Instagram Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Emre GürEditör
Odak modu
Instagram Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram canlı yayın özelliği, son dönemlerde oldukça popülerdir. Milyonlarca kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılan bu özellik ile birlikte sosyal medya kullanıcıları da daha fazla etkileşime girebilmektedir. Peki, sosyal medya uygulamasında oldukça popüler olan canlı yayın yapma özelliği nasıl kullanılır? İşte, merak edilen bu sorunun ayrıntılı yanıtı…

Adım Adım Instagram Platformunda Canlı Yayın Yapma İşlemi

Adım Adım Instagram Platformunda Canlı Yayın Yapma İşlemi

Instagram canlı yayın özelliği son derece kolay ve bir o kadar da pratik bir şekilde kullanılabilmektedir. Sizlerde, aşağıdaki anlatımı takip ederek sosyal medya platformunda canlı yayın yapabilir ve etkileşim oranınızı arttırabilirsiniz.

  • Canlı yayın yapma özelliğini kullanabilmek için öncelikli olarak sosyal medya uygulamasına girmeniz gerekmektedir.
  • Sosyal medya uygulamasına girdikten sonra ekranın hemen üst tarafında yer alan + butonuna basınız.
  • Söz konusu butona bastıktan sonra karşınıza galeri penceresi gelecektir. İşleme devam edebilmek için galerinin hemen altında bulunan seçeneklerden canlı yayın özelliğini seçmelisiniz.
  • Canlı yayın özelliğini seçtikten sonra karşınıza gelecek olan canlı yayın butonuna basmalı ve canlı yayını başlatmalısınız.

Yukarıda da görüldüğü üzere canlı yayın açma işlemi son derece kolay ve bir o kadar da pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Sizlerde bu adımları uygulayarak sosyal medya uygulamasında canlı yayın yapabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayın İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram Canlı Yayın İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram canlı yayın indirme işlemini başarıyla yapabilmek için öncelikli olarak sosyal medya uygulamasında canlı yayın açmanız gerekmektedir. Sosyal medya uygulamasında canlı yayın yapma özelliğini kullandıktan sonra karşınıza yukarıda ki gibi bir menü gelecektir. Bu menü içerisinde yer alan videoyu indir butonuna basarak canlı yayın indirme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Başka Bir Kullanıcının Canlı Yayınını İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Başka kullanıcının canlı yayınını cihazınıza indirmek için bilgisayarınızda bulunan Google Chrome uygulamasını açın, daha sonra eklentiler bölümüne gelerek IG Stories For Instagram isimli eklentiyi yükleyin ve tarayıcınızda Instagram’a giriş yapın. Artık Canlı yayınları, hikayeleri ve gönderileri “indir” butonuna basarak cihazınıza indirebilirsiniz.

Canlı Yayın Ayarları Nasıl Yapılır?

Instagram canlı yayın ayarları, oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Canlı yayın ayarlarını yapmak için öncelikli olarak canlı yayın açma menüsüne gitmeli ve hemen ardından sol üst köşede bulunan ayarlar butonuna basmalısınız. Ayarlar butonuna bastıktan sonra karşınıza bir menü gelecektir.

Karşınıza gelen bu menü içerisinde hikayeler ile ilgili ayarlamaları yapabilir, kamera açısını ayarlayabilir, Reels ile ilgili ayarlamaları yapabilir ve dilerseniz canlı yayınlarınızı direk olarak ön kameradan başlatabilirsiniz.

Instagram’da canlı yayın yapanları görmek

Şu an için canlı yayın yapan hesapları toplu bir şekilde görebileceğiniz bir bölüm yok ancak izlediğiniz bir canlı yayın sonlandırıldığı zaman Instagram, size otomatik olarak bir kaç tane canlı yayın önerebiliyor.

Instagram’da canlı yayın izleme

Takip ettiğiniz kişilerin canlı yayınlarını izlemek için Instagram hikayeler bölümünde üzerinde “canlı” yazan profil resimlerinin üzerine tıklamanız gerekmektedir.

Neden Canlı Yayın Özelliğini Kullanmalıyım?

Instagram canlı yayın özelliği, son dönemlerde oldukça popülerdir. Son derece popüler olan bu özelliği kullanarak etkileşim oranınızı arttırabilir, ürün tanıtımları yapabilir, ürün satış işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve hesabınızı kolaylıkla büyütebilirsiniz.

Bonus

Hikayesini Bana Gizlediğini Nasıl Anlarım?

Sevgilinizin, hoşlandığınız kişinin veya arkadaşınızın hikayelerini sizden gizlediğini düşünüyorsanız, bunu öğrenmenin iki yöntemi vardır.

  1. Şüphelendiğiniz kişiyi takip eden ortak arkadaşınız varsa ondan rica ederek veya gizlice şüpheli kişinin hikayelerini kontrol edebilirsiniz. (Tabii ki hikayelerini ona da gizlememişse)
  2. Şüphelendiğiniz kişinin daha önce “öne çıkanlar” bölümünde hikaye arşivi görünüyorsa ve artık bu hikaye arşivi profiline baktığınızda sizde görünmüyorsa, hikayelerini size gizlemiş olabilir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X