Squid Game Konusu Nedir, Neyi Anlatır?

Squid Game Konusu Nedir, Neyi Anlatır?

Emre GürEditör
Odak modu
Squid Game Konusu Nedir, Neyi Anlatır?

Squid Game konusu, Squid Game ne demek, oyuncuları kimler…

Squid Game, son zamanlarda hızla zirveye tırmanan Kore yapımı bir Netflix dizisidir. Son haftalarda sıklıkla karşımıza çıkan bu dizi, orijinal konusu ile izleyici topluyor. Geniş izleyici kitlelerine ulaşmasının bir nedeni de dizi içindeki oyunlardır belki de. Dizinin grafikleri, tasarımları başlarda sevimli, izledikçe insanı içine çeken bir ortama sahip.

Squid Game Konusu

Dizinin konusuna gelecek olursak, borç batağında birçok kişi farklı zamanlarda bir oyun teklifi alırlar. Bu teklif basit oyunlarla para kazanabilecekleri basit bir yoldur. Davet edildikleri oyuna katılan oyuncular, oyunun kurallarını ilk oyunla birlikte öğrenirler. Bu oyunların hepsini başarıyla tamamlayan kişi ise 40 milyon dolarlık bir ödül kazanacaktır.

Squid Game Ne Anlama Gelir, Yazım Süreci

Squid Game Ne Anlama Gelir, Yazım Süreci

Squid Game Ne Anlama Gelir, Yazım Süreci

Netflix tarafından yayınlanan dizi, Eylül ayından bu zamana dek hızlı bir yükselişe sahiptir. Siteye yüklendikten kısa bir zaman sonra geniş bir kitleye ulaşmıştır. İzlenmeye başladıktan sonra izleyiciyi ekrana bağlayan bu yapım izleyiciden güzel puanlar almaya devam ediyor.

Peki bu dizi ne anlatmak istiyor ve Squid Game ne demek? Squid game’in kelime çevirisi “kalamar oyunu” anlamına gelir. Kalamar oyunu, Kore’de oynanan bir çocuk oyunudur. Çizilen oyun tahtasının kalamarı andırması oyuna adını verir. Çok oyunculu bir oyun olan kalamar oyunu, hücum ve savunmadan oluşur. Oyunun amacı, hücumdakilerin saldırması veya takımların birbirini yok etmesini sağlamaktır.

Dizinin senaristliğini ve yönetmenliğini Hwang Dong-hyuk üstlenmiştir. Hwang Dong-hyuk, 2008 yılından beri bu senaryo üzerinde çalıştığını açıklamıştır. Sayısız yapımcı ile görüşmesine rağmen hiçbiri bu yapımla ilgilenmemiştir. Bu dizi başlangıçta bir film projesi olarak planlansa da dizi olarak beğeniye sunulmuştur.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Squid Game Oyuncular

Squid Game Oyuncular

Squid Game Oyuncular

Dizinin konusu, çekimi kadar oyuncuları da büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Başarılı oyunculukları ve hayat verdikleri karakterler ile seyircilerden tam not aldılar. Lee Jung-jae, başrol karakteri olan Seong Gi-hun adında kumar bağımlısı bir şoförü canlandırıyor. Bu karakter annesi ile yaşıyor ve kızına maddi anlamda yardımcı olmaya çalışıyor.

Park Hae-soo, başarılı bir iş adamıyken zimmetine para geçiren Cho Sang-woo karakterine can veriyor. Ailesine tekrar kavuşmak için oyunlara katılan Sae-byeok karakterini Jung Ho-yoen canlandırıyor. Kendisinden çokça söz ettiren beyin tümörü olan bir numaralı yarışmacı Oh Ilnam, Oh Yeong-su ile hayat buluyor.

Jang Deok-su büyük borcu olan bir gangsterdir. Bu rolde Heo Sung-tae’yi izliyoruz. Anupam Tripathi, ailesine destek olabilmek için oyunlara katılan Abdul Ali rolüyle yapımda yer alıyor. Han Mi-nyo karakteri Kim Joo-ryoung ile hayat buluyor. Wi Ha-joon, dizide kardeşine ne olduğunu bulmayan polis memuru Hwang Jun-ho rolünde yapıma dahil oluyor.

Squid Game IMDB

Squid Game IMDB

Squid Game IMDB

Squid Game konusu, oyunculukları ile ilgi gören Kore yapımı bir dizi olarak öne çıkıyor. Dram ve gizem türlerine ait olan dizi, Netflix platformunda izleyici ile buluştu. Kendisinden çoğu ortamda bahsettirmeyi başaran dizinin ikinci sezonu merakla bekleniyor. Ancak dizinin senarist ve yönetmenliğini yapan Hwang Dong-hyuk, ikinci sezonla ilgili bir açıklama yapmadı.

Dizinin konusunu maddi olumsuzluk yaşayan kişiler oluşturuyor. Bu kişiler, oyun yapımcıları tarafından bulunup kendilerine bir oyun daveti iletilmesi ile dizi başlar. Ardından hazırlanan oyunları başarılı bir şekilde tamamlayan oyuncular sonraki oyuna geçebilmektedirler. Oyunların sonunda kazanana 40 milyon dolar verilecek olması da oyunları cazip kılan bir unsurdur.

Squid Game IMDB üzerinden de 8.2’lik bir puan almayı başarmış bir yapımdır. İzleyicilerine soluksuz bir izlenim sunan bu yapım gün geçtikçe daha geniş kitlelerce izlenmekte. Dizinin ikinci sezonu gelecek mi bilinmez ama dokuz bölümlük sezonu oldukça başarıya ulaşmış durumda.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X