Kış Tatilinde Okunabilecek Akıcı 5 Kitap

Kış Tatilinde Okunabilecek Akıcı 5 Kitap

Soğuk günlerde evin bir köşesine çekilip dilediğince kitap okumak insanı dinlendirdiği kadar iç kaosu unutturması açısından da faydalıdır.

Emre GürEditör
Odak modu
Kış Tatilinde Okunabilecek Akıcı 5 Kitap

Genellikle öğrencileri ve öğretmenleri ilgilendiren kış tatili başlamak üzere. Bütün bir dönemin koşturmacası ve inişli-çıkışlı günleri ardından gelen bu tatil zihinlerin dinlenmesi ve hobilere yönelmek açısından faydalı olabilir. Genellikle insanın dışarı çıkmak istemeyeceği kadar soğuk günlerde evin bir köşesine çekilip dilediğince kitap okumak insanı dinlendirdiği kadar iç kaosu unutturması açısından da faydalıdır.

Çıkacağı kış tatilinde yanında bir de kitap olsun isteyenler, benim zihnim ancak okuyarak dinlenebiliyor diyenler ya da kültür açısından bu tatili boş geçirmek istemeyenler için farklı zevklere hitap eden ama beşi de kolayca okunabilen ve ister duygusal olsun ister bilgi açısından hepsi insana bir şeyler katan kitapları sıra gözetmeden listeledik.

Böğürtlen Kışı – Sarah Jio

Böğürtlen Kışı – Sarah Jio

İlk kitabımız “Ben duygusal kitaplar okumaktan hoşlanıyorum.” diyenler için. Aşkı, umutsuzluğu ve annelik duygusunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu kitap kolay kolay kalbinizden silip atamayacağınız türden. Sarah Jio’nun adeti olduğu üzere geçmiş ve geleceğin iç içe olduğu ve birbirinden etkilendiği bu kitapta evlat acısı çekmiş Claire, adeta kendisini bulan geçmişte yaşanmış bir düğümü çözmeye karar verir. Bu uğraşı onu hiç tanımadığı bir kadın olan Vera’yla yakınlaştırır, onu anlar ve onun üzerinden kendisini, kendi acılarını çözümlemeye başlar.

Şeker Portakalı – Jose Mauro de Vasconcelos

Şeker Portakalı – Jose Mauro de Vasconcelos

İlkokul yıllarında size belki de zorla okutulmuş fakat pek beğenmediğiniz bu kitabı okumanın şimdi tam da zamanı çünkü o zamanlar çocuk aklınızla anlamadığınız bütün acıları ve dostluğu artık anlayabilirsiniz. Şeker Portakalı bir çocuk kitabı olmaktan çok daha fazlası, aslında bir otobiyografi. Yazar kendi çocukluğunu ana karakter Zeze’nin üzerinden anlatmış. Zeze’nin şiddet dolu çocukluğunu ve bütün yaramazlığına rağmen hisli bir çocuk oluşunu okumak bu kış soğuğunda hem kalbinizi yumuşatacak hem de derinden sarsılmanıza neden olacak. Devam kitaplarını olan Güneşi Uyandıralım ve Deli Fişek’i de okumak isteyebilirsiniz.

Tıkla, konuyla ilgili düşüncelerini paylaş.

Beni Asla Bırakma – Kazuo İshiguro

Beni Asla Bırakma – Kazuo İshiguro

“Ben biraz daha üzerinde düşünebileceğim bir roman istiyorum.” diyenler için listede Japon yazar İshiguro’nun Beni Asla Bırakma kitabı var. Kitap gelecekte olması muhtemel olaylar üzerinden insanların mutlulukları sağlandığı sürece kime ne olduğunu umursamayacaklarını anlatıyor. Başta bir çocuğun büyüme sürecini okuduğumuzu düşündürse de ilerledikçe kafamızda şekillenen sorular olayın aslında bu kadarla kalmadığını kulağa fısıldar nitelikte. Sonundaysa büyük bir şokla karşılaşıyoruz. Kitapta eğitimle sağlanan kadercilik ve insanların işlerine gelmeyen şeyleri görmezden gelme duyguları dram yapılmadan sade bir açıklıkla verilmiş.

Açlığın Çocukları Alıçlar Altında – Marita Conlan-McKenna

Açlığın Çocukları Alıçlar Altında – Marita Conlan-McKenna

Yaşanmış olayları anlatan kitaplardan hoşlananlar için belki de daha önce hiç duymadığınız İrlanda’daki Büyük Kıtlık dönemini kardeşler üzerinden anlatan Açlığın Çocukları Alıçlar Altında öneriler arasında. Kısa bir kitap olması ve üslubunun çok sade, akıcı sebebiyle çabucak bitecektir ve belki bilinçlenmeleri açısından çocuklara bile okutulabilir. Kitapta yiyecek hiçbir şey bulamadan, hastalıklarla savaşarak yaşama tutunmaya çalışan küçük çocukları okuyor, okurken onların çaresizliğini ve açlığını hissediyoruz.

Stephen Hawking – Kara Delikler

Stephen Hawking – Kara Delikler

“Roman okumayı sevmem farklı bir şeyler istiyorum.” diyenler ve evrenle ilgilenenler için Stephen Hawking’in hiç fizik bilmeyen insanlara uygun olarak hazırladığı bu basit kitap kış tatilinde yeni bir konu üzerine yoğunlaşmanızı sağlayacaktır. Hawking’le beraber evrenin en karanlık noktalarına yaptığınız yolculukta yanınızda bir defter bir de kalem bulundurmanız önerilir çünkü öğrendiklerinizi unutmamak için bir köşeye yazmak isteyeceksiniz. Endişelenmeyin kendisi ağır bir fizik kitabı değildir. Yazar karmaşık gerçekliği kendi dehasının bir göstergesi olarak basit şekilde anlatır.

Bonus:

Dillerin Kökeni Üzerine Deneme – J.J. Rousseau

Dillerin Kökeni Üzerine Deneme – J.J. Rousseau

“Roman okumayı sevmem farklı bir şeyler istiyorum.” diyenler için bir de Dillerin Kökeni Üzerine Deneme kitabı öneriler arasında. Kış tatili boyunca kafanızı bir konu üzerine yormak istiyorsanız fikirlerinin Fransız Devrimi’ni etkilediği ünlü filozof ve yazar Rousseau’nun dillerin türeyişi üzerine düşüncelerini okuyabilirsiniz. Eğer iyi bir okuyucuysanız bu kitap sizi zorlamadan farklı fikirler üzerinde derinleşmenizi sağlayabilir ve Rousseau’dan daha fazla kitap okumak isteyebilirsiniz.

Bonus:

Geleceği Görenler - Fırat Demirel

Geleceği Görenler – Fırat Demirel

Girişimcilerin hoşuna gideceğini düşündüğüm bu kitap, Ekşi sölük’ten Mynet’e kadar köklü web sitelerinin kuruluş hikayelerini anlatmakta. İçerisinde girişimcilerin kendi işlerini kurarken yaşadıkları ilginç olayları ve tecrübeleri’de bulabilirsiniz. Kitabı okurken keyif alacaksınız.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Sıradaki

Diğer haberler

X