Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler (Top 10)

Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler (Top 10)

Yabancı dizi severler için hazırlamış olduğumuz bu listede dünyanın en popüler dizileri yer almaktadır. Bu diziler aksiyon, macera, romantik ve dram tarzında olmakla birlikte İMDB puanına göre sizler için sıraladık.

Emre GürEditör
Odak modu
Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler (Top 10)

IMDB Puanına Göre En Çok İzlenen 10 Yabancı Dizi

Dizi severler için hazırladığımız mutlaka izlenmesi gereken yabancı diziler listesini IMDB puanına göre şu şekilde sıralayabiliriz:

10- How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

Uzun bir süre ekranlarda izleyicilerini kahkalara boğan How I Your Mother, durum komedisi tarzında bir dizidir. ABD yapımı olan bu dizi, 2005’ten 2014’te kadar yayında kalmayı başarmış ve bundan dolayıda izlenmesi gereken yabancı diziler arasında yer alması gerekir.

Bir babanın çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığını anlatmaktadır. Baba, anne ile evlenene kadar da başından geçen olayları ve olaylar içinde yer alan samimi arkadaşlarının komik anılarından da bahsetmektedir.

Yönetmen: Rob Greenberg, Pamela Fryman, Michael J. Shea

Oyuncular: Josh Radnor, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Jason Segel,  Bob Saget

Tür: Komedi

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Yıl: 2005- 2014

IMDB Puanı: 8.3

Sezon ve Bölüm Sayısı: 9 Sezon, 208 Bölüm

Dizi Durumu: Final

9- Lost

Lost

Lost

Mutlaka izlenmesi gereken yabancı diziler arasında Lost dizisi yer alır. Gizemli ve macera dolu bu dizi, her bir bölümünde izleyiciye farklı bir duygular hissettirmekte ve kendine hayran bırakmaktadır.

Kısaca Lost dizisi, Oceanic Havayolları ile Sidney ve Los Angeles’a seyahat etmek için kalkan uçağın, bir adaya düşmesi ile gelişen olaylar anlatmaktadır. İlk başlarda sıradan bir ada gibi görünse de, aslında gizemlerle dolu bir ada olduğu, çok sonradan anlaşılır.

Yönetmen: Damon Lindelof

Oyuncular: Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway

Tür: Dram, Macera

Yıl: 2004- 2010

IMDB Puanı: 8.3

Sezon ve Bölüm Sayısı: 6 Sezon, 121 Bölüm

Dizi Durumu: Final

8- Outlander

Outlander

Outlander

Bütün herkesin merak ettiği ve hayran duyduğu bir dizi, Outlander. Mutlaka izlenmesi gereken diziler listesinde yer almasının asıl nedeni; zaman yolculuğuna çıkan bir kadının…

1945 yılında evli ve hemşire olan bir kadın, kendini bir anda 1743 yılında İskoçya’da bulur. Olayların şokunu henüz atlatamayan genç kadın, İskoçyalı bir savaşçı ile evlenmek zorunda kalır. Bir yandan kendi zamanına dönme isteği, bir yandan da zaman yolculuğundaki İskoç savaşçıyla evliliği, kadını adeta çıkmaz bir duruma süreklemiştir.

Yönetmen: Ronald D. Moore

Oyuncular: Sam Heughan, Caitriona Balfe, Sophie Skelton, Tobias Menzies, Laura Donnelly, Graham Mc Tavish

Tür: Romantik, Tarihsel Kurgu, Aksiyon, Macera

Yıl: 2014- ?

IMDB Puanı: 8.4

Sezon ve Bölüm Sayısı: 5 Sezon, 67 Bölüm

Dizi Durumu: Devam ediyor

7- Prison Break

Prison Break

Prison Break

 Netflix’e bomba gibi düşen Prison Break, en çok izlenen yabancı diziler arasında yer alır. İnşaatta çalışan Lincoin, bazı devlet çalışanları ile birlikte bir işe kalkışır. Ancak işin sonunda cinayet işlenir ve bu cinayet suçu Lincoin’e atfedilir. Ve Lincoin için idam kararı medyalara yayılır.

Ağabeyinin suçsuz olduğuna inanan Michael ise, bir inşaat mühendisidir. Abisinin kaldığı hapishanenin tüm krokilerini ele geçirir ve akıllara sığmayan bir kaçış planı yapar. Ancak kaçış planını başarılı bir şekilde uygulayabilmek için, ilk önce abisinin bulunduğu hapishaneye suçlu olarak girmesi gerekir.  İşte tam bu noktada aksiyon ve macera başlıyor.

Yönetmen: Paul Scheuring

Oyuncular: Wentworth Miller (Michael), Dominic Purcell (Lincoin), Sarah Wayne Callies, Robert Knepper

Tür: Gerilim, Macera, Aksiyon, Dram

Yıl: 2005- 2017

IMDB Puanı: 8.4

Sezon ve Bölüm Sayısı: 5 Sezon, 90+2 Bölüm

Dizi Durumu: Final

6- Vikings

Vikings

Vikings

Efsanelere konu olan ve Tanrı Odin’in soyundan gelen Ragnar Lothbrok ve ailesinin İskandinavya Dan Fransa ve İngiltere’ye uzanan namını ve kralığını konu edinmiştir. Adeta savaş için doğan Ragnar, kısa süre içinde Viking halkının kralı olur. Ve okyanusları aşarak Fransa ve İngiltere’ye korku salan bir kral olarak anılır.

Barbar kavim olarak bilinen Vikingler, Fransa ve İngiltere’yi keşfettikten sonra Hristiyanlıktan etkilenmektedir. Ragnar, tanrı Odin ile Valhallada şarap içmek tek arzusu iken, Hristiyanlık dini ile tanıştıktan sonra büyük bir ikilemde kalır. Bu olaylar Kral Ragnar’ı çok etkilemektedir. İngiltere Kralı tarafından yılanlı kuyuya atılarak öldürülen Ragnar’ın oğulları bir taraftan kendi aralarında krallık mücadelesi verirken, bir yandan da herkesin Odin soyundan geldiğine inanılan Ragnar’ın intikamını almaya çalışıyor.

Yönetmen: Michael Hirst

Oyuncular: Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Clive Standen, Gabriel Byrne

Tür: Aksiyon, Dram, Macera, Tarih

Yıl: 2013- 2020

IMDB Puanı: 8.6

Sezon ve Bölüm Sayısı: 6 Sezon, 89 Bölüm

Yayınlanan Kanallar: History, History Channel ve Amazon Prime Video

Dizi Durumu: Final

5- Spartacus

Spartacus

Spartacus

 MÖ 73- 71 yıllarında Roma’ya karşı ayaklanan ve özgürlükleri için mücadele eden kölelerin ve romalıların savaşını konu edinmiş yabancı bir dizidir. Roma askerleri tarafından esir alınan Spartacus, köle olarak gladyatör okulunda zorla eğitime tabi tutulur.

Arenada ölümüne savaşan gladyatörlerin zaferler kazanarak yenilmez unvanını alma isteklerine karşı Spartacus, tam tersine farklı bir arzunun peşindedir. Tek düşündüğü şey: Köle olmaktan kurtulmak ve eşine kavuşmaktır. Ancak hain planlar ile eşinin öldürülmesi onu, daha cesur ve korkusuz birine dönüştürdü. Arenada kan ve kum dövüşleri kazanarak ‘Yağmur Getiren Spartacus’ unvanını aldı ve özgürlüğü için Arenayı yerle bir etti. Yanına aldığı gladyatör arkadaşları ile romaya büyük korku yaşattı. Ancak final kısmında Spartacu’un ölümü, tüm izleyicilerini yasa boğdu.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Andy Whitfield (Spartacus), Liam Mclntyre, Lucy Lawlwss, Manu Bennett, Lesley Ann Brandt, Dustin Clare

Tür: Aksiyon, Drama, Macera, Savaş ve Tarih

Yıl: 2010- 2013

IMDB Puanı: 8.7

Sezon ve Bölüm Sayısı: 3 sezon, 39 Bölüm

Dizi Durumu: Final

4- Narcos

Narcos

Narcos

İşte Pablo Escobar’ın hayat hikayesinden uyarlanmış aksiyon ve polisiye bir dizi, Narcos. Ünlü uyuşturucu şebekesinin başında yer alan Escobar, tüm dünyaya uyuşturucu akışı yapan bir suçludur. Bu uyuşturucu şebekesini çökertmek için ise Meksikalı bir ajan görevlendirilir. Adı: Javier Pena, uyuşturucu ile mücadele birimindedir. Ancak iyi bir ajan olduğundan Escobar’ı yakalaması için Kolombiya’ya gönderilir.

Yönetmen: Chris Brancato, Carlo Bernard, Douq Miro

Oyuncular: Pedro Pascal, Damian Alcazar, Francisco Denis

Tür: Polisiye,  Biyografi, Gerilim, Dram

Yıl: 2015- 2017

IMDB Puanı: 8.8

Sezon ve Bölüm Sayısı: 3 Sezon, 30 Bölüm

Dizi Durumu: Final

3- Sherlock

Sherlock

Sherlock

Ünlü bir dedektif olan Sherlock, herkesin dahi bildiği bir kişidir. Aklın ve cesaretin birleşiminden doğan kişiliği, modern hayata uyarlanarak dizi haline gelmiştir. Birbirinden zeki fikirleri ve hayranlık bırakan Sherlock’u mutlaka izlenmesi gereken yabancı diziler listesinde yer vermezsek, 9.1 IMDB puanına rağmen haksızlık olurdu.

Tüm vakaları kendi tarzıyla çözen Sherlock, diğer dedektiflerden ayrı bir yer edinmiştir. Tüm olaylarını kayıt altına alan en yakın dostu Dr. Watson’u etkisiz biri olarak görmek de haksızlıktır. Sherlock’a farkına varmadan çok yardımı dokunmaktadır. Ancak gizemli cinayetleri ve hırsızlıkları kısa süre içinde tek başına çözen Sherlock, arkadaşı Watson’u hayran bıraktığı gibi, tüm izleyicilerini de hayran bırakmıştır.

Yönetmen: Steven Moffat, Mark Gatiss

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Amanda Abbington

Tür: Polisiye, Macera

Yıl: 2010- 2017

Sezon ve Bölümler: 4 Seri, 13 Bölüm

IMDB Puanı: 9.1

Dizi Durumu: Final

2- Game Of Thrones

Game Of Thrones

Game Of Thrones

Yabancı dizi listesinde 9.3 IMDB puanına sahip olan Game Of Thrones, izleyicilerine birbirinden dahiyane akıl oyunları ve stratejiler sunan bir dizidir. Akıl oyunları ve suç ilişkilerinin yanı sıra yasak aşkı da içinde barındıran tarihi savaş konulu bir dizidir. Hanedanların savaşı ve kuzey topraklarını koruma amaçlarının yanı sıra kışın getireceği ak gezenler ve devler, kuzey sınırlarına korku yağdıracaktır.

Kuzeyin koruyucusu Ned Stark’ın ölümünden sonra oğullarının intikam alma isteği ve ejderhalar diziye konuk olması izleyicilere aksiyon dolu sezonlar yaşatmıştır. Kuzey topraklarını korumak için tek çare, Ejderha anası targeryan ve Ned Stark hanedanının birleşmesidir. Çünkü kış yaklaşıyor. Ölümsüz diyarların ak gezenleri, ölümlü kuzey halkına ölüm getiriyor.

Yönetmen: D.B Weiss, David Benioff

Oyuncular: Kit Harington, Peter Dinklage, Emille Clarke

Tür: Aksiyon, Macera, Dram

Yıl: 2011- 2019

IMDB Puanı: 9.3

Sezon ve Bölümler: 8 sezon, 73 Bölüm

Dizi Durumu: Final

1- Breaking Bad

Breaking Bad

Breaking Bad

Mutlaka İzlenmesi gereken yabancı diziler listesinde birinci sırada yer alan Breaking Bad, 9.5 IMDB puanına sahiptir. 50 yaşını bulmuş ve ailesinin geçimini sağlamak için bir kolejde kimya öğretmeni olan Walter White, araba yıkama işini de ek olarak yapan ahlaklı ve samimi bir baba ve kocadır. Fakat, bir gün Akciğer kanserine yakalandığını öğrenen Walter, uyuşturucu işini yapan bir öğrencisi ile karşılaşır. Böylece kimya işinde başarılı biri olan Walter, öğrencisiyle birlikte Metamfetamin kristal uyuşturucu üretimi yaparak, kısa süreci içinde yani ölmeden önce ailesine yüklü miktarda para bırakmayı amaçlar.

Dram ve aksiyon türünde olan bu yabancı dizi, kısa süre içinde büyük bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. Olayların her zaman Walter’in lehine dönmemesi, aile ve dost ilişkilerinde zor durumların yaşanmasına neden olmuştur.

Yönetmen: Vince Gilligan

Oyuncular: Bryan Cranston ( Walter), Anna Gun, Aaron Paul

Tür: Dram, Aksiyon

Yıl: 2008- 2013

IMDB: 9.5

Sezon ve Bölümler: 5 sezon, 62 Bölüm

Yabancı Dizi Durumu: Final

 

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X