Konusuyla Dikkat Çeken 10 Muhteşem Bilim Kurgu Filmi Önerileri 2022

Konusuyla Dikkat Çeken 10 Muhteşem Bilim Kurgu Filmi Önerileri 2022

Emre GürEditör
Odak modu
Konusuyla Dikkat Çeken 10 Muhteşem Bilim Kurgu Filmi Önerileri

Bilim kurgu filmleri önerileri arayanlar için ilginç konularıyla izleyenleri şaşkına çeviren filmler listesini sizler için hazırladık. Birbirinden farklı senaryoları ve muhteşem görsel efektleriyle sizleri bambaşka bir dünyaya götürecek olan bu filmleri henüz izlemediyseniz vakit kaybetmeden izlemenizi öneririz.

En Kaliteli Bilim Kurgu Filmi Önerileri Listesi

Bilim kurgu, gerilim filmleri sevenler için adeta kült haline gelmiş ve yüksek IMDb puanlarıyla büyük beğeniler toplamış bu muhteşem filmler, her yaştan izleyicileri ekrana kilitlemeye devam ediyor. Kimi zaman dram, kimi zaman korku ile harmanlanarak seyirciyi etkisi altına alan bu büyülü dünyalarla tanışmak istemez misiniz? İşte sınırları zorlayan en iyi bilim kurgu filmleri listesi!

1. Başlangıç (Inception) – IMDb 8.8

Başlangıç (Inception) – IMDb 8.8

Bilim kurgu filmi nedir? Sorusunun cevabına örnek göstermek gerekirse İnception ilk akıllara gelen filmlerden olacaktır. Bilindiği gibi zihnin en savunmasız olduğu alan olan rüya üzerinden bilinçaltına inmek isteyen bir grup uzmanın oldukça farklı bir planı vardır. Tam anlamıyla rüya içinde rüyayı gözler önüne seren film zihniniz fazlasıyla yoracak. Beyin yakan bilim kurgu filmleri arayanlar için mutlaka izlenmesi gereken mükemmel bir yapımdır.

2. Lucy – IMDb 6.4

Lucy – IMDb 6.4

2014 Bilim kurgu filmleri arasında yıldızı bir anda parlayan Lucy, hem aksiyon hem de gerilimle harmanlanmış bir yapımdır. Başrolünde Scarlett Johansson’un  (Lucy) oynadığı film, sıradan bir insan olan Lucy’nin bir uyuşturucu şebekesine düşmesiyle başlar. Uyuşturucu kuryesi olarak kullanılmaya zorlanır ve vücuduna yeni tür bir sentetik uyuşturucu yerleştirilir. Fakat uyuşturucu bir şekilde Lucy’nin kanına karışarak ona olağanüstü özellikler yükler.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Bilim kurgu filmi önerileri arasında listenin ilk sıralarında yer alan filmi henüz izlemediyseniz daha fazla geç kalmadan izlemenizi öneririz.

3. Logan – IMDb 8.1

Logan – IMDb 8.1

Aksiyon, korku ve dram türüyle iç içe geçmiş bilim kurgu filmi önerileri arayanlar için, X-Man filmi serisinin onuncu sırasında olan Logan, oldukça tatmin edicidir. Filmin süresi başlangıçta uzun gibi gelse de, film boyunca etkileyiciliğini koruyan ve izlerken asla kopmayacağınız bir filmdir. Bilim kurgu filmleri 2017 yapımlarından olan film, muhteşem kurgusu ve efektleri ile efsaneler arasına girmiştir.

4. Black Box – IMDb 6.2

Black Box – IMDb 6.2

Sinema tarihinin en iyi bilim kurgu filmleri 2020 yılına damgasını vuran Black Box, yayınlandığı ilk günden beri en çok konuşulan filmler arasına girmeyi başarmıştır. Geçirdiği bir trafik kazası sonrasında hafızasını yitiren ve geri kazanmak için çabalayan bir adamın macerasının anlatıldığı film, bilim kurgu filmi önerileri arasında dikkatleri çekiyor. Başına gelen talihsiz olay sonrasında hayatını sorgulamaya başlayan adam, deneysel bir tedaviye katılır.

5. The Platform – IMDb 7.0

The Platform – IMDb 7.0

2019 yapımı The Platform, yayınlandığı andan itibaren özellikle sosyal medyada adından sıkça söz ettirmiş ve bir anda popüler olmuş yeni bilim kurgu filmleri arasındadır. Filmi bu kadar dikkat çekici yapan ise elbette ki ilginç konusudur. Gelecekteki bir distopyanın anlatıldığı filmde günümüze dair de pek çok gönderme yapılıyor. Felsefi özellikte bilim kurgu filmi önerileri arayanların mutlaka izlemesi gereken etkileyici bir filmdir.

6. Dune  – IMDb

Dune 2021 IMDb

Tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmleri 2021 yılında yayınlanacağını duyuran Dune, sevenleri tarafından merakla beklenmektedir. 1984 yılında gösterime girmiş ve dönemine damgasını vurmuş, felsefi öğeler barından uzay temalı film, oldukça ses getirmişti. Ayrıca kitabı da olan filmin, ne denli değişiklik ve yeniliklerle çekildiği de büyük merak konusu. Uzak gelecekte geçen film, ailesi bir çöl gezegeninin kontrolüne sahip olan Paul’un yaşamını anlatıyor. Film, 17 Eylül 2021 tarihinde vizyona girecek.

7. Yıldızlararası (İnterstellar) – IMDb 8.6

Yıldızlararası (İnterstellar) – IMDb 8.6

Yüksek IMDb puanından da anlaşılacağı üzere muhteşem bir bilim kurgu filmi olan Yıldızlararası, hem dram hem de macera tadında muhteşem bir filmdir. Filmde, çocuklarına iyi bir hayat sunmak için eski biliminsanı kimliğine tekrar dönmek isteyen bir babanın, başından geçen bir macerası anlatılmaktadır. Bilim kurgu filmi önerileri arayan ve uzay temalı fillerden keyif alan izleyiciler için oldukça sürükleyici ve etkileyici bir filmdir.

8. Ben Efsaneyim ( I am Legend) – IMDb 7.2

Ben Efsaneyim ( I am Legend) – IMDb 7.2

Dram, gerilim ve bilim kurgu türünün bir arada olduğu, başrolünde Will Smith’in oynadığı Ben Efsaneyim, izlerken her türlü duyguyu aynı anda yaşayacağınız türden. Hayatta kalma temalı filmler arasında listenin ilk sıralarında yer alan filmin konusu ise oldukça dikkat çekici. insan yapımı bir virüs nedeniyle yalnızca kendisinin hayatta olduğunu düşünen bir insanın yaşam mücadelesini anlatmaktadır.

9. Uzay Yolcuları (Passengers) – IMDb 7.0

Uzay Yolcuları (Passengers) – IMDb 7.0

Uzayla ilgili bilim kurgu filmleri izlemeyi sevenler için efsane bir film olan Uzay Yolcuları, konusuyla oldukça dikkat çekicidir. Uzaya bir koloni götüren bir uzay gemisinde yaşanan teknik bir aksaklık nedeniyle, uyanan yolculardan ikisinin macerası anlatılmaktadır. 120 yıl sürmesi beklenen yolculuk için uykularından erken uyanan ve gemide bir başlarına kalan bu iki kişinin ne yapacağı ise büyük bir merak konusudur.

10. Marslı (The Martian) – IMDb 8.0

Marslı (The Martian) – IMDb 8.0

Marsa gönderilen bir grup astronotun, şiddetli bir fırtına sonrası öldü zannederek terk ettikleri arkadaşlarının Marsta yapayalnız kalışının hikayesi. Sınırlı oksijen ve yiyecek ile hayatta kalmaya, aynı zamanda evine dönmeye çalışan astronotun macerasının anlatıldığı filmde arkadaşlarının zorlu bir mücadele sonucu onu kurtarmaya çalışması konu alınıyor. Marslı, bilim kurgu filmi önerileri arayanlar için, macera ve dram dolu oldukça sürükleyici bir filmdir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X