Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Son zamanların en çok dikkat çeken tatlılarından olan cheesecake her sofrada aranır hale geldi ve birçok çeşidini yapanlar var elbette.

Emre GürEditör
Odak modu

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

Son zamanların en çok dikkat çeken tatlılarından olan cheesecake her sofrada aranır hale geldi ve birçok çeşidini yapanlar var elbette. Evlerinden eksik etmeyen insanlar artık altın günlerine bile hava atmak maksadıyla götürüyorlar veya kendi günlerinde yapıyorlar. Hem hafif oluşundan hem de birçok tadı barındırmasından kaynaklı sıkça tercih edilmektedir. Sizler sosu farklı olarak tercih edebilirsiniz bu sizin isteğinize kalmıştır.

Alt Tabanı İçin Malzemeler;

⦁ 2 paket burçak
⦁ 1 su bardağı fındık
⦁ 100. gr tereyağı

Orta Katmanı İçin Malzemeler;

⦁ 200 gr. Labne
⦁ 1 paket krema
⦁ 1 çorba kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası farketmiyor)
⦁ 2 adet yumurta
⦁ 2-3 yemek kaşığı un
⦁ Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
⦁ 1 adet vanilya

Frambuaz Sosu İçin;

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

⦁ 1 su bardağı frambuaz
⦁ 1 çay bardağı böğürtlen
⦁ 1 çorba kaşığı şeker
⦁ 1 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı;

İlk olarak alt tabandan başlamak en iyisidir ve kalıbın şeklini alırken diğer malzemelerle uğraşmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Burçakları ve fındıkları robottan geçirin fakat toz haline getirmeyin, yerken ağzınıza gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu işlerimi yaparken tereyağınızı ocakta eritin ve hazırladığınız burçak harcının içerisine döküp iyice karıştırın.

Fazla cıvık cıvık bir harç istemiyoruz bu yüzden ölçüsünü ayarlayabilirsiniz, nemli bir kıvamı olsun istiyoruz ve harçlar birbirine iyi geçtiğinden emin olalım. Kelepçeli kalıbınız var ise çok rahat edersiniz yok ise muffin kapları ile de yapabilirsiniz. Kelepçeli kalıbın içerisine yağlı kağıdınızı yerleştirip kalıbını sıkıştırdıktan sonra harcımızı tabana koyup ellerimiz ile ürünlerin iyice sıkışmasını sağlayın ve kenarda kendi kendine sertleşmesini bekleyin.

Orta katmanı içinse ilk önce kremayı ve şekeri karıştırın. Mikser ile karıştırmanızı çok önermiyorum çünkü cheesecake çok karıştırılacak bir ürün değil ne kadar az karıştırırsanız ürününüz o kadar lezzetli olacaktır. Krema ve şekerin birbirine geçtiğinden emin olduğunuzda labneyi ekleyebilirsiniz ve tekrar karıştırmaya devam edin.

Daha sonra yumurtalarınızı teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin ve ardından diğer malzemeleri teker teker ekleyerek devamlı karıştırın ve kalıbınıza yavaşça dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırınınıza koyun ve üzeri hafifçe kızarana kadar fırında kalsın. 35 dakika kalabilir ya da her fırın farklı olduğu için farklı farklı reaksiyonlar alınabilir.

Frambuaz sosu için ise frambuaz, böğürtlen ve şekeri robotta ufalttıktan sonra sos tencerenize alın ve nişastasını ekledikten sonra altı kısık olarak ocakta karıştırın. Eğer akışkan olmasını istiyorsanız sosunuzun içerisine çok az miktarda su ekleyebilirsiniz bu göz kararı ile yapabilirsiniz. Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına gelene kadar kalıbınızdan çıkarmayın çünkü parçalanacaktır. Sosunu da oda sıcaklığından biraz daha sıcak halde üzerine dökebilirsiniz. Cheesecake’nizi kalıptan çıkarmadan üzerine dökmenizde fayda var kalıbın şeklini alacaktır.
Dolapta bir gün beklediği zaman lezzeti daha güzel oturacaktır.
Şimdiden afiyet olsun

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X