Doğu Anadolu Fay Hattı Yeniden Uyanmaya Mı Başlıyor?

Doğu Anadolu Fay Hattı Yeniden Uyanmaya Mı Başlıyor?

Önce Manisa şimdi Elazığ, Depremlerin artması, Artçıların artması akıllara doğu Anadolu fay hattının yeniden uyandığını getiriyor.

Emre GürEditör
Odak modu

Önce Manisa şimdi Elazığ, Depremlerin artması, Artçıların artması akıllara doğu Anadolu fay hattının yeniden uyandığını getiriyor. Geçtiğimiz günlerde Manisa da meydana gelen depremin hemen ardından Elazığ da büyük bir deprem meydana geldi. Bu depremler uzmanları endişelendiriyor.

Doğu Anadolu Fay Hattı Yeniden Mi Uyanıyor?

Ülkemiz maalesef ki Deprem Ülkeleri arasında yer alıyor. Özellikle son zamanlarda meydana gelen depremler vatandaşları büyük oranda korkutuyor. Manisa ve çevresinde baş gösteren depremler şimdi de Elazığ bölgesini sarmış durumda. Büyük mal ve can kaybının yaşandığı depremlerin meydana gelmesi söz konusu.

Kuzey-Anadolu-Fay-Hattı-megazete

6,8 Büyüklüğünde Olan Deprem Geride Büyük Yaralar Bırakabilir

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan deprem açıklamalarına göre meydana gelen son Elazığ depremi 6,8 büyüklüğünde. Bu denli büyük ve derin bir deprem geride mal ve can kayıpları bırakabilir. Özellikle Elazığ bölgesinde bulunan evlerin eski olması ve depreme karşı dayanıksız olması büyük korkulara neden oluyor.

Uzmanlar Doğu Anadolu Bölgesinde Bulunan Fay Hattının Tekrar Uyanmaya Başladığından Şüpheleniyor

Elazığ bölgesinde yaşanan depremin hemen ardından açıklamada bulunan deprem uzmanı Şükrü ERSOY, Elazığ’da daha önce de depremler yaşandığını ve fay hattının gerilim olarak yüksek bir noktada olduğu belirtmiş durumda. Deprem sonrasında gelen bir diğer açıklamasında ise, yer kabuğunun kırılmış olabileceğini yüksek bir enerjinin açığa çıkmış olabileceğini söyledi.

Özellikle devam eden artçı tehlikesi ve güvenlik önlemleri dolayısı ile deprem sonrasında etkilenen ufak tefek de olsun hasar gören binalara girilmemesini söyledi. Sokaklarda evlerin önünde değil “bulunabilirse” açık alanlarda konum alınmasının altını çizdi.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

6,8 Büyüklüğünde Olan Deprem Geride Büyük Yaralar Bırakabilir

Özellikle bu şekilde büyük ve derin olan depremler akıllara uzun zamandır uyuyan bir canavarın uyanabileceğini getiriyor. Doğu Anadolu Fay Hattı uzun bir süredir hareketsizdi. Son yaşanan olaylardan sonra hareketlenmeye başlayan fay hattı uyanış yaşıyor olabilir. Bu uyanış eğer düşünüldüğü gibi giderse geride büyük depremler oluşabilir.

Deprem uzmanı Naci GÖRÜR ise konuşmalara katılarak bazı açıklamalarda bulundu. Üzülerek söylüyorum ki bu depremin ardından başka depremler de gelebilir. Can kaybının yoğun olması yüksek olan depremler için önlemler alınmalı. Uzun zamandır Doğu Anadolu Fay Hattında hareketlilik yoktu ancak fay hattında uyanmalar meydana gelmiş olabilir. Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X