Trans Manyetik Stimülasyon TMS (Hafıza Sildirme Yöntemi)

Trans Manyetik Stimülasyon TMS (Hafıza Sildirme Yöntemi)

Trans Manyetik Stimülasyon (TMS), ilk kez 1903 yılında uygulanan bir psikolojik tedavi yöntemi olarak kabul ediliyor.

Emre GürEditör
Odak modu
Trans Manyetik Stimülasyon TMS (Hafıza Sildirme Yöntemi)

Trans Manyetik Stimülasyon (TMS) Hafıza Sildirme Nedir?

Günümüzde sıkça konuşulan bir alternatif tedavi yöntemi olan Trans Manyetik Stimülasyon (TMS), ilk kez 1903 yılında uygulanan bir psikolojik tedavi yöntemi olarak kabul ediliyor. Özellikle ilaç tedavisine cevap vermeyen depresyon hastalarına uygulanan bu yöntemde kişinin kötü anılardan uzaklaşması sağlanıyor.

Hafıza silme yöntemi olarak da adlandırılan bu yöntemin yalnızca ilaç tedavisi uygulanan ve bu tedaviye cevap vermeyen ağır depresyon hastalarına uygulandığının da altının çizilmesi gerekiyor. Gelin son günlerin sıkça konuşulan konusu olan bu tedavi yöntemine daha da derinden bakalım.

Hasızadan kötü Anıları Sildirmek Mümkün Mü?

TMS, psikolojik açıdan uzun süredir çöküntüde olan ağır depresyon hatalarının tedavisinde uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavi yöntemi yeni bir yöntem olmamakla birlikte 17. Yüzyılda ilk uygulama alanını oluşturmuştur. Tarihte ilk kez akıl hastaları ve hayvanlar üzerinde uygulanan bu yöntemin çeşitli yan etkilere yol açması neticesinde kullanım alanı kısıtlanmış ve yeni gelişmeler gösterene kadar yasaklanması tartışılmıştır.

Gelişen teknoloji ile birlikte de günümüzde sıkça uygulanan bir ruhsal tedavi yöntemi haline gelen Trans Manyetik Stimülasyon yöntemi, pek çok ruhsal hastalığın kesin tedavisi olarak uygulanıyor. Hafızadan belli başlı olumsuz ve kötü anıları silen bu yöntemin işlevselliği de neredeyse garanti olarak görülüyor. Yani ruhsal bunalımda ve ağır bir depresyonda olan kişinin hafızasında yer eden kötü olaylar bu yöntem ile birlikte kesin ve geri dönüşü olmaksızın silinebiliyor.

TRANS MANYETİK SİMÜLASYON TMS NASIL UYGULANIYOR?

Trans Manyetik Stimülasyon  (TMS) Nasıl Uygulanıyor?

TMS, uyarıcı etkilere sahip olan bir bobinin insan beynine güçlü elektromanyetik dalgalar göndermesi yolu ile çalışmaktadır. Bobin genellikle kafa derisinin saç olan kısmına yerleştirilmektedir. Tamamen ayakta uygulanan bu tedavi yönteminin herhangi bir genel bilinç kaybına sebep olması da mümkün değildir.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Trans Manyetik Stimülasyon  (TMS) Yan Etkileri Neler?

Hafıza Hafıza sildirmenin yan etkileri var mı?yan etkileri var mı?

Tedavinin uygulandığı hasta küçük elektrik dalgalarını hissetmekte fakat bu durum can yakıcı bir hale gelmemektedir. Bu yöntemin sık görülen yan etkileri arasında ise duyu kaybı, baş ağrısı, motor becerilerde düzensizlik ya da karıncalanma hissinin yaşanması sayılabilir. Tedavinin bazı durumlarda şiddetli nöbetlere sebebiyet verdiği de gözlemlendiğinden uzman kontrolünde ve gerekli tetkikler yapılarak uygulanması gerekmektedir.

Hafıza Sildirme Yöntemi Trans Manyetik Stimülasyon (TMS)-min

Trans Manyetik Stimülasyon Tedavisini Kimler Yaptıramaz?

Trans Manyetik Stimülasyon TMS tedavisini vücudunda kalp pili, diş implantı, protez, diş protezi vs. olan bireyler yaptıramaz.

Trans Manyetik Stimülasyon Seans Süresi Ne Kadar?

Trans Manyetik Stimülasyon Tedavisi’nin bir seansı 10 ile 15 dakika arası  sürmektedir.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X