Dünyadaki En Esrarengiz Olaylardan Biri: Hayalet Gemi SS Ourang Medan

Dünyadaki En Esrarengiz Olaylardan Biri: Hayalet Gemi SS Ourang Medan

1947 yılında tüm dünyayı şok eden korkunç bir olay meydana geldi. Günümüzde dahi henüz gizemi çözülmemiş olan bu olayın başkahramanı ise bir hayalet gemi idi.

Emre GürEditör
Odak modu
Dünyadaki En Esrarengiz Olaylardan Biri Hayalet Gemi SS Ourand Medan-min

1947 yılında tüm dünyayı şok eden korkunç bir olay meydana geldi. Günümüzde dahi henüz gizemi çözülmemiş olan bu olayın başkahramanı ise bir hayalet gemi idi. Haziran ayında Malezya açıklarında bir gemiden S.O.S sinyali alınmıştı. Hollanda’dan yola çıkmış olan kargo gemisi SS Ourang Medan, gönderilen acil sinyalinde Mors alfabesi ile yardım talep ediyordu. Yardım cümlesinde ise “Kaptan dahil herkes öldü, ben de ölüyorum.” sözleri yer alıyordu.

SİNYAL TUHAF OLAYLARIN YALNIZCA KÜÇÜK BİR BAŞLANGICIYDI

SS Ourang Medan gemisinden gönderilen bu mesajı alan Silver Star isimli gemi, derhal rotasını değiştirerek yardım talebinde bulunan gemiye doğru yola çıkar. Kurtarma gemisinin kaptanı gemiye yaklaştığında gemide herhangi bir yaşam belirtisinin olmadığını gözlemler. Bunun üzerine kaptan ve mürettebatın bir kısmı terk edilmiş gibi gözüken geminin güvertesine çıkmaya karar verir.

HAYALET GEMİ

Kaptanlarının eşliğinde geminin güvertesine çıkan mürettebat, bir süre sonra kendilerini şoka sokacak bir görüntü ile karşılaşır. Gemide yer alan herkes farklı noktalarda ölmüştür ve ölenlerin hepsinin yüzünde korku dolu bir ifade vardır. Cesetler gemi güvertesinde çeşitli yerlerde yer almaktadır ve hepsi kaskatı kesilmiştir. İlk gözlemlere göre gemi mürettebatı bir şeyle boğuşurken ölmüş ve yüzlerindeki dehşet ifadesinin sebebi de bu boğuşmadır. Üstelik gemide yer alan köpeğin de durumu mürettebat ile aynıdır. Köpek de korku dolu bir ifade ile hayata gözlerini yummuştur.

GEMİDE FARK EDİLEN TUHAF OLAYLAR

SS Ourang Medan, kimyasal madde taşıyan bir kargo gemisiydi ve taşıdığı kimyasalın ne olduğu da henüz ortaya çıkmamıştır. Büyük olasılıkla gemide taşınan kimyasalın potasyum siyanür olduğu düşünülmektedir. Bu maddenin dağılması da tüm mürettebatın ölmesine yol açmıştır.

Silver Star gemisi mürettebatı yardım sinyalinin ardından gemi güvertesine adım attıklarında bir şey daha dikkatlerini çekmiştir. Hava sıcaklığı yaklaşık 40 derece olmasına rağmen gemi güvertesi oldukça soğuktur. Üstelik yardım sinyalinin üzerinden çok geçmemiş olasına rağmen gemideki cesetler çürümeye yüz tutmuştur.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Hayalet Gemi SS Ourand Medan

Silver Star, hayalet gemi vakasına açıklık getirmek için gemiyi limana çekmeye karar verir. Fakat iki gemi birbirine bağlandıktan kısa bir süre sonra SS Ourang Medan, tuhaf bir dumanla kaplanmaya başlar. Gemideki tuhaflığı fark eden kaptan ise iki gemiyi bir arada tutan halatı keser. Kısa bir müddet sonra da tuhaf gemide büyük bir patlama meydana gelir ve gemi denizin derin sularına karışır.

HAYALET GEMİ HAKKINDA ORTAYA ATILAN TEORİLER

SS Ourang Medan, yapılan bazı incelemeler neticesinde kimyasal yük taşıyan bir gemi olarak kayıtlara geçmiştir. Fakat gemide ne tür bir kimyasalın taşındığı ise ortaya çıkmamıştır. Ortaya atılan teorilerden biri ise gemide güçlü bir biyolojik silahın bulunması ve bu silahın tüm mürettebatın ölümüne sebep olduğudur.

Bir diğer teori ise gemide güçlü kimyasalların taşındığı yönündedir. Ortaya çıkan beklenmeyen bir aksaklık yüzünden gemideki kimyasallar mürettebatın ölümüne sebep olmuştur.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X