Whatsapp Kullanıcılarının Telegram’a Göçü Başladı! #WhatsAppSiliyoruz

Whatsapp Kullanıcılarının Telegram’a Göçü Başladı! #WhatsAppSiliyoruz

Emre GürEditör
Odak modu
Whatsapp Kullanıcılarının Telegram'a Göçü Başladı! #WhatsAppSiliyoruz

Whatsapp kullanıcıları, üyeliklerini siliyor!

Whatsapp, geçtiğimiz günlerde yayımladığı gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılarının, 8 şubat’tan itibaren Whatsapp’ı kullanamayacağını açıklamıştı.

Whatsapp tarafından yapılan açıklamanın ardından, birçok kullanıcı bu karara tepki gösterdi. Whatsapp kullanıcılarının bir kısmı hesabını silerek Telegram isimli mesajlaşma uygulamasına geçiş yaptı.

Kullanıcılar Whatsapp Hesaplarını Siliniyor!

Whatsapp’ın Avrupa Birliği ülkelerini hariç tutarak yayımladığı sözleşme, Whatsapp kullanıcılarında şüphe uyandırdı. Bu sözleşme, ses, fotoğraf ve video gibi mesajlaşma verilerinin, Facebook ile paylaşılmasına izin verilmesi gibi maddeler içermekte.

Mahrem mesajlaşma verilerinin Facebook ile paylaşılmasını istemeyen kullanıcılar, karara tepki gösterdi.  Twitter üzerinden #WhatsAppSiliyoruz etiketi ile binlerce tweet atıldı ve diğer kullanıcılar da Whatsapp’ı silmeye davet edildi!

Telegram Hangi Ülkenin, Kimin?

Telegram Hangi Ülkenin, Kimin?

Telegram

Telegram, Rusya merkezli anlık mesajlaşma uygulamasıdır. VK isimli sosyal paylaşım platformunun kurucusu ve bilgisayar programcısı olan Pavel Durov tarafından geliştirilmiştir. Telegram, tam anlamıyla hizmet vermeye 2013 yılının ağustos ayında başlamıştır.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Hizmet hayatının ilk yıllarında pek tercih edilmeyen Telegram, son yıllarda mobil uygulamasına getirdiği yenilikçi ve benzersiz özellikleriyle birlikte kullanıcıları, üzerine çekmeyi başardı.

Whatsapp’ın Gizlilik Sözleşmesi Krizi İle birlikte, Kullanıcıların En Çok Tercih Ettiği Program “Telegram” Oldu.

Android işletim sistemli telefonların uygulama mağazası olan Google Play Store’da en çok indirilen anlık mesajlaşma uygulaması, Telegram oldu!

Birinci sıraya yerleşen Telegram‘ın ardından ikinci sırada Turkcell’in yerli anlık mesajlaşma uygulaması “Bip” geliyor. Sözleşme krizi devam ettiği taktirde Whatsapp’ın diğer mesajlaşma uygulamalarının arasında hızla değer kaybedeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan sözleşmeyi kabul etmek zorunda olmayan Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan Whatsapp kullanıcıları, uygulamayı mahrem bilgilerini vermeden kullanmaya devam edecek.

Selçuk Bayraktar, Whatsapp’ı Sildiğini Açıkladı!

Ülkemizin teknoloji alanındaki önemli isimlerinden biri olan Selçuk Bayraktar, Whatsapp’ın kullanıcılarına dayattığı gizlilik sözleşmesi nedeniyle Whatsapp hesabını silerek, yerli mesajlaşma uygulaması “BİP” kullanmaya başladığını açıkladı!

Bayraktar, takipçilerine farklı mesajlaşma uygulamaları da önerdi

Selçuk Bayraktar, açık kaynak kodlu oldukları için takipçilerine Telegram ve Signal’i kullanmaları konusunda öneride bulundu.

Önümüzdeki günlerde hükümetin bu konuyla ilgili atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X