanmalıdır. Sonrasında ise ılık bir su yardımı ile altının kurulanma işlemine geçilmesi gerekir. Kurulama işlemini pürüzsüz ve yumuşak bir bez parçası ile yapmak altının kendine zarar vermesini de engellemektedir.

Bulaşık Deterjanı Yardımı İle Altın Nasıl Parlatılır

Bulaşık deterjanları denildiğinde akıllara ev hanımlarının mutfakta bulaşıkları yıkamış olduğu sıvı jeller gelmektedir. Bu sıvı jeller bulaşıklarda bulunan lekeleri kolaylıkla çıkarmaktadır. Bulaşık deterjanlarının bir de kararmış olan altınların parlatılması adına önemli bir görevi bulunmaktadır.

Bulaşık Deterjanı Yardımı İle Altın Parlatmak

Önceden belirlenmiş olan bir kabın içerisine ılık seviyede olan su boşaltılmalıdır. Ilık suya sahip olan kabın içerisine birkaç damla olacak şeklinde deterjan aktarılmalıdır. Deterjanın da koyulmasının ardından kabın içerisine kararmış olan altınları koyarak hiç ellemeden yaklaşık olarak 15 dakika gibi bir süre beklenilmesi gerekir.

Yine diş macunu yönteminde olduğu gibi deterjanda da fırça yardımı ile kararmış olan takıların üzerine ovalama yöntemi ile baskı yapılması sağlanır. En son olarak da ılık bir su ile altınları yıkayıp güzelce kurulaması yapılır.

Altın Nasıl Parlatılır? sorusunun cevabını verdik… Umarım faydalı olmuştur.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X