Faruk Fatih Özer Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Thodex Olayı Nedir? 2022

Faruk Fatih Özer Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Thodex Olayı Nedir? 2022

Emre GürEditör
Odak modu
Faruk Fatih Özer Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Gündemi meşgul eden Thodex olayı nedir? Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer Kimdir? 2 Milyar Dolar ile yurtdışına kaçtığı iddiaları doğru mu? Thodex ile HOPPARA arasında ki bağlantı ne?

Türkiye gündeminde yaklaşık 5 gündür Thodex olayı konuşuluyor. Artan işlem hacimleri sebebi ile ardı arkası kesilmeyen Türk Kripto para borsa mağduriyetlerinde adı sıkça geçen ve en çok merak edilen ise Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer Kimdir sorusu oldu.

Faruk Fatih Özer Kimdir, Nerelidir?

Faruk Fatih Özer Kimdir, Nerelidir?

Faruk Fatih Özer Kimdir, Nerelidir?

Faruk Fatih Özer ekşi’de yer alan bilgilere göre 1994 Kocaeli doğumlu. Babasının memur olduğu ve 2 kardeşinin bulunduğu verilen bilgiler arasında yer alıyor. Faruk Fatih Özer Kimdir sorusunu biraz daha detaylı bir şekilde ele aldıktan sonra sizlere kısaca Thodex olayı ve son durumu hakkında bilgi vermek istiyoruz.

24 Yaşında ilk şirketi Koinex ile ticaret hayatına atılan Faruk Fatih Özer, 2020 yılında müthiş bir reklam ve çekiliş kampanyası düzenleyerek Thodex markasının çıkışını gerçekleştirdi. Birbirinden ünlü Thodex reklam yüzleri ile adeta güven tazeleyen ancak bugün ismi Türkiye’nin en büyük dolandırıcılık vakası ile anılan Faruk Fatih Özer Kimdir?

Eğitim Hayatı

Faruk Fatih Özer, Memur babanın bir çocuğu olarak Kocaeli’de başlayan eğitim hayatına Lise 2. sınıfta son vererek ticaret hayatına atılan girişimci bir genç. Aslında sosyal medya hesaplarını sıfırlaması sebebi ile hakkında çok fazla bilgiye erişebilmek mümkün olmuyor. Hakkındaki çoğu bilgi ise Faruk Fatih Özer Ekşi entrylerinden biri olan ““Thodex kurucusunun veda mektubu” başlıklı yazıda Thodex web sitesinde kısa süreli yayınlanan bir açıklamadan elde edilmektedir.

Ailesi

Faruk Fatih Özer Kimdir, Nerelidir?

Faruk Fatih Özer Kimdir, Nerelidir?

Faruk Fatih Özer, 1994 doğumlu. Kocaeli’de dünyaya gelen Faruk Fatih Özer’in babası ise memur. Ailesi ile aynı evde yaşayan Faruk Fatih Özer, Koronavirüs salgını sebebi ile bir süredir Maslak’ta yer alan evinde kalıyordu.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Babası ile yapılan görüşmede oğlunun yurtdışına çıkacağından haberinin olmadığı, ancak oğlunun dolandırıcılık yapmasına ihtimal vermediği sözleri yer alıyordu. Hatta Faruk Fatih Özer’in ailesi ve dostları böyle bir ihtimalin olamayacağı hususunda hem fikirler. Peki, Türkiye’nin en büyük dolandırıcılığı iddiaları ile ismini sıkça duyduğumuz Thodex olayı nedir?

Thodex Olayı Nedir?

Thodex Olayı Nedir?

Thodex Olayı Nedir?

Faruk Fatih Özer kimdir sorusunun yanıtını kısaca verdikten sonra asıl önemli konu Thodex olayı nedir? İsmi dolandırıcılık vakası ile anılan Thodex olayı nasıl başlıyor?

Reklam yüzleri ve İnstagram hesaplarında bakanlar ile çekilmiş fotoğrafları sayesinde yatırımcıların güvenini kazanan Thodex’in dolandırıcılık olayları başlangıcına bakmak için 19 Nisan 2021 tarihine gitmemiz gerekiyor.

Elon Musk’ ın Twitter hesabında Dogecoin açıklaması yapmasının ardından Dogecoin de % 200’lere varan bir yükseliş yaşanmış, yoğun işlem hacmi sebebi ile pek çok kripto para borsasına erişim sorunları yaşanmaya başlanmıştı. Thodex, Twitter’dan bir duyuru yapmış ve DOGE işlemlerinde kısa süreli bir çalışma başlatıldığı gerekçesi ile işlemleri durdurmuştu. Bu tweet sonrası işlemler açılmadığı gibi 20 nisan tarihinde yeni bir tweet atılarak 6 saatlik planlı bakım çalışması yapılacağı bildirildi. Ancak Thodex Tweet duyuruları bununla da bitmedi.

 

Thodex, Kripto Para İşlemlerini Durdurdu

21 Nisan’da ise çok daha uzun bir açıklama yapılarak 3 ile 5 gün süre ile Thodex kripto para işlemlerinin durdurulduğu haberini vermekteydi. Atılan Tweet de yabancı ortaklık sağlanması sebebi ile devir işlemleri yapılacağı, bu sürecin 3-5 gün sürebileceği söylenmekteydi. Böylece 19 Nisan da Dogecoin ile işlemlere kapanan Thodex borsası tamamen kripto para işlemlerini durdurmuş oldu.

CEO Faruk Fatih Özer, Sessiz Sedasız Yurtdışına Çıktı

CEO Faruk Fatih Özer, Sessiz Sedasız Yurtdışına Çıktı

CEO Faruk Fatih Özer, Sessiz Sedasız Yurtdışına Çıktı

Thodex kripto para borsası mağdurları sosyal medyada yayınlanan Faruk Fatih Özer’in yurtdışına kaçtığı iddialarının ardından ise tek tek Cumhuriyet savcılığına şikayet başvurusunda bulunmaya başladılar. Faruk Fatih Özer’in İstanbul havalimanından çıkış yaptığını gösteren resimlerin yayınlanması ve savcılığa gelen şikayet başvuruları sonrasında İstanbul Emniyeti harekete geçti.

Thodex Ofisinde Arama Yapıldı

Nida Kule’de yer alan Thodex ofisine baskın düzenleyen Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri ofiste hiç kimseyi bulamazken bütün şirket evraklarına ve eşyalarına el koyarak derinlemesine inceleme başlattılar. Olayların derinleşmesinin ardından MASAK tarafından da Thodex hesaplarına bloke koyuldu.

Faruk Fatih Özer’in Mal Varlığına El Konuldu

Thodex’e ait tüm hesaplara bloke konulmasının ardından Faruk Fatih Özer’in malvarlıklarına el konulması için çalışma başlatıldı. Faruk Fatih Özer’in serveti ve varlıkları hakkında yapılan araştırma da ise çarpıcı bir detay ortaya çıktığı açıklandı.

Faruk Fatih Özer’e ait bir başka firmanın daha olduğu tespit edilmesi ile birlikte HOPPARA ve Mert Sancaklı ortaklığı gündeme düşen son bomba oldu. Faruk Fatih Özer’in MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu ile ortaklaşa kurduğu HOPPARA isimli bir şirketinin daha olduğu açıklaması yapıldı.

Kırmızı Bültenle Yakalama Kararı Çıkarıldı

Kırmızı Bültenle Yakalama Kararı Çıkarıldı

Kırmızı Bültenle Yakalama Kararı Çıkarıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuru da Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı ve Faruk Fatih Özer’in İnterpol tarafından arandığı yer almaktadır. Ayrıca İstanbul Emniyeti tarafından yapılan son açıklama da ise Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk Tiran da olduğunun tespit edildiği, İçişleri bakanlığı tarafından yakalanarak iade edilmesinin talep edildiği bildirildi.

Mağdurlar tarafından yapılan şikayet başvuruları devam ederken pek çok kişi Faruk Fatih Özer Kimdir sorusuna yanıt arıyor. Thodex olayı ile gündeme gelen kripto para borsası hakkında yasal düzenlemelerin acil olarak yapılması gerektiğine yönelik beklentiler ise her geçen gün artıyor.

Thodex Reklam Yüzleri

Thodex Reklam Yüzleri

Thodex Reklam Yüzleri

Thodex’in tanıtımı için poz veren ünlü isimler;

  • Mine Tugay
  • Burcu Esmersoy
  • Edis
  • Bahar Şahin
  • Özge Ulusoy
  • Ebru Şallı
  • Kedi Mari
  • Melisa Döngel
  • Zeynep Sever Demirel
  • Pınar Deniz
  • Çağla Irmak
  • Eda Ece
  • Gökçe Akyıldız
  • Pelin Karahan
  • Barış Kılıç
  • Simge Sağın
  • Deren Talu
  • Cansel Elçin
  • Burak Sevinç
  • Necip Memili

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X