Harry Potter Konusu Nedir? 2022

Harry Potter Konusu Nedir? 2022

Emre GürEditör
Odak modu
Harry Potter Konusu Nedir?

Harry Potter Konusu ve Film Sırası Nedir?

Dünyanın en sevilen seri filmlerinden biri olan Harry Potter, ilk filmi 2001 yılında gösterime girmesine rağmen günümüzde bile hala aynı zevkle ve heyecanla izlenmeye devam edilmektedir. 10’dan fazla ödüle ev sahipliği yapan Harry Potter filmlerinin konuları J.K. Rowling’ in ünlü romanından uyarlanmıştır.

Harry Potter Konusu Nedir?

Harry Potter Konusu Nedir?

Harry Potter Serisi Film

Fantastik ve macera türü izlemeyi sevenlerin nefes almadan seyrettiği ve oldukça beğendiği Harry Potter serisi film toplam 8 adet yapımdan oluşmaktadır. Her biri soluksuz izlenen Harry Potter filmlerinin konusu genel olarak büyücülük yapan çocukların mücadeleleri ve yaşadıkları maceraları ele almaktadır.

1. Harry Potter ve Felsefe Taşı

2001 yılında gösterime giren ve serinin ilk filmi olan Harry Potter ve Felsefe Taşı çıkış yaptığı sene sinema sektörünü adeta salladı diyebiliriz.

Harry Potter ve Felsefe Taşı

Harry Potter ve Felsefe Taşı / Harry Potter Konusu

İlk filmi ile oldukça takdir toplayan 2001 Harry Potter ve Felsefe Taşı konusu ise; teyzesi ve onun ailesi ile hayatını sürdüren hem yetim hem de öksüz bir çocuk olan Harry Potter, 10. yaş gününde Hogwarts diye adını daha önce hiç duymadığı bir yerden mektup alır.

Fakat bu mektupları ne teyzesi ne de kocası Harry’nin okumasını istemez. Harry Potter’ın mektuba ulaşmasına engel olmaya çalışırlar fakat Hogwarts’ ın çağrısını engellemeleri o kadar da kolay olmayacaktır.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Harry Potter’ın hayatı Hogwarts’ tan gelen mektuplarla bir anda değişecek ve hiç bilmediği büyülü bir dünyaya adım atacaktır.

2. Harry Potter ve Sırlar Odası

Harry Potter serisinin ikinci filmi olan Harry Potter ve Sırlar Odası 2002 yılında yayınlanmıştır.

Harry Potter ve Sırlar Odası

Harry Potter ve Sırlar Odası / Harry Potter Konusu

Hogwarts büyücülük ve cadılık okulunda ikinci senesi olacak olan Harry Potter, arkadaşlarından gelmesi gereken mektupları beklerken Dobby adlı bir cinle odasında karşılaşır ve bu cinin onlardan gelen mektupları sakladığını fark eder.  İlk senesinde de büyücülük okuluna gitmesine izin vermeyen Dursley ailesi bu sefer Harry Potter’ı eve kilitlerler.

Fakat yine hiçbir güç Harry Potter’ın büyücülük okuluna gitmesine engel olamayacaktır çünkü arkadaşları Ron Weasley ve ikiz abileri Fred ve George uçan araba ile onu kilitli tutulduğu evden kaçıracaklardır. Harry Potter ve yakın arkadaşları Ron ve Hermione’i bu sefer Hogwarts’ta bambaşka bir macera ve çözülmesi gereken sır beklemektedir.

Harry Potter konusu olarak bu bölümde okul duvarlarına ‘’Sırlar Odası’’ açıldı mesajı yazılmasının ardından bu olayın peşine düşen Harry Potter ve arkadaşlarının yaşadıklarını işlenmektedir. Büyü ve gizem barındıran yazısız kitabı bulan ve arkasındaki sır perdesini aralamaya çalışan bu üç kafadarı yine büyük bir macera beklemektedir.

3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı / Harry Potter Konusu

2004 yılında yayınlanan ve serinin üçüncü filmi olan Azkaban Tutsağı bölümünde Harry Potter konusu, Potter’ ın artık kimliğinin herkes tarafından bilinmesini ve hayatta kalma mücadelesi etrafında geçmektedir. Harry Potter, Hogwarts’ ta artık daha fazla dikkat çekmeye başlamış olup kendisine zarar vermek isteyen birçok kişinin de açık hedefi haline gelmeye başlamıştır.

Harry Potter Sirius Black adlı azılı bir katilin hapishaneden kaçtığını ve bu katilin kendisinin peşinde olduğunu, onu öldürmek istediğini öğrenir. Harry Potter bu bölümde büyücülük eğitimini sürdürürken sadece Sirius Black’ ten değil aynı zamanda peşinde olan ruh emicilerden de kaçması ve kendi hayatını koruması gerekmektedir.

Bu süreç içerisinde yine Harry Potter ve onun yakın arkadaşlarını çözülmeyi bekleyen birçok sır beklemektedir. Macera ve heyecan dolu nefes kesen sahneleri ile Harry Potter bu filminde de aynı başarıyı elde tutmuş ve birçok ödüle de layık görülmüştür.

4. Harry Potter ve Ateş Kadehi

Harry Potter ve Ateş Kadehi

Harry Potter ve Ateş Kadehi / Harry Potter Konusu

Harry Potter serisinin dördüncü filmi olan ve yine her filmi gibi heyecan duygusunu doruğa çıkaran Harry Potter ve Ateş Kadehi 2005 yılında yayınlanmıştır. Bu bölümde Harry Potter konusu, Hogwarts büyücülük ve Cadı okulunun başarılı öğrencileri ile iki farklı büyücülük okulundaki tecrübeli öğrenciler arasında yapılan Üç büyücü turnuvası etrafında geçmektedir.

Hogwarts okulunda Harry Potter’ın yaşı yarışma kuralları dahilinde uygun olmamasına rağmen kendi iradesi dışında bu turnuvaya dahil edilir. Bu da Harry Potter için bambaşka maceraların kapısını aralar.

5. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı / Harry Potter Konusu

Harry Potter serisinin beşinci filmi, 2007 yılında Zümrüdüanka Yoldaşlığı bölümünde Harry Potter konusu yine kaldığı yerden devam etmektedir. Hogwarts Büyücülük ve Cadılık okulunda 5.ci senesine girmiş olan Harry Potter yaz tatili boyunca biraz yalnızlığa gömülmüş, arkadaşlarıyla neredeyse hiç irtibatı olmamıştır.

Dursley ailesi ile birlikte yaşamaya devam eden Harry, bir gün ruh emiciler tarafından saldırıya uğrar ve o da büyü yapmak zorunda kalır. İnsanların dünyasında büyü yapmak yasak olduğundan Harry hemen mahkemeye çıkarılır ve kendisini suçlamalardan aklamak zorunda kalır.

Bunun içinde ona yardımcı olacak tek şey Zümrüdüanka Yoldaşlarıdır. Zümrüdüanka Yoldaşlarının toplandığı eve sığınan Harry burada ailesi ile ilgili de yine bazı gerçeklerle yüzleşecektir.

Tüm bu olanlardan sonra Harry Potter Hogwarts okuluna geri döner fakat okul içerisinde kendisini dışlanmış ve yalnız kalmış hisseder. Hogwarts’ta yine en büyük destekçisi yakın arkadaşları Hermoine ve Ron olan Harry’nin bulunduğu karanlıktan kurtulabilmesi için ona sonuna kadar destek çıkacaklardır.

6. Harry Potter ve Melez Prens

Harry Potter ve Melez Prens

Harry Potter ve Melez Prens / Harry Potter Konusu

Herkesin ailecek izlenebilen filmler arasına yerleştirdiği serinin altıncı filmi olan Harry Potter ve Melez Prens hız kesmeden 2009 yılında sevenleri ile buluşmuştur. Harry Potter konusu ile yine muhteşem kurgu ve oyunculuklarla izleyenlerin mest olduğunu söyleyebiliriz.

Konu olarak ise; Lord Voldemort’ un varlığının herkes tarafından duyulması ve kabul edilmesi ile Harry Potter’ın büyücülük okulundaki saygınlığı biraz daha artmış ve daha fazla tanınır hale gelmesini sağlamıştır.

Harry Potter’ı sürekli sihirbazlık derslerinde geri planda tutmaya çalışan Prof. Snape yerine Horace Slughorn gelir. Horace Slughorn, Prof. Snape’in aksine Harry Potter’a bütün karanlık saldırılara karşı kullanılan sihirbazlıkları ve püf noktalarını öğretmek için dersine alır.

Harry, bu olana oldukça sevinir ve artık önünde bir engel kalmadığını düşünür. Fakat Harry’nin kendini ve sevdiklerini koruyabilmesi için daha fazlasına ihtiyacı vardır. Olaylar hiçte düşündüğü gibi gitmeyecektir.

7. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 / Harry Potter Konusu

Önceki filminden tam bir sene sonra hemen çıkış yapan, serinin yedinci filmi Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1, birçok kişiyi özellikle Harry Potter hayranlarını oldukça sevindirmiştir. Harry Potter filmi konusu bu bölümde macerasına kaldığı yerden devam etmektedir. Filmin giriş sahnesinde Harry ve arkadaşları, Bill ve Fleur’un düğününde bir araya gelir.

Her şey güzel giderken düğüne bir anda baskın yapan davetsiz misafir ölü yiyicilerle herkes dehşete kapılır. Korkulan olmuş kötülük ve korku ile beslenen, Harry Potter’ın ezeli düşmanı Lord Voldemort sihir bakanlığındaki herkesi katletmiş ve Hogwarts dahil olmak üzere bakanlığı da kendi yönetimi altına almıştır.

Harry Potter ve yakın arkadaşları Hermoine ve Ron’ un bu belanın üstesinden gelebilmeleri için bildikleri tüm sihirleri kullanmaları ve ölü yiyicilere yakalanmadan sıkı plan yapmaları gerekmektedir.

8. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 / Harry Potter Konusu

2011 ve 2012’nin dünyanın en çok hasılat yapan serinin sekizinci ve son filmi olan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2, 2011 yılında gösterime girmiştir. Serinin sonu olan bu Harry Potter filmi konu olarak kaldığı yerden devam etmektedir.

Voldemort’ un yönetimi altına giren Hogwart okulunun müdürü Profesör Snape olmuştur ve her yer ruh emicilerle dolmuştur. Tüm öğretmenler değişmiş sadece Voldemort’ a yakın olan kişiler büyücülük okulunda eğitim vermeye başlamıştır.

Harry Potter ve arkadaşları bu düzeni bozmak için tekrardan bir araya gelecek ve Hogwarts’ ın eski profesörleri ile birlik olup her şeyi kurtarmaya ve düzeltmeye çalışacaktır.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X