Dropshipping Yapılabilecek Platformlar

Dropshipping Yapılabilecek Platformlar

Emre GürEditör
Odak modu
Dropshipping Yapılabilecek Platformlar

Dropshipping denince akla hemen e-ticaret ve kazanç modelleri gelir. Dropshipping nedir veya dropshipping nasıl yapılır aşamasını çoktan geride bırakmış olan stoksuz satış yapan kişilerin ilk durağı tabi ki Amazon e-ticaret sitesidir. Bu işi ciddiye alan ve özveri ile çalışan kişiler kısa zamanda büyük başarılar ve kazançlara erişebilir. Çünkü stoksuz satışın mantığını ve kurallarını bilmek, işi bilmek ile aynı anlamı taşır. Bu yazıda stoksuz satış yoluyla kazanç sağlanabilecek platformları anlatacağız.

Dropshipping Amazon

Amazon

Dropshipping Amazon ikilisi kesinlikle en uyumlu çalışan ve bu alanda ideal olan bir ikilidir. Amazon iki farklı fonksiyonda çalışır. Bunlardan ilki; Amazon’un kendi içinde satışa sunduğu ve kendi etiketiyle tüketicilere yolladı ürünlerdir. Bir diğeri ise tüm dünyadan kabul ettiği kullanıcıların sunduğu ürünlerdir. Kargo sistemi açısından da oldukça verimlidir. Amazon kargo alanında hem kendi kargo hizmeti verir hem de satış yapan kullanıcıların kendi anlaştıkları kargo firmalarıyla çalışmasına izin verir. Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Satış yapan kişilere site içinde belirli çalışmalar ile üst sıralara çıkma imkanı da tanır. Üye olurken kredi kartı bilgileri, iletişim numarası, firma bilgileri, irtibat kurulacak kişinin bilgileri ve banka hesap bilgileri gerekmektedir. Amazon’un her satıcıdan aldığı aylık 99 TL‘lik bir ücret vardır. Bunun yanı sıra ürünlerin kategorisine göre %6 ile %10 arasında satış komisyonu da kesmektedir. Ürünleri dolar bazında sattığı için Türkiye gibi dolar kurunun sabit olmadığı yani yüksek olduğu ülkeler de yüksek kâr marjlarına ulaşılabilir.

Dropshipping AliExpress

AliExpress

AliExpress; Çin kaynaklı bir e-ticaret devidir. Dünyanın her yerinde kullanıcı kabul eden AliExpress, bu kullanıcılara satış yapma imkanı sunar. Üyelik oldukça basittir. İstenen bilgileri doldurduktan sonra e-ticaret yapmaya başlamak mümkündür. Üyelerden herhangi bir üyelik ücreti alınmaz. Ancak ürünlerin üst sırada listelenmesi için yıllık 600 dolarlık bir ücret ödenmesi gerekmektedir. AliExpress, satış yapmak için bir mağaza oluşturmayı zorunlu tutmuyor. Kullanıcılara kişisel bir hesaptan 50 adet ürün satma hakkı veriliyor. Dünyanın her yerine gönderilen kargo ücretleri alıcılar tarafından ödeniyor. Dropshipping yapan kişiler genellikle kârlı ve kazançlı olduğu için AliExpress’i tercih ediyorlar. Firmanın bilinirliği ve yüksek trafik verileri sayesinde basit bir iki çalışma ile yüksek miktarda müşteriye ulaşmak mümkündür. Bunun dışında satılan her üründen değişkenlik gösteren komisyon ücretleri alınıyor.

Dropshipping Trendyol

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Trendyol

Trendyol; Türkiye merkezli bir e-ticaret kuruluşudur. Hem kendi ürünlerini satar hem de dışarıdan kullanıcı kabul ederek onlara satış yapma imkanı sunar. Burada bir dükkan açmak için satıcı kişilerden; şirket ticaret ünvanı, şirket türü, vergi kimlik numarası, ticari sicil numarası, satış yapılacak kategori bilgisi, irtibat numarası gibi bilgiler istenir. Ancak dropshipping yapacak kişiler bu aşamaları kolaylık aşabilir. Türkiye’de evden çalışan kişilerden vergi alınmıyor. Yapılması gereken tek şey vergi muafiyeti için yetkili makamlara başvurmak ve gerekli evrağı almak. Bu işlemden sonra kolaylıkla stoksuz satış için Trendyol kullanılabilir hale geliyor. Bunun dışında %5 ile %30 arasında satış başı komisyon giderleri bulunuyor. Bu bağlamda Trendyol yüksek komisyon ücretleri ile tercih edilebilecek platformlar arasında son sıralara yerleştirilebilir.

Dropshipping Gittigidiyor

GittiGidiyor

Gittigidiyor; yine Türkiye merkezli bir e-ticaret kuruluşudur. Gittigidiyor, stoksuz satış yapmak için çok mantıklı ve kullanışlı bir sitedir. Siteyi ziyaret eden milyonlarca kullanıcı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Trendyol gibi kullanıcılardan uzun belgeler istemez. Üye olduktan sonra mağaza ismi ve tanıtım yazısı ile satış yapmaya başlamak mümkündür. Dropshipping yapmayı düşünen kişiler için çok uygun ve kullanışlı bir platformdur. Ek olarak kullanıcılardan herhangi bir mağaza ücreti veya aidatı da istemez. Satış yapacak her kullanıcıya 10.000 ürünü listeleme hakkı verir. Komisyon oranları da normal seviyelerdedir. %6 ile %17 arasında ürüne göre değişen komisyon kesintileri uygular. Bu yönleriyle geniş kullanıcı kitlesinden faydalanmak ve stoksuz satış yapmak için çok ideal bir seçenektir.

Dropshipping Instagram

Instagram

Instagram her yönüyle kullanışlı ve satış yapmak için ideal bir uygulamadır. Stoksuz satış anlamında kesinlikle tercih edilmesi gereken bir uygulamadır. Mağaza oluşturmak oldukça basittir. İnternet üzerinden bulunabilecek bir ürünü burada oluşturulan mağazada satışa sunmak mümkündür. Dropshipping yapacak insanlar Instagram’a bir komisyon gideri ödemez. Ürün başı komisyon gideri de yine aynı şekilde burada yoktur. Yani kâr oranının en yüksek olduğu seçenektir. İnternet üzerinden belirlenen bir ürün ile kolaylıkla satış yapmaya başlanabilir. Tedariği kolay ve sürekli bulunabilir olan bir ürün olması özellikle dikkat edilmesi gereken kuraldır. Günümüzde Instagram’dan alışveriş yapan milyonlarca kullanıcı bulunmaktadır. Bu kullanıcıların her biri potansiyel olarak müşteri kitlesini oluşturur. Bu kullanıcılara erişmek için çok cüzi miktarlarda sponsorlu içerik reklamı yapmak da mümkündür. Ekstra olarak Instagram’ın hashtag özelliği de kullanılabilir. Bu özellikler sayesinde stoksuz satış yapan bir çok kişi kolaylıkla öne çıkmakta ve dropshipping iş modelinden yüksek gelirler elde etmektedir.

Not

N11 ve HepsiBurada gibi bilindik uygulamaların şartları Trendyol ile benzerlik göstermektedir. Trendyol’a yer verdim. Çünkü şartları stoksuz satışı kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor. N11 ve HepsiBurada gibi büyük ve eski e-ticaret siteleri artık sıkı ve zor kullanıcı kabul eden hükümler içeriyor. Bu nedenle stoksuz satış yapmak özellikle bu iki platformda oldukça zor bir hal almış durumdadır. Genellikle dükkanı olan veya tedarikçi olan şahıslar için işlerini e-ticaret sektörüne taşımak bu iki platform için mantıklı bir seçenektir. Ancak N11 ve HepsiBurada kesinlikle stoksuz satış için uygun değildir. Ek olarak çok yüksek kesintiler yapmakta ve ağır vergi yükü altında satıcılar maalesef ezilmektedir. Bu kapsamda dropshipping felsefesine tamamen terstir.

Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
En Çok Oy
Yeni En eski
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X