Instagram Hesabı Nasıl Silinir? Geçici Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? 2022

Instagram Hesabı Nasıl Silinir? Geçici Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? 2022

Instagram hesabı geçici ve kalıcı olarak nasıl silinir? Adım adım hesap silme rehberi…

Emre GürEditör
Odak modu
Instagram Hesabı Nasıl Silinir? Geçici Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram Hesabı Nasıl Silinir? Geçici Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Dünya genelinde en çok tercih edilen ve kullanılan sosyal platformlar arasında yer alan Instagram, fotoğraf ve video paylaşımında geniş kitlelere ulaşmaktadır.

Birden çok Instagram hesabı olan veya kısa süreliğine hesabından uzaklaşmak isteyen kullanıcılar, Instagram Hesabı nasıl silinir, Instagram hesap dondurma ve Instagram hesap kapama gibi işlemlerin nasıl yapıldığı hakkında sorulara yanıtlar aramaktadır. Biz de bu yazımızda sorulan soruların yanıtları hakkında detaylı bilgilere değineceğiz.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram hesabı silme işlemi mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilmemektedir.

Bunun için tarayıcı üzerinden Instagram adresini ziyaret etmeli ve bu adres üzerinden hesabınıza giriş yapmalısınız. Tarayıcı üzerinden hesabınıza giriş yaptıktan sonra takip etmeniz gereken adımlar:

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Instagram hesabınızı kalıcı olarak sildikten sonra, hesap içeresinde yer alan takipçileriniz, profiliniz ve paylaşımlarınızın hepsi silinmekte ve bir daha erişim imkânınız olmamaktadır. Onun için hesabı geçici olarak kapatma daha çok tercih edilen işlemlerdendir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Instagram Geçici Kapatma

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım medyaları arsında yer alan Instagram hesabınızı kapatma gibi bir karara vardıysanız, hesabınızı kalıcı olarak kapatmak yerine geçici kapatma veya diğer adıyla dondurma işlemi gerçekleştirmek en mantıklı olanıdır. Çünkü kalıcı olarak kapatma, Instagram da paylaşmış olduğunuz tüm verileriniz ve paylaşımlarınız sıfırlanır ve geri getirme gibi bir durum söz konusu değildir.

Profil ve paylaşımlarınızın silinmemesi için Instagram hesabınızı geçici olarak dondurmak için takip edilmesi gereken adımlar şunlardır.

Instagram Geçici Kapatma

Instagram Geçici Kapatma

  • Güvenli bir tarayıcı üzerinden Instagram sayfasına ulaşılarak, giriş bilgileriniz ile giriş yapılmalı,
  • Ardından “Profil” seçeneğine tıklayarak, ayarlar menüsünde yer alan “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğine tıklayıp, “Profili düzenle” sekmesine geçtikten sonra en alt kısımda bulunan “Hesabımı geçici kapat” linkine tıklayıp onay verdikten sonra “Hesap Dondurma” işleminiz tamamlanır.
  • (Profil > Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Profili düzenle > Hesabımı geçici olarak kapat)

Hesabınızı geçici olarak kapattıktan sonra, Instagram verileriniz silinmemekle birlikte kimse tarafından görünmez. Hesabı tekrardan aktif etmek için giriş bilgileriniz ile tekrardan giriş yapmanız gerekir.

Instagram Nedir?

Instagram Nedir?

Instagram Nedir?

İlk başlarda sadece Iphone telefon ve tabletler için tasarlanan Instagram, farklı filtreler kullanılarak düzenlenen fotoğrafların paylaşımını sağlayan bir sosyal medya platformuydu. Zamanla video ekleme gibi özelliklerin de geliştirilmesi ile birlikte Instagram, büyük kullanıcı kitlesine ulaşmış ve en beğenilen sosyal medya platformları arasında yer almıştır.

Daha sonra dünyanın en büyük ve en geniş kitleye sahip olan Facebook tarafından satın alınan Instagram, kullanıcı sayısı milyonlara ulaşmıştır. Böylece video ve fotoğraf filtreleme ve paylaşım ağı olmakla birlikte E ticaret hacminin yükselmesine ve alım satım oranlarının artış göstermesine neden olan bir E ticaret ağına da dönmüştür.

Sosyal medya platformları ve alış veriş gibi alanlarda büyük kullanıcılara ulaşan Instagram, insanların vazgeçilmezi halin gelmiştir. Bağımlılık ve zaman israfına yol açtığı için de bazı kullanıcılar Instagram hesabı nasıl silinir, gibi sorular sormaktadır. Ayrıca Instagram hesabını süresiz kapma ve geçici kapama olmak üzere iki farklı yolu bulunmaktadır. Yazının devamında bu iki kapama hakkında bahsedeceğiz.

Kullanıcılar Neden Instagram Hesabını Kapatıyor?

Video ve fotoğraf paylaşımının yani sıra e ticaret hacminin büyümesine katkı sağlayan Instagram, bazı kullanıcılar tarafından kalıcı, bazıları ise de geçici olarak kapatmaktadır. Ancak kalıcı olarak silinen hesaptaki tüm veriler silindiği için kullanıcılar, genellikle geçici olarak hesaplarını dondurmaktadır. Kullanıcıların, hesaplarını dondurmalarının bir kaç sebebini şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Sosyal hesapta aşırı zaman kaybı
  • Sosyal medyaya olan bağımlılık ( özelikle de canlı yayın özelliğinin geliştirilmesinden sonra)
  • Otomatik video oynatma özelliğinden dolayı aşırı GB harcaması
  • Güvelik ve gizliliğin yetersizliği düşüncesi

Bu sebeplerden dolayı binlerce kişi ınstagram hesabını ya kalıcı ya da geçici olarak dondurmaktadır.

 

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X