Snapchat Nedir, Nasıl Kullanılır, İndirme İşlemi Nasıl Yapılır? 2022

Snapchat Nedir, Nasıl Kullanılır, İndirme İşlemi Nasıl Yapılır? 2022

Emre GürEditör
Odak modu
Snapchat Nedir, Nasıl Kullanılır, İndirme İşlemi Nasıl Yapılır

Snapchat, son dönemin en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olarak kabul edilmektedir. 2011 Yılında kullanıma sunulan söz konusu uygulama, son derece kısa bir süre içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştır. Uygulamayı aktif bir şekilde kullanan kullanıcıların büyük bir çoğunluğu ise Amerika Birleşik Devletlerin de yaşamaktadır. Peki, dünya genelinde aktif bir şekilde kullanılan Snapchat nedir?

Snapchat Nedir?

Snapchat, Eylül 2011 tarihinde kullanıma sunulan sosyal medya uygulamasıdır. Tamamen ücretsiz olan söz konusu uygulama, Android ve İOS işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Türkçe dil desteğine de sahip olan uygulamanın güncel kullanıcı sayısı ise Mart 2020 tarihi itibariyle 229 milyon kişidir. Söz konusu kullanıcıların %70’ i Amerika Birleşik Devletlerin de ve İngiltere de yaşayan kişilerdir.

Snapchat Nasıl Kullanılır?

Son dönemin en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan bu uygulama, oldukça kolay ve bir o kadar da eğlenceli bir şekilde kullanılabilmektedir. Uygulamayı kullanmak isteyen kişiler, ilk olarak kendi profillerini oluşturmalıdır.

Profillerini başarıyla oluşturan kişiler, 1 saniye ile 10 saniye arasında videolar çekebilmekte ve çektikleri bu videolara efektler verebilmektedir. Aynı zamanda kullanıcılar, fotoğraflara da efekteler vererek paylaşabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra ekranı sola kaydıran kullanıcılar, direk sohbet ekranına geçiş sağlayabilmektedir. Direk sohbet ekranına geçiş sağlayan kullanıcılar, arkadaşları ile sohbet edebilmekte veya arkadaşlarına çeşitli içerikler gönderebilmektedir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Sosyal Medya Uygulaması Nasıl İndirilir?

Sosyal Medya Uygulaması Nasıl İndirilir?

Snapchat giriş işlemlerini başlatabilmek için öncelikli olarak sosyal medya uygulamasını ücretsiz bir şekilde indirmelisiniz. Söz konusu uygulamayı mobil cihazlarınıza indirebilmek için aşağıda bulunan bağlantı seçeneklerini kullanabilirsiniz.

  • Android tabanlı mobil cihazınıza uygulamayı indirmek için play.google.com adresine gitmelisiniz.
  • İOS tabanlı mobil cihazınıza uygulamayı indirmek için apps.apple.com adresine gitmelisiniz.

Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır

Uygulama içerisinde yer alan özellikleri kullanarak sizlerde son derece kolay ve pratik bir şekilde kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz. Snapchat kullanıcı adı değiştirme işlemi için aşağıda yer alan anlatımı takip edebilirsiniz.

  • Kullanıcı adı değiştirme işlemi için öncelikli olarak söz konusu uygulamayı açınız.
  • Uygulamayı açtıktan sonra profilinize giriniz.
  • Profilinize girdikten sonra ekranın sol üst bölümünde yer alan ayarlar simgesine tıklayınız.
  • Ayarlar simgesine tıkladıktan sonra karşınıza gelen isim bölümünü seçiniz.
  • İsim bölümünü seçtikten sonra kullanmak istediğiniz bir ismi sisteme yazınız ve hemen ardından kaydet butonuna basınız.

Yukarıda da görüldüğü üzere kullanıcı adı değiştirme işlemi son derece hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Sizlerde yukarıda yer alan anlatımı takip ederek kullanıcı adı değiştirme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Snapchat Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Snapchat silme ve dondurma işlemleri sadece uygulamanın resmi internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Sizlerde aşağıdaki adımları takip ederek hesap silme işlemini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

  • Hesap silme işlemini başarıyla gerçekleştirebilmek için öncelikli olarak accounts.snapchat.com adresine gitmelisiniz.
  • Söz konusu bağlantı seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza gelen alana, kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazınız.
  • Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazdıktan sonra oturum aç butonuna tıklayınız.
  • Oturum aç butonuna bastıktan sonra sisteme tekrardan kullanıcı bilgilerinizi giriniz.
  • Ardından sistem tarafından sorulan soruları yanıtlayınız ve işlemi tamamlayınız.

Yukarıda yer alan adımları eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmeniz durumunda hesabınız 30 gün içerisinde kalıcı olacak şekilde silinecektir. 30 Gün içerisinde eğer hesap silme işleminden vazgeçerseniz hesabınıza bir kere girerek silme işlemini otomatik bir şekilde iptal edebilirsiniz. Unutmayın, Snapchat hesap silme işlemi 30 gün içerisinde tamamlanacaktır. Bu süre sonunda tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinecektir.

 

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X