Instagram Hikayelerini Görüntüleyen Kişiler Neye Göre Sıralanıyor? 2022

Instagram Hikayelerini Görüntüleyen Kişiler Neye Göre Sıralanıyor? 2022

Instagram hikayeleri (Story), günlük 300 milyondan fazla aktif kullanıcıyla birlikte kişiler ve markalar arasında oldukça popüler hale geldi. Instagram hikayelerini görüntüleyen kişiler neye göre sıralanıyor? Instagram hikayelerinde en üstte çıkan isimler neye göre sıralanıyor?

Emre GürEditör
41.3BOkunma
Odak modu

Instagram hikayelerini görüntüleyen kişiler neye göre sıralanıyor? Instagram hikayelerinde en üstte çıkan isimler neye göre sıralanıyor?

Instagram hikayeleri (Story), günlük 300 milyondan fazla aktif kullanıcıyla birlikte kişiler ve markalar arasında oldukça popüler hale geldi. Pek çok sayfa, daha fazla etkileşim çekmek için Instagram’ın bu özelliğinden faydalanıyor.

Instagram, hikaye (story) paylaşanların, hikayeyi görüntüleyenlerin sahip oldukları ilgi düzeyini ölçmelerine yardımcı olmak için hikaye görüntüleyici sırasını kullanır. Bu sıra, story paylaşanlar ile izleyicileri arasındaki etkileşimi iyi bir şekilde kolaylaştırmasına yardımcı olur.

Instagram Hikayelerini Görüntüleyen Kişiler Neye Göre Sıralanıyor?

Instagram hikayeleri (Story) nasıl çalışır?

Instagram hikayesini görüntüleyenlerin sıralanış algoritmasının nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için, Instagram Subreddit’teki bazı kullanıcılar bu özelliği test etti. Bu testler, sitenin gerçekte görüntülenme sayısına göre iki farklı sıralama düzeni kullandığını ortaya çıkardı:

Bir hikaye 50 kişi veya daha az görüntülendiyse, önceden bakan en üste gelecek şekilde sıralanır.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Görüntüleme sayısı 50’yi geçtikten sonra, hikayeye bakan kişilerin, hikayeyi paylaşan kişiyle olan etkileşim durumuna göre daha karmaşık sıralama yapan bir algoritma çalışır. Instagram tarafından resmi olarak onaylanmayan bu iki sıralama sistemi, hikayeyi izleyenler listesinin en üstünde, en alakalı kişileri göstermek için çalışır.

Görüntüleyenlerin alaka düzeyi nasıl belirleniyor?

Story paylaşanlar, sıralama sistemlerindeki ikinci madde ile daha çok ilgilenmektedir. Çünkü bu sistem, kitlelerin içeriklerindeki ilgi düzeylerini ortaya çıkarmaktadır. Instagram bu ilgi düzeyini belirlemek için çeşitli faktörleri kullanır:

  • Story’e bakanın etkileşim düzeyi
  • Profil ziyaretlerinin sıklığı
  • Hikayeyi görüntüleyen kişinin, beğeni, yorum vb. ile hikaye paylaşanın hesabıyla ne kadar etkileşime girdiği
  • İzleyici tarafından hikayeyi paylaşan kişiye gönderilen iletiler
  • İzleyicinin hikayelerini hikayeyi paylaşan kişiye gizlemesi

Her bir faktöre, belirli bir kişinin hikaye görünümleri sırasındaki konumunu belirlemeye yarayan belirli bir oran verilir. Test ediciler, bu faktörlerden hikayeyi paylaşanın profiline bakmanın en büyük etkiye sahip olduğunu belirlemiştir.

Karşılıklı profil ziyareti yapanlar listenin üst sıralarda yer alıyor!

Testler, bir kullanıcının profilini sık sık ziyaret etmenin, hikayeye bakan kişiyi listede başka bir etkileşim olmaksızın yüksek bir konuma yerleştireceğini gösterdi.

Hikayelerin gizlenmesi

Bir arkadaşınız, listenin en alt sıralarında yer alıyorsa hikayelerini size karşı gizlemiş olabilir. (Tek başına sıralama faktör değildir)

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X