Atiye Dizisi Orijinal Mi?

Atiye Dizisi Orijinal Mi?

Atiye dizisi’nin ilk sezonu ocak ayının başında Netflix’te yayınlanmaya başladı. Dizi, Göbeklitepe’nin uluslararası tanınır hale gelmesi bakımından önemli.

Emre GürEditör
Odak modu
Atiye Dizisi Orijinal Mi

Başrollerini; Beren Saat ve Mehmet Günsur’un paylaştığı Atiye dizisi’nin ilk sezonu ocak ayının başında Netflix’te yayınlanmaya başladı. Dizi, Göbeklitepe’nin uluslararası tanınır hale gelmesi bakımından önem taşıyor. Dizide, Atiye adlı genç bir kızın gizem dolu hikayesinden yola çıkarak yaşadığı ruhsal problemler ele alınıyor. Bu hikaye, İstanbul’da geçiyor. Ancak diğer Netflix dizileriyle benzerlik taşıması, akılda soru işaretleri bırakıyor.

Atiye Çakma Dark mı-min

Netflix’in Atiye Dizisi Çakma Dark mı?

Şimdi dizinin diğer Netflix projesi olan Dark dizisiyle benzerliklerine göz atalım. Almanlar tarafından yapılan Dark dizisinin konusunu zamanda yolculuk , olarak nitelendirebiliriz. Atiye dizisinde karakterimiz bir mağaraya gidiyor ve çocukluğuna dönerek orada yaşadıklarını hatırlıyor. Türkiye’de çekildiği için bu olaya ilahi bir güç atfedilmekte. İkinci benzerlik ise, yaşlı bir kadının karakterimize onu bulmasını istemesi. Hatırlanacağı gibi Dark dizisinde de yaşlı bir kadın geçmişten gelerek kızını görüp onunla konuşması ile gerçekleşen gizemli olayları ele alındığını görüyoruz. Benzerlikleri çoğaltmak mümkün. Ancak , Atiye dizisinin, kendine has özellikleri de var. Arkeolojik kazılarla ülkemizde bulunan tarihi eserlerin nasıl yurtdışına peşkeş çekildiğini, insanların para uğruna kendi evlatlarını bile öldürebileceğini anlatıyor.

Dizinin 1. Sezonu oldukça keyifliydi. İzleyicide merak duygusunu körüklemesi, 2. Sezonunda bol aksiyon ve gizem dolu olacağının ipuçlarını vermekte. Böyle işlerin; televizyonlarda , gösterilemez duruma gelmesi, insanı oldukça üzüyor. Son olarak dizi sürelerinin azalması yapımlara, daha çok avantaj sağlıyor. Verilmek istenen mesaj, izleyiciye doğrudan aktarılıyor. Bu sayede, oyuncularda ağır iş yükünden kurtulmuş oluyor. Atiye dizisi, 2. Sezonuyla izleyiciyi bekliyor.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X