Stresten Arınıp Ortamdan Soyutlanmanıza Yardımcı Olacak 5 Uygulama!

Stresten Arınıp Ortamdan Soyutlanmanıza Yardımcı Olacak 5 Uygulama!

Boş vakitlerinizi değerlendirecek ve size keyif vercek bazı uygulamaları sizler için derledik…

Emre GürEditör
Odak modu
Stresten Arınıp Ortamdan Soyutlanmanıza Yardımcı Olacak 5 Uygulama

Özellikle iş ve okul kaynaklı stresin çok yaygın olduğu 21. yüzyılda hepimiz kendimize ait bir zaman dilimi yaratmak için çabalıyoruz. Bazen şehrin gürültüsü, bazen evdeki sesler, bazen de sürekli yakındığımız zamanın olmayışı bizi engelliyor. Telefonunuza indireceğiniz bu uygulamalardan bazıları günlük rutininiz haline gelip rahatlamanızı ve kendinize zaman ayırmanızı sağlarken bazıları da ortamdan soyutlanıp içinize dönmeniz ya da kendinizi başka bir yerde gibi hissetmeniz için yardımcı olacak.

Atmosphere Relaxing Sounds

Atmosphere: Relaxing Sounds

Farklı beyaz gürültü seçeneklerini aynı anda ve ücretsiz olarak dinlemenize yardımcı olan bu uygulama size benzer seslerle oluşturulan temalar da sunuyor. Böylece gürültülü bir iş yerindeyseniz bile kendinizi yağmurlu havada kamp yapıyormuş gibi ya da şehrin kalabalığı içindeyken tek başınıza trende yolculuk ediyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Google Play

App Store

Loffe – Lo-Fi Music

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Loffe – Lo-Fi Music

İnternet istemeyen ve o günkü modunuza göre size temalar sunan bir müzik uygulaması. Farklı seçenekler arasında kendinize en uyanını seçip kulaklıklarınızı kulağınıza geçirerek odaklanmak istediğiniz şey her neyse kendinizi ona verebilirsiniz. Bu bitirmek istediğiniz bir kitap ya da yalnızca tembel bir öğleden sonra kestirmesi olabilir.

Google Play

Meditasyon - Uyku, nefes, farkındalık

 Meditasyon

Büyük çoğunluğu ücretli olsa da ücretsiz olan ve oldukça işe yarar meditasyonlar da var. Günlük bildirimler ve kendinizle yarıştığınız yarışmalarla meditasyonu günlük rutininiz haline getirmekte size yardımcı oluyor. Gece uyumakta zorluk çekenler için farklı uyku meditasyonlarından yapmak istediğiniz şey için cesaret kazanmanızı sağlayacak meditasyonlara kadar aradığınız pek çok şeyi içinde bulabilirsiniz. Sınav stresi yaşayan öğrenciler, kaygılarıyla boğuşan yetişkinler ya da yalnızca ruhunu beslemek için vakit ayırmak isteyenler için birebir.

Google Play

App Store

Keep Yoga - Yoga & Meditasyon & Günlük Fitness

Keep Yoga -Yoga & Meditasyon & Günlük Fitness

Programınızı seviyenize ve boş vakitlerinize göre ayarlayabildiğiniz bu uygulama evde kendi kendinize Yoga yapmak için ihtiyacınız olan şey. Anlatıcının söyledikleri ve dinlendirici sesiyle birlikte ekranda görerek yaptığınız hareketler bedeninizdeki stresin ayaklarınızdan ve parmak uçlarınızdan akıp gitmesini sağlayacak ve sağlıklı-hareketli kalmanız için size yardımcı olacak.

App Store

Mandala boyama

Mandala Boyama

Mandala boyamayla ilgili herhangi bir uygulama da işinize yarar. Önemli olan beyninzdeki her şeyi unutup renklerin ve şekillerin arasında kendinizi kaybetmeniz. Mandala boyamanın psikolojik olarak insanı dinlendiren ve hiperaktiviteyi azaltan bir yanı olduğu keşfedildiğinden beri hepimiz bir boyama kitabı edindik fakat onu gittiğimiz her yere götüremememiz yüzünden raflardan birinde tozlanmaya bırakılmış şekilde duruyor. Telefonunuza indirdiğiniz bu uygulamalar sayesinde hem gittiğiniz her yerde yanınızda olacak hem de boş bulduğunuz her vakit boyamayı yaparak rahatlamanızı sağlayacak.

Google Play

App Store

 

Not: Ben, ilk sıradaki uygulamayı kullanıyorum ve memnunum.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X